Джокович освободи целия си треньорски щаб

15:29
Джокович освободи целия си треньорски щаб

Бившият номер 1 в света Новак Джокович реши да се раздели с целия си треньорски екип, за да се опита отново да намери най-добрата си игра и да се върне на върха в ранглистата. Новината бе съобщена на официалния сайт на сръбския тенисист.

Носителят на 12 титли от Големия шлем вече няма да работи с треньора Мариан Вайда, фитнес треньора Гебхард Грич и физиотерапевта Милян Аманович, след като е направил "детайлен анализ на играта и постигнатите резултати в последния период, както и след като е обсъдил личните планове на всеки един от тримата".
"Въпреки фантастичното сътрудничество досега, Джокович усети, че има нужда от промяна, за да намери нова енергия и да повиши нивото си на игра", се казва в съобщението на сайта.

"Завинаги ще бъда благодарен на Мариан, ГГ и Милян за едно десетилетие на професионализъм, приятелство и отдаденост към моята кариера. Без тяхната подкрепа, нямаше да достигна тези висоти. Това решение не бе лесно, но всички ние решихме, че имам нужда от промяна. Те са част от моето семейство и това никога няма да се промени", коментира сърбинът.

Джокович изпадна в дупка от средата на миналия сезон, като поредицата му от неубедителни резултати доведе до загубата на първото място в световната ранглиста, което бе заето от Анди Мъри. В края на миналия сезона Новак се раздели с единия от треньорите си Борис Бекер, но това не доведе до положителна промяна в играта му и той продължи със слабите резултати и през 2017-та година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация