Манчестър Юнайтед се докопа до финала на Лига Европа (видео)

23:59
Манчестър Юнайтед се докопа до финала на Лига Европа (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед потрепери в реванша със Селта де Виго, но успя да се класира за финала на Лига Европа. Двубоят на "Олд Трафорд" приключи при равенство 1:1 и с общ резултат 2:1 англичаните се класираха за решителния сблъсък за трофея.

Сблъсъкът в Манчестър бе изключително оспорван, като играчите на Жозе Моуриньо до последно трепереха относно класирането си за финалната фаза в надпреварата. Това бе и от изключителна важност за тях, тъй като евентуален триумф им осигурява участие в Шампионска лига.

Иначе гостите започнаха изключително мотивирано срещата на препълнения "Олд Трафорд", като още в 4-та минута Аспас можеше да открие резултата, но перфектна намеса на стража на червените дяволи Серхио Ромеро запази вратата на домакините суха.

Въпреки предимството на Селта футболистите на Жозе Моуриньо показаха класата си и логичното в срещата се случи в 17-та минута. След първата по-опасна акция на Юнайтед Фелайни откри резултата с изстрел с глава след брилянтно центриране от страна на Рашфорд от ляво на вратата пазена от Алварес. Попадението бе отчетено и като номер 100 за сезона във всички турнири за англичаните.

След инкасираното такова Селта не успя да се възползва от няколкото статични положения пред вратата на домакините, докато те от своя страна задържаха умело топката в половината на испанците.

В 36-та минута звездата на Манчестър Юнайтед Пол Погба можеше да удвои преднината на своя отбор, но ударът на полузащитника премина на сантиметри над напречната греда. Малко след това Систо отправи шут към вратата на Юнайтед, който обаче с нищо не застраши вратата на Ромеро.

До края на първата част футболистите на Едуардо Берисо всячески правеха опит да застрашат вратата на Юнайтед, но така и не се стигна до по-сериозни положения и първото полувреме завърши при резултат 1:0 в полза на англичаните.

По подобие на първото полувреме гостите започнаха по-добре, като Систо бе близо до това да върне интригата в полуфиналната среща, но аржентинският вратар на Юнайтед отново бе на висота и не допусна това да се случи.

В 48-та минута Мхитарян отправи топовен удар към вратата на своя съперник, но Алварес показа завиден рефлекс и изби топката в корнер.

Десет минути по-късно Гуидети получи брилянтна възможност да реализира за Виго, но тя бе лесно пропиляна след изстрел встрани от вратата на Ромеро.

След 65 минути игра червените дяволи можеха тотално да убият интригата в срещата, но перфектна намеса на стража на гостите не позволи на асистиралия за гола Маркъс Рашфорд да отбележи.

В 75-та минута Гуидети имаше втора златна възможност да реализира, но шведът отново не се възползва от ситуацията и пропусна.

Пет минути преди края на двубоя Селта все пак върна интригата в срещата след попадение с глава на Ронкалия.

Напрежението в мача обаче ненадейно ескалира. Разправии и спречквания между футболистите на двата отбора доведоха до изгонването на Байи и вкаралият преди минута Ронкалия.

В заключителните секунди на сблъсъка отново Гуидети пропусна брилянтна възможност да отбележи на празна врата, с което можеше да помрачи настроението по трибуните на "Олд Трафорд".

В крайна сметка двубоят завърши при равен резултат 1:1, като с общ резултат от 2:1 футболистите на Жозе Моуриньо се класираха за финала в Лига Европа. Така червените дяволи постигнаха целта си да се класират за финалната фаза на турнира, като триумф в него ще им осигури участие в Шампионска лига.

Манчестър Юнайтед - Селта 1:1

1:0 Маруан Фелайни '17

1:1 Факундо Ронкалия '85

Състави:

Манчестър Юнайтед - Ромеро, Байи, Погба, Лингард, Блинд, Рашфорд, Ерера, Мхитарян, Валенсия, Фелайни, Дармиан; Резерви - Де Хеа, Джоунс, Мата, Рууни, Марсиал, Смолинг, Карик

Селта - Алварес, Майо, Радоя, Ернандес, Гуидети, Аспас, Систо, Вас, Джони, Кабрал, Ронкалия; Резерви - Вилар, Фонтас, Диас, Бонгонда, Бовю, Хозабед, Гомес

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur1878
12.05.2017 18:48

Божеее, тук някои говорят да сме занижили очакванията! Какво означава "занижете очакванията"???? Та ние имаме сигурно най-скъпият състав във ВЛ, харчим най-много за заплати и това е от две години поне. Как така да занижим очакванията? Занижили сме очакванията - не очаквахме титла този сезон. Да кажем... първа година на някои играчи, нов треньор, нов стил, ала-бала! Хубаво! Да приемем, че е нормално. Макар че Конте не е на това мнение, та дори и Моуриньо докато беше в Челси. Но да кажем: нормално и не сме очаквали титла.

Но очакванията ни бяха да сме твърдо в топ 4 на ВЛ. С тези играчи, с тези заплати, с този треньор, след тези хвърлени пари, не мислите ли, че това е НОРМАЛНО очакване? Да сме в топ 4?

И тук не говоря "да играем в ШЛ догодина". Изобщо не! Печеленето на ЛЕ срещу Заря, Сент Ентиен, Селта и пр. знайни и незнайни отбори не е голямо постижение. По-скоро би било унижение ако НЕ Я спечелим.

Аз говоря да си сред топ отборите в първенството си. Това означава, че има прогрес с отбора. Миналата година поне бяхме с равен брой точки с 4-тият в Англия, но пак ни прееба головата разлика. Бяхме и на 16т. от първият и то при все колко много недостатъци си имаше Ван Гаал.

Сега сме на разлика от 4-тото място (4т., ако трябва да съм точен) и КЪМ МОМЕНТА сме на 19т. от шампиона. Да видим колко ще стане до края. Къде виждате прогрес?

Та, заради това ревем някои фенове на Юнайтед. Разбира се, никой и не говори да уволняваме веднагически МОуриньо. ИЗобщо не! Но нали все пак дискутираме очакванията какви трябва да са ни, а към момента той изобщо не ги оправдава. Дано следващият сезон да ги оправдае.

vankata73
13.05.2017 07:37

Много точно си го написал .

lilikoli
12.05.2017 00:40

Честит ни финал ! На един мач сме от трофея. Жачко,че Баий ще пропусне финала, Аякс са опасни в атака. Все пак се надявам да спечелим.

k0stadinov
12.05.2017 00:39

Не разбирам какво повече искате от тоя отбор! Спечелихме 2 трофея тоя сезон и сме на финал на 3ти , че и за ШЛ шмаме шанс! Половината отбор са дървари , ние си ги знаем какви са!На МОу това си му е стила на игра - вие игра в стил Барса ли очаквате? Eми НЯМА! Първа година треньор с 3 трофия дай Боже - какво повече! Егати глезльовците дето сте! ЗАНИЖЕТЕ СИ ОЧАКВАНИЯТА! Това не ви е САФ и НЯМА ДА Е! Ерата на доминацията СВЪРШИ! Моу като купи едни 4-5 човека лятото и освободи също толкова ще си оформи отбора и той ще ЗАМЯСА на НЕЩО! Винаги недоволни сте - какво искате титла във ВЛ още първата година - на това ли ще сте ДОВОЛНИ??!Eми няма как да стане разберете! ТОВА НЕ Е ОТБОРА НА МОУРИНьО - КОГАТО СЛЕД 1-2 ГОДИНИ ТОЙ СИ НАКУПИ НУЖНИТЕ ФУТБОЛИСТИ - отбора Вече ще се бори за титлата.

stan_the_great
12.05.2017 10:41

Братле, та те са на близо 20 точки зад Челси този сезон, след мачът с Тотнъм като нищо може и да скочат на над 20! Това ли наричаш добър сезон? Спечелиха една измислена купа, дето в нея повечето отбори от Англия(водещите) играят с повече от половин резервен състав, както и титла срещу Лестър в началото.. ако това са ти значимите постижения, евала, но феновете на Юнайтед искат големите трофей. Дори и да не дойдат този сезон, те искат да виждат ИГРА от техния отбор, не да поведат и после да ритат хамалски топката цял мач в пазене на този резултат. Това е пошло и гнусно и не подхожда на такъв велик клуб. Моу с този си стил просто не е за Юнайтед. Защо, когато беше в Реал Мадрид не подходи по същия начин? Защото там Реал е символ на атакуващия стил на игра и публиката и президентът щяха да го уволнят на 2/3 месец, ако бяха видели нещо подобно от него. Но в Юнайтед нямат топки да сторят подобно нещо, феновете също, защото гледат последните години как сменят треньори като носни кърпи без особен резултат. Моу е стабилен треньор, но от година на година става все по-дразнещ и инатлив. Купуваш качествен атакуващ халф като Погба и го караш да изпълнява предимно дефанзивни функции, вместо да се вихри зад нападателя, където му е силата. Ерера също се ограничава в периметъра си на терена- показвал е в Билбао, че може да играе супер и напред. Затова няма и креативност и резултатност в отбора. Трябват типични разиграващи халфове като Кроос, Модрич, Иниеста, Иско.. Има ги много, които са страхотни на разумни цени(не говоря за привличане на някой от тези). Погба се опитват да го вкарат цял сезон в халфовата линия на по-задна позиция, но той просто си иска зад нападателя, там е във вихъра си! Когато Моу излезе от стереотипите си за пазене на 1:0 преднина, тогава и може да получи истинско уважение от феновете на този клуб. Сега е нищо повече от статист, харчещ главоломни пари, карайки играчите си да играят като п*тки!

Amateur1878
12.05.2017 00:20

Аз само не мога да разбера Моу за какво пази сили? За финал на ФА? За зверската борба за топ 4? Във ФА не играем, а практически шансове за топ 4 нямаме. Така че, защо просто не се хвърли с всички сили и да покаже на феновете, че отборът му може да побеждава? Да позарадва малко феновете на стадиона и пред телевизорите след разочарованията за ФА и ВЛ този сезон.

Но не! И в двата мача със Селта гледахме едно пукане на топката 90 минути от нашите хора, защитна и скучна игра, пестене на сили и да гледаме как някакви трагикомици владеят 60% топката на Олд Трафърд и да треперим пак до края дали няма да ни набутат още един гол. Все едно, че има за какво да пестят сили.

Абе... ЛЕ ти е шанса да играеш догодина в ШЛ, той пак се дръпнал като женка да се варди! Както и да е. Да ни е честит финала и дано срещу Аякс да не си правим сметките за 1:0, че ще си изпатим. Но тази година финала на ЛЕ също е много достоен. Два заспали европейски гранда се срещат помежду си за международен трофей. Ще е интересно, стига да не убием хубавият финал с простата си игра.

stan_the_great
12.05.2017 00:30

Ти съмняваш ли се? Естествено, че ако Юнайтед поведат в Стокхолм с 1:0, ще се приберат в глуха защита и ще пазят резултата. Това е Моу и неговият глупав, но любим стил на игра. Разликата е, че едно време в Челси имаше защита, която можеше да удържи победата с 1:0, а сега с тези в Юнайтед е леко спорно, че ще успее :DD

Luxury
12.05.2017 00:16

Срам и позор! По - трагични едва ли може да бъдем...

sakata_97
12.05.2017 00:07

Юнайтед са много зле,като фен на футбола си пожелавам Аякс да ги разбие

Luxury
12.05.2017 00:18

Тъкмо няма да ставаме за смях в ШЛ през следващия сезон.

Amateur1878
11.05.2017 23:59

Мале-мале... остава и да отпаднем и направо...

ponchini
11.05.2017 23:51

Трагедия сме,за никъв х.й не ставаме! А едно време това беше Фърги тайм, сега треперим да не получим 2-ри гол.

Luxury
11.05.2017 23:49

Трябваше да ни вкарат, за да се сетят нашите, че мача все още не е свършил..

ponchini
11.05.2017 23:30

Кво пестим бе, 1:0 вече 70 мин и процента на влияние на топката е 39/61 за Селта - срамота! Направо това не Манчо.

Amateur1878
11.05.2017 23:32

Ами пестим бе, приятел. Взехме с минимални усилия първия мач. Сега вкарахме ранен гол, дръпнахме се назад и гледай какво означава пукане на топката. Пазене, вардене, без напъни. Така играем във всеки един мач от ЛЕ.

Amateur1878
11.05.2017 22:48

Въведоха правилото, че ЛЕ дава право на място за ШЛ от две години и две от две години с английски отбори, а преди това отпадат на осмина финали. Като ви говорим, че всичко е в мотивацията вие не вярвате. А в двата мача дори и не се напъваме, а пестим сили и гледаме да минимем с минималното.

gordon_shumway
13.05.2017 14:48

Охх, чакай да си тръгне чичко Абрамович...ще ви видя тогава вие къде ще се напъвате. Който и да се махне от Манчестър Юнайтед отбора винаги ще е от най-великите в света. Докато ако се махне престъпника Романчо с крадените му пари вие пак ще се засилите към английската Б група :D

ComeOnChelsea
12.05.2017 01:51

Мисълта ми беше, че бая си се понапънахте :Д "А в двата мача дори и не се напъваме, а пестим сили и гледаме да минимем с минималното"

Amateur1878
11.05.2017 23:30

Някой да отрича? Факт е, че сме зле и това се вижда в първенството. В нашите теми съм го писал 100 пъти: предпочитам да сме на 4-то място във ВЛ и да не спечелим ЛЕ отколкото да спечелим ЛЕ и да сме извън топ 4. Показателното за представянето на един отбор е какво е направил в първенството. В нашият случай: нищо!

Но идеята ми беше какво става ако даден английски отбор малко се понапъне за този безсмислен турнир. Че то преди време някои разбирачи разправяха как английските отбори толкова си могат в ЛЕ, колко са зле и пр. и пр. Просто... като няма стимул, за какво им е да се напъват? Стимулът се появи: участие в ШЛ и... два финала подред. Да видим дали вторият финал няма да бъде и спечелен.

ComeOnChelsea
11.05.2017 22:54

Май толко си можете за сега, приятел :Д

ComeOnChelsea
11.05.2017 22:53

ХАХА, вие и във първентстово уж пестите сили.. за къде толко ги пестите и вие не знаете :Д:Д