Мечтите за чудо рухнаха пред черно-бялата крепост (снимки и видео)

23:36
Мечтите за чудо рухнаха пред черно-бялата крепост (снимки и видео)

Барселона и Ювентус завършиха наравно 0:0 на стадион "Камп Ноу" в четвъртфинален мач реванш от Шампионската лига.


Главен съдия на двубоя бе холандецът Бьорн Куйперс.

 

В първите десет минути на мача Ювентус имаше инициативата. Футболистите на Макс Алегри пресираха високо и агресивно влизаха в единоборствата за първа топка, печелейки повечето от тях. Играта се водеше в половината на домакините, без да има опасности за Тер Щеген.


При една контра на "Старата госпожа" в 12-та минута Игуаин се озова на чиста стрелкова позиция от границата на пеналта, но шутира над напречната греда.


Три минути по-късно Иван Ракитич бе оставен непокрит на дъгата и отправи мощен удар. Мерникът на хърватина му изневери. Буфон нямаше нужда да се намесва.


В 16-та минута Дибала с глава намери Куадрадо на точката на дузпата. Колумбиецът получи, докато бе с гръб към вратата. Последва опит за задна ножица. Кълбото профуча над вратата.

 

Постепенно Барса овляда инициативата. Малко преди да изтекат първите 20 минути, каталунците се доближиха до откриване на резултата. Алба центрира отляво, Суарес отклони за Меси, който шутира от точката на дузпата, но топката мина на сантиметри от лявата странична греда.

 

Джанлуиджи Буфон трябваше да се намесва в 30-та минута, когато Лионел Меси отправи плътен удар, насочвайки топката към долния десен ъгъл. Капитанът на Юве изби, а при добавката Лео уцели външната страна на мрежата.

 

Гостите съжаляваха много в 38-та минута, когато Пянич изведе Игуаин зад гърба на защитата. Аржентинецът засече подаването, стреляйки с десния крак. Ударът бе насочен в тялото на вратаря и Тер Щеген улови.

 

Първият жълт картон в мача бе показан на Андрес Иниеста в 40-та минута. Халфът бе декориран за фаул срещу Куадрадо в централната зона, спирайки опасна контра на Юве.

 

Неймар също бе официално предупреден, след като зверски влезе в краката на Пянич в средата на терена. Гневът на бразилеца бе породен от нарушение на босненеца срещу Лео Меси секунди преди това.


Реферът даде минута продължение на първата част. Двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

 

Барса натисна след началния сигнал за втората част. При една контраатака на Юве в 49-та минута Игуаин изведе Куадрадо на позиция "очи в очи" с Тер Щеген. Колумбийското крило на "бианконерите" стреля по диагонала, като дълбото премина покрай десния страничен стълб.


Секунди по-късно Неймар проби по левия фланг и мощно шутира към вратата. Мерникът на бразилеца му изневери в тази ситуация. Топката профуча далече от целта.


В 51-та минута Меси направи двойно с Неймар. Аржентинецът шутира от границата на наказателното поле. Кълбото прелетя над напречната греда.

 

Десет минути след началото на второто полувреме Меси овладя на дъгата и стреля по посока на вратата. Киелини се хвърли в краката на аржентинеца и успя да отклони топката, която излезе в корнер.


Две минути по-късно именно Киелини се превърна в първия играч на Юве с жълт картон. Бранителят фаулира Суарес пред наказателното поле на "бианконерите". Меси получи чудесна възможност да изпълни пряк свободен удар, фронтално срещу вратата. Ударът на Лео обаче бе разочароващ.

 

Луис Енрике пусна в игра Алкасер в 60-та минута, заменяйки Ракитич. Домакините заиграха ва банк.

 

Буфон увисна при корнер в 66-та минута и подари топката в краката на Лео Меси, който стреля от воле над опразнената врата на Юве.

Домакините доминираха, а Юве се бранеше. Серхи Роберто получи пространство и отправи параболичен удар в 69-та минута, като се размина с гола за броени сантиметри.


Пауло Дибала напомни за себе си, две минути по-късно. Аржентинецът получи пас от Дани Алвеш пред наказателното поле на домакините и нахлу в пеналта. Дибала финтира трима защитници и шутира над вратата.

 

В 75-та минута Алегри извади Дибала. На терена се появи Андреа Бардзали. Юве заигра с трима в отбрана.

 

Единадесет минути преди края Неймар центрира отляво, защитата на Юве не успя да изчисти и се наложи на Буфон да демонстрира блестящия си рефлекс. Капитанът спаси "Старата госпожа" в тази ситуация.

