Нови безредици във Франция, прекратиха мача на Лион (видео)

23:19
Нови безредици във Франция, прекратиха мача на Лион (видео)

Мачът от Лига 1 между Бастия и Лион беше прекратен след първата част при 0:0 заради проблеми с феновете на домакините. Те първо нахлуха на терена и започнаха да удрят, ритат и блъскат футболистите на Лион още на загрявката, а след това историята се повтори и на почивката, като тогава дори един стюард се включи в боя над гостите. 

Заради напрежението началото на срещата закъсня с 55 минути. Запалянковците на Бастия твърдяха, че са били провокирани от футболиста на Лион Мемфис Депай, който по време на загрявката бил хвърлил топка по тях. 

Това е втори инцидент в мач на Лион в рамките на няколко дни, след като в четвъртък мачът им с Бешикташ в Лига Европа беше забавен заради сблъсъци с ултрасите на турския отбор.

Дежурният делегат и съдиите дълго обсъждаха какво да правят в Бастия днес, а президентът на Лион Жан-Мишел Ола поиска срещата да бъде отложена. В крайна сметка обстановката се успокои и мачът стартира с 55 минути закъснение, като преди това играчите направиха нова загрявка. След ексцесиите на полувремето обаче официалните лица решиха, че втора част няма да има. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари