Поставиха Берба в топ 10 на провалите от последния ден

14:05
Поставиха Берба в топ 10 на провалите от последния ден
Капитанът на националния отбор Димитър Бербатов бе класиран на трето място в класацията на "Сън" за десетте най-големи трансферни провала, направени в последния ден на прозореца. Както е известно, Берба премина в Манчестър Юнайтед на 1 септември миналата година и въпреки че успя да стане шампион с "червените дяволи", българинът все още не е считан за добра покупка от страна на сър Алекс Фъргюсън.

Ето и кои футболисти правят компания на Бербатов в тази класация:

► 10. Шон Малoуни от Селтик в Астън Вила на 31 януари 2007 година

Бирмингамци платиха за нападателя един милион паунда и очакванията към него бяха поне дузина попадения. Вместо това юношата на Селтик разочарован феновете на "виланите" в повечето си срещи за клуба и след като вкара едва пет гола в 30 мача, през миналото лято той се върна при "детелините" с подвита опашка.

9. Хосам Гали от Фейенорд в Тотнъм на 31 януари 2006 година

Лондончани преживяваха поредния си кризисен период, породен от множество контузени футболисти и Гали трябваше да уплътни халфовата линия на Тотнъм. Вместо това, взетият за два милиона паунда футболист, не направи и един запомнящ се мач с екипа на "шпорите", а през май 2007 година хвърли ядно фланелката си на земята, след като бе заменен в мач срещу Блекбърн. След това му действие той бе натирен от "Уайт Харт Лейн".

8. Рикардо Куарешма от Интер в Челси на 2 февруари 2009 година

Португалското крило вече се бе превърнал в скъп провал за Интер преди да потърси спасение на "Стамфорд Бридж" и ново начало с екипа на Челси. Лондончани имаха опцията да го закупят за постоянно, ако спортно-техническият щаб на тима хареса изявите на Куарешма. Футболистът обаче започна само веднъж като титуляр за четири месеца при "сините", което подпечата неговото завръщане на "Сан Сиро", където той продължава да е резерва.

7. Анди Ван Дер Мейде от Интер в Евертън на 31 август 2005 година

Дейвид Мойс разчиташе много на бързоногия холандец да раздвижи играта на заспалия по това време летен сън Евертън. За жалост на шотландеца, в крайна сметка се оказа, че шефовете на "карамелите" са хвърлили 2 милиона паунда на вятъра. Ван Дер Мейде беше ужасяващо слаб в първите си мачове за тима, а когато Мойс го закотви на пейката, крилото спря да ходи на тренировки, което още повече прецака кариерата му на "Гудисън Парк". Това лято договорът на играча изтече и той в момента е свободен агент. Все още няма особено много клубове, които да желаят да го привлекат в редиците си.

6. Жулио Баптища от Реал Мадрид в Арсенал на 31 август 2006 година

"Звяра" бе разменен с Хосе Антонио Рейес в сделка, в която и двамата футболисти бяха преотстъпени за по един сезон. Баптища обаче не пасна в Арсенал и постижението му от едва три гола във Висшата лига за целия сезон накара Арсен Венгер да не пожелае да хвърля средства, за да привлича бразилеца за постоянно.

5. Бенжани Мварувари от Портсмут в Манчестър Сити на 31 януари 2008 година

Той беше звездата на Портсмут и в Сити го посрещнаха с огромни очаквания. Контузия в бедрото обаче го остави извън терените за няколко месеца и това доста навреди на формата на нападателя. За негово съжаление, фактът че успя да се разпише едва четири пъти за двадесет мача с фланелката на "гражданите", беше причината Марк Хюз изобщо да не счита за част от своите планове.

4. Паскал Шимбонда от Уигън в Портсмут на 31 август 2006 година

Французинът беше един от най-добрите десни защитници във Висшата лига, когато играеше на "Джей Джей Би". Тотнъм без всякакви задръжки хвърли 4,5 милиона, за да вземе бранителя. По-късно той бе продаден в Съндърланд, тъй като не впечатли с изявите си на "Уайт Харт Лейн". Хари Реднап обаче по спешност пак го върна в Тотнъм миналата зима. Вторият му престой при "шпорите" беше още по-голям провал за Шимбонда, като той изигра едва три мача за първия тим преди това лято да бъде пратен в Блекбърн.

3. Димитър Бербатов от Тотнъм в Манчестър Юнайтед на 1 септември 2008 година

Техничният нападател не успя да повтори добрите си изяви с фланелката на Тотнъм след трансфера си на "Олд Трафорд". Берба се мъчеше през първия си сезон в клуба, а феновете го обявиха за мързелив и апатичен към случващото се на терена. Дузпата, която българинът изпусна на полуфинала за ФА къп срещу Евертън, бе пикът на неговите слаби изяви за "червените дяволи" през миналата кампания.

2. Роман Павлюченко от Спартак Москва в Тотнъм на 1 септември 2008 година

Руснакът бе взет за заместник на напусналия Димитър Бербатов, но по никакъв начин не успя да влезе в ролята, която Берба изигра за "шпорите". Павлюченко изобщо не можа да се адаптира към британския футбол и феновете на лондончани го обявиха за провал няколко месеца след неговото пристигане в клуба. Когато Хари Реднап пое нещата в Тотнъм, руснакът започна да се представя по-добре, но въпреки това успя да вкара едва 5 гола за 19 мача е фланелката на Тотнъм през миналия сезон. През тази кампания мениджърът на лондончани твърдо е закотвил Павлюченко на пейката и може би поради това отборът прави най-добрият си старт на сезона от десетилетия насам.

1. Алфонсо Алвеш от Хееренвеен в Мидълзбро на 31 януари 2008 година

Бразилецът бе голова машина за холандските "сърца". Той бе взет на "Ривърсайд" с надеждата, че Боро с негова помощ ще се бори отново за европейски визи. Вместо това през миналият сезон липсата на голове в сметката на стрелецът беше една от основните причини северният клуб да изпадне в Чемпиъншип.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MeToDueB
03.09.2009 03:47

в последната година ми се струва, че вече има някакво притеснение в него, когато оставя сам срещу вратаря примерно .. все пак от една година не е играл в стила, който му приляга най-добре .. на върха на атаката, и да е търсен от съотборниците му. В Тотнъм ги правеше смешни с волета, прехвърляше ги .. абе въобще там и отбора си беше отбор, тука всеки се прави на по-голям от другия .. Бербатов го оплюват, защото е най-скъпия трансфер на отбора и носи фланелка с номер 9 .. а те очакват, в такъв случай, да вкарва по 45 гола (да асистира няма значение, те това не го виждат) .. важното за тях е, да седи там на голлинията .. да не допринася с нищо за отбора, но да има 45 гола и тогава ще се кефят .. абе .. да видят, че без Бербатов са толко тъп безидеен отбор .. че чак ми е жал да ги гледам. Въобще .. няма интелигентен играч в Юнайтед, от който да видя нещо нестандартно .. нещо идейно, освен от Бербатов .. в другите отбори си имат Джерард, Лампард, Шави, Меси и т.н .. в Ман Ю няма никой, освен Бербатов .. ех, ако беше и той 1,70, 1,75 и да поддържа скорост от 100км в час целия мач *joking*

MeToDueB
03.09.2009 03:44

Бербатов им спечели половината мачове с много важни голове и асистенции през миналия сезон, а те пак недоволни .. боже Господи .. не тичал, абе чакайте малко ? Това, че не тича постоянно с 100 км, като Рууни, не значи че не тича толкова .. просто не поддържа висока скорост през целия мач .. не знам кой толкова висок футболист ще може да я поддържа де .. той е винаги на правилното място, от организатор, се превръща в стълб в защитата при корнер на противника, а после е основно острие и е в атаката при корнер на неговия отбор .. това колко метра, не метра, а километра са ... то е ясно, че тича на равно с другите, но е по-умен .. знае къде, кога и как ,за да ефективен. Да .. не вкарва толкова, колкото вкарваше в Тотнъм, но там беше много търсен от съотборниците си, и беше страхотен тандем с Роби Киин. Правеше по 23,25 гола на сезон и по 14,15 асистенции .. тук е по-различно. Примерно .. Рууни си е играч, но не подава толкова, като Киин .. гледа повече той да вкара, не защото е лаком, че иска да е някакъв по-голям (както беше Роналдо), просто е уверен, че ще успее и ще помогне на отбора си. Иначе Бербатов ..

tishkata
02.09.2009 22:11

Вие луди листе?Алвеш изигра не лоши мачове за Боро и за мен изобщо не е провален трансфер , както и на Павлюченко -вкара важни голове за Тотнъм.Колкото до Берба - за мен той самият не е провал , а по-скоро сумата , която палтиха ман.+шумоитевицата и прекомерните очаквания към него.

Notlike
02.09.2009 20:20

Медиите не спряха да го плюят. Знам, и на мен не ми е приятно да го гледам как се влачи, но статистиките говореха - най-полезен играч през сезона на Манчестър Юнайтед. В сравнение с Карлито, Рууни и Роналдо, които играеха доста повече време, той направи няколко впечатляващи неща. Може би трябва да чекне в атака и да се развихри, а не да се мъчи от центъра да тръгва и да се чудим "що тоя не вкарва"

gaitaneca
02.09.2009 19:37

ае не ви ли е срам малко е ние сме българи трябва да се подкрепяме може да не ви харесва ман4естер но не плуите митко той се е трудил да стигне до там.айде като ви знае много остата стигнете вие до united да ви видим имайте малко уважение

Milan1989
02.09.2009 09:14

Добре де, ако Бербатов е разочарование, какво трябва да е Тевез, който имаше 7-8 гола накръст и не повече от 4-5 асистенции за същото игрово време. Хубаво тичал, а сега в Сити като играе като Бербо изтеглен по-назад и не знам дали още има гол и никой не го е обявил за разочарование. Ех всичките разбирачи, обаче са убедени кукла Барби и т.н. . Еми излезте и вие на голям терен потичайте 5 минути и като си изкашляте дробовете от Борото или Парламента и се обяснявайте тогава. Много е лесно да плюеш само. А аз питам къде им е на Манчестър играча като Шави, Кака, Иниеста, Роналдиньо, Рибери и т.н. да му сипе на Бербо по 10-11 паса на мач, за да вкара. Да сравним Бербо с Дрогба, който тича като луд, а вкарва по 1 положение на мач от 5-6 100%-ови - него защо никой не го плюе бе ???!!! Просто в Англия са като вас - тесногръди и идиоти, ама лошото е че почнаха по морето да си зимат къщи и нашите идиоти ще се увеличат...

elephant
01.09.2009 18:36

както гласи поговорката един се3он феномен не прави, така че дайте му малко време, пък и 14 гола са си ок 3а мен, освен Волсбург и то пре3 последния се3он, куде другаде и всеки от нападателите има по над 20 и няколко гола на сметката си ?!

mement0o
01.09.2009 13:01

Добре де lozan_kr ти Българин ли си или турчин? Как мое така да приказваш за български футболист най успешния в момента.
Използваха го като халф затова има 10 асистенции и 14 гола. Какво повече искате не разбирам???????

realsamomanutd
01.09.2009 12:06

ебаси тъпата класация що напрао не напраат класации за най-лош трансвер за всеки един ден от периода тая статистика изобщо не е вярна куарешма изобщо не игра по добре от бербо даже 10 пъти по зле тва е само за да ммогат да се заядат с бербо

Arrow
01.09.2009 07:22

Много ми е странно как може да сравнявате Марто с кукла Барби.....
Че то ако куклата струва 30мил. значи Марто трябва да е поне 50......
Преди 2 седмици гола за Сити срещу Барселона (0-1 за Сити) го вкара Марто..... Барби вкарва при 2-3:0 или го мързи и тогава да вкара!
Важен гол не е вкарал откакто е в Ман.Юнайтед... Не струва - тва е истината!

Kalinho
31.08.2009 20:59

ей тва е и аз така ги виждам нещата Има световен заговор срещу Барби всичко започна с оплешивяването дело е на КГБ. За слабата му игра са виновни производителите на топки слагали чипове в тях и като иде в него ах отново не можа да я спре. А за това, че не бяга и го мързи са виновни производителите на екипировка защото неговия екип тежал по 30кг и за това не бяга много *smile*
realsamomanutd а сега зад кой по точно седи че не вкарва? Зад Кузчак ли се крие на пейката някаде или?

realsamomanutd
31.08.2009 19:27

не не му беше стоеше зад нападателя
и се връщаше назад

Takeo
31.08.2009 18:02

Как въобще ви се занимава да коментирате и да се надъхвате на простотиите на "Сън". Тоя парцал не става да си избършеш дори г..а с него!
С извинение *joking*

Kalinho
31.08.2009 17:44

този сезон ли? и кво от това работата му е да вкарва *smile*

dragnev_
31.08.2009 17:39

Берба е на 1 място по асистенции в Англия

ultrablue1914
31.08.2009 17:34

За мен тази класация е жив та*ак! Как може да лишат Барби от полагащото му се 1 място,а са го забили чак на 3!Тези кьорави ли са? *sick*

easy22
31.08.2009 17:21

да ама нали знаеш всики има мнение,така че неможеш да ме убедиш *joking*

Kalinho
31.08.2009 17:19

easy22 ми аз лично съм виждал да прави доста добри пробиви и да минава защитници който са доста класни *smile* примерно на мача с Холадния какъв гол им вкара

easy22
31.08.2009 17:17

сигурен съм обаче,че един овек неможе да излъже,добре че е бърз иначе хич го няма.....

Kalinho
31.08.2009 17:11

easy22 ти май определено не си гледал много мачове с участието на Мартин Петров специално той със скороста с която пробива има доста добро центриране и от 10 поне 7-8 са му добри. А за Барби си прав

easy22
31.08.2009 17:07

според мен трябва да на 1-во място той е най-голимия провал с нищо не доказва дадените пари за него,да му зашият два джоба на гащите поне да си пъхне ръцете и така да се разхожда,а за марто петров..пък той тича като побъркан иии.. нищо,от 10 пътй най много 1път да я центрира,той 1 играч не може да излъже само тичаа,а Стилиян Петров той наистина се раздава

Futbulfen
31.08.2009 17:05

Много точна статия като изключа 3тото место на куклата с диадемката..наш палячо Барби трябва да оглавява тази класация , а вие го прайте 3те .. не заслужава. Добре е , че напоследък като чели на Фърги му проблесна нещо в мозъка и все по-често благоевградския седи на пейката .. а когато влезе , пфф когато влезе разсмива феновете на противника и разплаква тези на Юнайтед (последния пример е от мача срещу Арсенал , в който Бербо за 10мин (не е чак толкова малко време) имаше точно 3 докосвания до топката,от които 2 смешни , а третото просто плачевено посмешище). Чудя се сега обаче кога и тези които не са се убедили в палячовщината на Барби ще прогледнат и ще разберат , че боготворят един посредствен футболист. Това , че е капитан на нац. ни отбор говори красноречиво и за нац. ни футболно ниво .. КРАХ !

realsamomanutd
31.08.2009 16:51

абе барби май на вас ви го мушна ве педали кат ви бихме с 3:0 и садиата отмени гол на рон който немаше засада *devil*

Kalinho
31.08.2009 16:33

на Барби са му намерили най точното място - провал пълен ама пълен провал . С нищо не показва, че заслужава парите който са дадени за него *smile* с голове при резилтат 1 или 2 на 0 за твоя отбор не може да струваш 30 млн. И с разхождане на фанелката из терене също

Go6oSeXa
31.08.2009 15:21

не просто никой не си дава зор освен Мартин Петров най - великият ... Винаги тича и се раздава повече от всеки друг ... Евала за което *smile*

roha_87
31.08.2009 15:19

Незнам само на мен ли ми се струва,че в Националния на половинатани играчи,вече им е омразнало да играят за страната си или просто тва са ни вазможностите ни за сега *sad*

Go6oSeXa
31.08.2009 15:03

roha_87 е стига бе нали некаде го бяха писали че е избран за най - полезен играч ама де го чух непомня вече *smile* Възможно е и тука да съм го чел *joking*

fena_b
31.08.2009 15:01

Е какъв толкова голям провал е бил *wonder* През миналия сезон Бербо се класира в челната шестица на висшата лига по показателя гол+пас.Беше изпреварен само от Стиви Джи, Торес, Роналдо, Дрогба и Рууни... Това си е постижение,при условие,че не направи пълен сезон и има мноооого по малко игрови минути от останалитем изброени.Пожелавам му този сезон да вкара 40 гола *smile*

Go6oSeXa
31.08.2009 14:59

fena_b абсолютно е така *smile* според мен комбината Рууни и Бербатов доста се сработи и радват с играта си когато я правят двамата ... САФ много сгреши като не ги пуска всеки мач двамата, те се допълват и разбират чудесно така признаха и Рууни и Бербата в едно интервю Дано и тая година Ман да станат някак си шампиони а Бербата да вкарва повече, но този пропуск, който направи в мача с Арсенал говори че не е много сигурен в себе си ...

roha_87
31.08.2009 14:55

Съгласен сам,Бербатов беше провал през миналия сезон.Но мисля че през този ще успее да се наложи в ман юн.Макар да си мисля че нещо наистина го е хванал мързела да играе вече,особено за България..

ceco26
31.08.2009 14:55

Съгласен съм с TigerJK. *wink* Аз лично съм на мнение, че САФ-а няма доверие на Бербатов тоя сезон и това му е грешката, защото оня дъртия гигс нищо не направи с/у Арсенал, на Руни му трябват пасове, ако ще бележи голове. Но да не забравяме, че съдиите също са за манчестър юнайтед и го показаха ц/у Арсенал. Впрочем миналата година донякъде затова станаха щампиони, тъй като спечелиха няколко мача с помощта на съдиите.

martototo
31.08.2009 14:55

Още 1 път тихо там ти ТОЗИ с ГОТИНИЯ НИК *joking*

fena_b
31.08.2009 14:53

За мене най-добрата позиция за Бербо е точно зад Рууни-много добре са се сработили двамата.Сега като ги няма Тевез и Роналдо Бербо ще получава повече шансове за изява и ще оправдае очакванията на САФ

martototo
31.08.2009 14:43

Извинявай ТОЗИ с готиния ник *joking* Я да бягаш...хой се дръпни най-добре, такива заблудени галоши като теб не заслужават да гледат футбол припадай омашляк *devil*

Go6oSeXa
31.08.2009 14:40

абе това са измислици, които такива отрепки като мартотото четат ... Ти си смешен като не ти харесва бербата как играе абе некоментирај бе !!! Остави другото че коментарът ти е лишен от всякакъв смисъл ....

realsamomanutd
31.08.2009 14:39

ами баи брадаре кво искаш тва са педалите сън и шинера който са големои клюкарчета

TigerJK
31.08.2009 14:38

сори ама Анри колкото и да му беше слаб първия сезон в Барса си беше печелил всичко на национално и клубно ниво освен ШЛ и Световен Клубен Шампион, има и няколко златни обувки на Европа за последното десетилетие.. и финал на ШЛ... така че се знаеше, че е въпрос на време да влезе в ритъм, отне му малко повече но се получи. Не мога обаче да кажа, че Берба разочарова. Как искате да вкара 20+ гола когато не играе централен нападател. Да ще кажете, че халфове на Челси/Ливърпул го правят, НО до преди това Бербатов никога не беше играл на тази позиция, той беше свикнал да получава топката на върха и да бележи, а не да гради играта. Този провал за мен е на САФ, Бербо си свърши работата която тренера му постави, няма кво да се оплакват, дори САФ си го призна преди време.

Bai_Bradar
31.08.2009 14:37

хахахахахах не знам кой го е писал тва обаче Шон Малоуни и Рикардо Куарешма са играли най-много 5мача за къв провал стаа въпрос...Особено Рикардо аз мислч че даже 5 мача няма ...я се стегнете малко

martototo
31.08.2009 14:34

Нищо не става от този "ТЕХНИЧЕН" кон *wink* Бракувайте си го да си се връща при орлетата и да копа нивата... нищо не става от тоя палячо, пълен брак е... *thumb_down*

realsamomanutd
31.08.2009 14:30

такива педали кат теб не си признаат анри преди 1 година си4ки го плюеха ма са великия анри итн

nCuXonaT
31.08.2009 14:13

Мъри,ако може да се изгони себе си от националния.Видяхме го що за треньор е..

dunavec__
31.08.2009 14:07

естествено...тоя бездарник трябва да го отстранят и от националния! Мъри, изгони го това мързеливо бездарно лайно !