 

Реферът даде три минути продължение на редовното време. След последния съдийски сигнал футболистите на "Старата госпожа" празнуваха класирането си на полуфиналите. С общ резултат от двата мача 3:0 Ювентус продължава напред в турнира.


Стартови състави:


Барселона: 1.Тер Щеген, 3.Пике, 4.Ракитич, 5.Бускетс, 8.Иниеста, 9.Луис Суарес, 10.Меси, 11.Неймар, 18.Жорди Алба, 20.Серхи Роберто, 23.Умтити

 

Ювентус: 1.Буфон, 3.Киелини, 19.Бонучи, 12.Алекс Сандро, 23.Дани Алвеш, 5.Пянич, 6.Кедира, 17.Манджукич, 21.Дибала, 7.Куадрадо, 9.Игуаин

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

APOPHYS
20.04.2017 16:10

Възходът на Реал Мадрид може би е пряко свързан с промяната на емблемата им, като целият процес е в противовес на Барса!!

Man7united
20.04.2017 15:48

Пфф тоя боклук Камстер и другите му приятелки. Бих казах,че по-жалки от феновете на Зализал Мадрид няма... не може ли без да обиждате Барселона да напишете мнение, ами не можете, защото сте комплексирани.. тръгнали да се подиграват вече много велики и вас ще ви свалят на земята нес е притеснявайте, дали ще е Юве, дали ще е Монако :)

stefanBG111
20.04.2017 14:18

Честито класиране на Ювентус,напълно заслужено,пожелавам им най-накрая да върнат трофея от Шампионска лига в Торино. Колкото до нас трябва цялостна промяна. Купуване на нов десен бек, централен защитник и халф тип Коутиньо, Верати, налагане на повечето играчи от школата, връщането на Деулофеу, Сампер и Халифович в отбора. Ако може и нов президент. Но най-вече нов треньор.

stefanBG111
20.04.2017 17:21

Говори се че ще са Марлон и Серхи Паленсия от втория отбор както и Белерин от Арсенал, аз чух че има слухове за Верати, ще се радвам ако да го вземем и него+ повече налагане на юноши. Ракитич спокойно може да бъде продаден, даже се говореше че ще бъде като разменна монета за Коутиньо.

Suarezzzito
20.04.2017 16:25

Да Деулофеу задължително трябва да си го приберем Роберто е много добър но както каза да си играе на неговия пост доколкото знам преговорите за Коутинъо са в напреднала фаза въпроса е кои ще са защитниците говореше се за Белерин

stefanBG111
20.04.2017 14:19

И още нещо Роберто да играе на неговата позиция,където е най-силен а не десен бек.

tishow7
20.04.2017 12:07

Не съм влизал от 5 години тука, ама като гледам как сте прецакали якия сайт, нищо не съм изпуснал, тоя дизайн, да не го е измислял някой програмист ? ! :D
А относно мача, Барса не играе, като отбор, а разчита на МСН, толкова и Португалия не разчита на КР7. Ясно е вече, че ерата си отива, трябва да се гради нещо ново. Би било хубаво то да започне с един нов президент на клуба.

Omen
20.04.2017 15:56

И на мен отначало ми беше тегаво ,но се свиква, супер си е.

simi91
20.04.2017 07:03

Супер зле е отбора. С подобна слаба форма толкова. На никого не се получаваше играта. В атака никаква идея, само центрирания, които никога не са ни били сила и не знам защо цял мач това бе главното, което се правеше. Особено срещу защитата на Ювентус, която ни превъзхожда с по-високи и стабилни във въздуха играчи. Просто недоумявам стратегията на Енрике. Вижда се, че Меси не правеше нищо с поста си между нападателите и централната линя. Защо не го изтегли на фланга, където му бяха най-силните години. Кво се случва просто с тоя отбор... никаква идея, логика и креатизъм.
Дано това отпадане да е за добро и да атакуваме първото място в Примера.

aa4opz
20.04.2017 06:21

пичове...всички по цял свят чакаха мача да е гоЛеада ..да има голове ..барса да води играта ..да стане поне 3:0 и да има продължения ...и кво стана ..0:0 най безличният мач ...те просто не искаха да си вкарват голове ...и пак прибраха парите на хората по цял свят ...замислете се ....дали не е дирижирано ...или както се казваше в един стар български филм....заговор ..план за таен заговор ...

ComsteR
20.04.2017 02:40

Без рефера толкоз! Аре у катуня!!! От требъл да не ви тресне и Алавес ;) Така се подготвяхте февруари за требъли са за калъфките, въпреки, че като нищо ще ни треснете неделя с някоя дузпичка и картон!

lilikoli
20.04.2017 00:55

Честито на Юве напълно заслужено. Такива обрати както с ПСЖ не стават всеки път. Единственото лошо нещо днес беше Неймар - при всяко единоборство се падаше и въргаляше и симулираше. Това е грозно предвид, че е играч на велик клуб като Барселона. Поне като ти взимат топката бъди мъж и играй, а не някав пикльо надяващ се на 5 измислени дузпи.

Droktar
20.04.2017 00:44

Няма червен картон няма дузпа няма го съдията няма победа наистина повече от клуб дано Меската не се откаже пак от футбола. Браво на Ювентус заслужено напълно усещам че ще играем с тях и ще станат хубави мачове

ComsteR
20.04.2017 02:44

Първият*

ComsteR
20.04.2017 02:43

Ако Роналдо беше направил 2 такива мача, не ми се мисли колко критики щеше да отнесе...Айде вторият поне стреля няколко пъти, че първите името му го чухме 3 пъти!

red_valio
20.04.2017 00:28

Защо при залог НЕ на "Двата отбора да вкарат гол" ми го отчетоха за непечеливш??? Явно нещо в програмата им не е наред или не могат да спрат да плачат за Меси...

putopalo
20.04.2017 00:39

Защото мача ще се преиграва,докато Барса не спечели с 4-5 гола разлика.Правила на УЕФА,кво можем да направим?

danialves2
20.04.2017 00:26

Честито на феновете на Юве. С оглед показаното в двата мача класирането на италианците е повече от заслужено. От всички полуфиналисти определено изпитвам най-големи симпатии към Юве. Пожелавам им успешно представяне и да успеят да зарадват феновети си с вдигането на трофея от ШЛ в края на сезона!

simi91
20.04.2017 07:08

човекът, който най-много заслужава триумф е Буфонката!

danialves2
20.04.2017 00:26

*феновете

Hitchhiker1902
20.04.2017 00:20

Честито на Юве! Изнесоха лекция на Барса насред Кампа, аз поне не съм и сънувал, че има играчи, които могат така да обезличат Меси и Суарес. Много силен мач за всички, с изключение на Алвеш. За него беше ФЕНОМЕНАЛЕН. Буквално изкара вътрешностите на Неймар и му ги навря в лицето. При това - без да му даде възможност за характерните композиции: "три салта с четири винта + тежък епилептичен пристъп", "плонж-конвулсии-апендицит" и другите клоунади на "бъдещия номер едно"...

BerbaTheBest
20.04.2017 00:04

Вижте феновете на стадиона, мачът свърши, а те са все още там и пеят... Mes que un club, това е. :)

putopalo
20.04.2017 00:08

Пуснах една сълза...

putopalo
20.04.2017 00:04

Насълзиха ми се очите като слушах Пике, наистина Барселона е повече от клуб!!!

djarata
19.04.2017 23:47

Честито на Юве ,заслужено продължават!Респект за вс хора с знаменцата на стадиона ,това са истинските фенове на Барселона.

sakata_97
19.04.2017 23:46

Честито класиране на Юве,напълно заслужено,да не допуснеш гол в 2 мача срещу това нападение на Барселона си е равносилно на чудо,което говори много за този отбор на Ювентус,според мен те са основния фаворит за спечелване на трофея

Banditos
19.04.2017 23:46

Поне отпаднахме достойно,Барселона-повече от клуб!!!

ivanrealmadrid1
20.04.2017 00:13

така е на 100% си прав

Banditos
20.04.2017 00:09

Съдията беше неадекватен в доста положения,и да си го кажем честно,липсваше му бялата фланелка.Педерасите от Реал да не се обаждат, че тяхното класиране, пък и финалите им ги знаем всички :

ivanrealmadrid1
19.04.2017 23:33

ееее много е зле мача спестиха 2-3 дузпи на Барса и 4-5 червени на Юве , признавам си за това са виновни от Реал , Юве също са виновни , че не паднаха с 5:0 , УЕФА съсипва футбола с такива мачове ФИФА също

putopalo
20.04.2017 01:13

Малко луд е нашия кумир,бих си го татуирал на прасеца. Един от големите в бранша.Поклон!
Между другото имаме ново зайче с ник Fesa,друг мой любимец.

ivanrealmadrid1
20.04.2017 01:06

малко луд ме научи как да бъде активен тук, иначе аз си знам че не ми се получава ама по-добре да пробвам нали ? аз сам си го казах

danialves2
20.04.2017 00:41

Ти имаш чувство за хумор, докато нашия се опитва да бъде саркастичен, но не му се получава особено.

putopalo
20.04.2017 00:31

Аз съм си Ок,нали?С Айвън няма нищо общо.

ivanrealmadrid1
19.04.2017 23:41

иска ми се да ми се получава, но сега ще дойдат да ми кажат че им завиждам и че съм тъп. обаче съм прав ,че ги ощетиха и че Реал са виновни

ponchini
19.04.2017 23:21

Толкоз им беше на Барса, както казах и по-рано Юве не са ПСЖ. Но все пак се напънаха, заслужават поне да бият с 1:0.

ivanrealmadrid1
19.04.2017 23:20

еее 100% дузпа не дадоха на Суарез .. и Игуаин беше за червен. много несправедлив мач засега

putopalo
20.04.2017 00:08

Абе обмислил си го по-добре от мен, чаластренето ми е ясно ама не помислих за последствията.

ivanrealmadrid1
20.04.2017 00:02

ама най много внимавай да не изневериш, че тогава ти е бедна фантазията какво ше ни се случи, тряя да влизаш в Дийп Дарк Уеб за да видиш

putopalo
19.04.2017 23:54

Аааааа за боя не бял се сетил

putopalo
19.04.2017 23:44

Не е достатъчно според мен,следващата стъпка е да станем ханъми в харема на някой симпатичен арабин.А той знаеш какво ще иска.Не знам кво да прайме...

putopalo
19.04.2017 23:30

Хаха,я кажи,ако знаеш евентуално,дали е вярно че Флорентино Перес е накарал всички от балета да се обрежат,за да продава повече тениски в арабския свят.Звучи като виц,ама след като си промениха емблемата заради арабите,защо и за сюнета да не е вярно.

CFC_H_A_Z_A_R_D
19.04.2017 23:13

Барса днес се защитава добре правят и добри атаки,нооо за сметка на това точния завършващ удар липсва тази вечер което към тази 70 минута ми се струва ще се окаже решаващо.

BECKZ
19.04.2017 22:39

ХАХА и аз съм го играл да има дузпа...

ivanrealmadrid1
19.04.2017 22:27

юве тоя мач 100% ще вкарат от някоя контра, даже фенчетата им вече трябва да ги е яд

ivanrealmadrid1
19.04.2017 22:03

аре бе заложих 10 000 лева за дузпа в първото полувреме за БАРСЕЛОНА, жълто-черния се бави нещо

djarata
20.04.2017 00:14

Напреде съм достатъчно от залози.Над 2,5 го играх най-стабилно ,над 3,5 също ми е стабилен залога ,а над 4,5 е тънък нищо общо с другите 2.Избрал съм правилния мач за игра ,не се подведох като балък да пипам БарсА-Юве.Утре ,ако ти се печелят пари ми пиши на Л.С.Сега отивам да се забавлявам ,ще ме извиняваш.Героите това правят.

orton95
20.04.2017 00:05

Ако си играл всичко на сингъл с еднакъв залог от примерно 10 единици си с напред с една мижава печалба защото ако не се лъжа за над 3.5 беше 1.90 коеф а за +2,5 1.30
+4,5 ти губи тъй че от цялото упражнение си 2 единици напред! ТИ СИ ГЕРОЙ!!!

putopalo
19.04.2017 23:51

Как да си вътре като си го играл с пет лева.Искам да кажа че играеш за кеф,едва ли изкарваш пари от това.Най-сигурно е когато искам от мами и тати-това е печалба 100%

putopalo
19.04.2017 23:47

Той е зет на баба Гошка,където удари жакпота.Пара има бол,не го мисли.

djarata
19.04.2017 23:46

Въобще не съм вътре ;) Вътре щях да съм ,ако бях избрал Барса-Юве.

djarata
19.04.2017 23:37

Не ме учи как и къде да инвестирам парите си ;)

orton95
19.04.2017 23:25

И колко засили на 1.35 за +2,5 че да имаш що-годе добра печалба? И при положение че другите два оувъра май няма да излезнат си яко вътре. Такъв сингъл на 1.35 си е самоубийство!

djarata
19.04.2017 22:20

Не знам ,за теб ама аз засилих стабилно др мач Монако-БД имам го над 2,5 над 3,5 над 4,5 .Всичко сингъли и ако си остане 2:0 ще пометна..

Rock_Revolution
19.04.2017 21:11

ЛА Лига си е ЛА Лига, испанската доминация продължава, днеска няма да се учудя ако Барса набие 4-ри парцала, че и повече срещу корумпираните жабари....

putopalo
19.04.2017 21:28

Уж го раздаваш рокаджия ама ги мислиш работите като испански чалгата