Ман Юнайтед си отмъсти на Челси и върна интригата в битката за титлата (видео)

19:52
Ман Юнайтед си отмъсти на Челси и върна интригата в битката за титлата (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна изключително важна победа като домакин на Челси в суперсблъсъка от 33-ия кръг на английската Висша лига. Головете за успеха на червените дяволи отбелязаха Маркус Рашфорд и Андер Ерера.

Така тимът от "Олд Трафорд" взе частичен реванш от съперника си за загубите, които претърпя в двете срещи помежду им по-рано през сезона - 0:4 за първенство и 0:1 на четвъртфиналите на ФА Къп. Със спечелените три точки днес възпитаниците на Жозе Моуриньо не само съхраниха шансовете си за класиране в топ 4, но и стопиха аванса на сините на върха в подреждането на 4 точки пред Тотнъм Хотспър.

Иначе Юнайтед започна отлично двубоя срещу Челси. Домакините поведоха в резултата още в 7-ата минута, когато Ерера изведе Рашфорд зад противниковата отбрана с прецизно подаване от центъра и младият английски национал с удар по земя промуши топката между краката на Бегович за 1:0.

В 16-ата минута Йънг се озова на добра стрелкова позиция, но не успя да намери очертанията на вратата на сините. Постепенно темпото спадна и двата тима се впуснаха в тактическо надлъгване. Като цяло обаче червените дяволи контролираха играта през първото полувреме.

Втората част също тръгна страхотно за домакините – в 49-ата минута Ерера отправи изстрел, топката рикошира от крака на играч на Челси и влетя в мрежата на Бегович, който за първи път този сезон бе на вратата на сините в шампионатен мач. 

Мениджърът на Челси Антонио Конте реагира незабавно, като пусна Фабрегас на мястото на Моузес и малко след това Вилиан за сметка на Матич. Тези ходове обаче не доведоха до желания резултат и лондонският тим така и не създаде нито една реална опасност пред вратата на Де Хеа за всичките 90 минути. 

Голмайсторът на Юнайтед Златан Ибрахимович остана на пейката и се появи в игра чак в 82-ата минута на мястото на автора на първия гол Рашфорд. 

С тази победа Манчестър Юнайтед запази шансовете си място в първата четворка, а интригата за титлата се върна. Челси има 75 точки на върха, с 4 повече от втория Тотнъм. В следващия кръг тимът на Антонио Конте посреща Саутхямптън, а шпорите гостуват на набралия скорост Лестър Сити. Манчестър Юнайтед пък е с актив от 60 пункта, на 4 от четвъртия в таблицата градски съперник Манчестър Сити.

Манчестър Юнайтед - Челси 2:0

1:0 Маркус Рашфорд '7

2:0 Андер Ерера '49

Стартови състави:


Манчестър Юнайтед: 1.Де Хеа, 36.Дармиан, 5.Рохо, 3.Баи, 25.Валенсия, 6.Погба, 21.Ерера, 27.Фелайни, 18.Йънг, 19.Рашфорд, 14.Лингаард


Челси: 1.Бегович, 24.Кейхил, 30.Давид Луис, 28.Азпиликуета, 5. Курт Зума, 15.Моузес, 21.Матич, 10.Азар, 11.Педро, 7.Канте, 19.Диего Коща

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

_SAINT_
16.04.2017 21:49

Днеска на Великден на най-светлия празник си пожелавам Тотнъм да е шампион на Англия! Хари Кейн и компания го заслужават!

brickbat
16.04.2017 21:13

Тотнъм имат 6 тежки мача до края, а Челси един, за мен интрига няма :)

Chelsea86
16.04.2017 20:36

Честита победа на феновете на Ман Юнайтед, ако има останали такива след съсипването на сайта.

За нашите мога да кажа, че толкова безобразна и слаба игра не помня да съм виждал. Играхме като изпадащ отбор! Нямаше един от играчите, който да заслужава поне малко похвала.
Аз преди време казах, че титлата все още не е решена въпреки разликата в точките и се оказа така. Предстоят ни важни мачове и се надявам, че играчите ще се стегнат.

Boyan.Brezov
16.04.2017 20:59

Глупако вземи чети повече спортни сайтове даже отборат на Челси знае къде е България а не като мангалчерския

ghoster123
16.04.2017 17:50

Острота в атака няма да има от наша страна ясно е, но Моу прави поредната изненада или може би пак експеримент.. прогноза Х или 1 от мен!

Hokageto
16.04.2017 17:47

Малко съм притеснен от липсата на Куртоа , но играта в защита е толкова добра , че Бегович може рядко да се намесва. Юнайтед излизат с Фелайни , Рашфорд , Лингаард и Йънг , което е страхотно за нас. И все пак , нека по-добрия да победи !!!

Stratievv7
16.04.2017 17:12

United: De Gea; Valencia, Bailly, Rojo, Darmian; Fellaini, Herrera; Young (c), Pogba, Lingard; Rashford. Subs: Romero, Blind, Fosu-Mensah, Shaw, Carrick, Mkhitaryan, Ibrahimovic.

Chelsea: Begovic; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Kante, Matic, Alonso; Pedro, Diego Costa, Hazard. Subs: Eduardo, Zouma, Terry, Loftus-Cheek, Fabregas, Willian, Batshuayi.

stan_the_great
16.04.2017 15:33

Никакъв фен не си на Юнайтед... щом Кристъл Палас могат да ги бият насред моста при това, защо Юнайтед да не могат на Олд Трафорд? Не разбрахте ли, че изкуствено се поддържа ежегодно битката за титлата в това първенство до самия край. Това е един от най-трудните мачове на Челси до края на сезона и бъдете убедени, че Челси ще загуби точки в Манчестър с Моу, за да има интрига до поне последните 2 кръга, в случая ще е с Тотнъм. И стига с тези оправдания-единият отбор имал мач в Европа, а другият бил свеж при седмица почивка..точно до обратното може да доведе това, както и в тениса например. Когато играеш 2-3 мача ежедневно и срещнеш след това тенисист, който да речем е пропуснал един от кръговете, поради отказване на съперника му заради контузия, е далеч по-вероятно точно този с повечето срещи да спечели, защото има ритъм. Един е ритъмът на игра в тренировките, съвсем друг в мачовете. Юнайтед и Челси са с абсолютно изравнени шансове в този двубой и силно се надявам Юнайтед не просто да взимат Х, а и 3-те точки. 1:0 като прогноза от мен с гол на Ибра. На моста, когато паднаха с 1:0 в последния сблъсък всички казваха как Юнайтед щял да бъде премазан, а в първите 20 минути точно те бяха по-добрите. Добре, че изгониха Ерера към 35 минута, та Челси взеха предимството в двубоя и вкараха чрез Канте. Който не вярва, сам ще се убеди довечера как Челси ще загуби точки, въпросът е дали ще измъкнат равен или ще паднат!

stan_the_great
16.04.2017 20:29

Много ясно! Всички казват, че във футбола няма логика, но всъщност има, и то голяма. Следиш ли изкъсо това първенство в продължение на 5-10 сезона, няма как някои дребни, но важни неща, които са като правила в тази лига, да не ти направят впечатление. Успех на Юнайтед и съм убеден, че в края на сезона отборът ще е в топ 3!

IvailoIlkov
16.04.2017 20:06

Евала позна го