Юве натупа здраво Барса (видео)

20:57
 Юве натупа здраво Барса (видео)

Ювентус разнищи Барселона с 3:0 у дома в първа среща от 1/4-финалите в Шампионската лига.

Пауло Дибала (7' и 22') и Джорджо Киелини (55') пратиха каталунците в нокдаун. На 1/8-финалите синьо-червените паднаха с 0:4 от Пари Сен Жермен, но сега положението им изглежда още по-тежко, защото срещу тях е италианската машина от Торино.

Домакините започнаха двубоя с хищническа преса. Още в 20-ата секунда беше отправен удар към вратата на гостите. Марк-Андре тер Стеген сбърка при далечното подаване, топката стигна до Сами Кедира, който шутира от дъгата - над гредата. В третата минута Миралем Пянич центрира от фал, Гонсало Игуаин беше непокрит и стреля с глава, но намери тялото на вратаря, който трепна за миг, но след това улови.

В седмата минута мощната игра на "бианконерите" донесе гол. Куадрадо се втурна отдясно и поради липсата на ляв бек при каталунците получи свобода и асистира на Дибала. Аржентинският нападател елегантно укроти топката в наказателното поле и шутира прецизно до съвършенство по диагонала и топката се оказа неспасяема - 1:0.

Постепенно "лос кулес" поизнесоха играта по-напред, но много, много трудно организираха своите нападения. Италианският тим взимаше почти всяка спорна топка, а защитниците на Барса се принуждаваха да чистят надалеч. В 21-ата минута Меси измисли майсторски извеждащ пас към Андрес Иниеста. Капитанът правилно потърси мигновен удар по диагонала, но Джанлуиджи Буфон изпъкна с професорска намеса.

Само минута по-късно торинци отбелязаха втори гол. Атаката на Юве придоби острота отляво, Дибала получи абсолютно сам пред наказателното поле и заби топката с мигновен шут в близкия ъгъл - 2:0. Масчерано беше на метри от своя сънародник в бяло-черно и това позволи на Дибала да стреля без притеснение. В 30-ата Меси прати топката в мрежата на домакините, но след съдийски сигнал. Лео отне на ръба на позволеното от Кедира, но Суарес беше в явна засада. В 37-ата Куадрадо отново получи коридор отдясно, върна назад към Пянич, чийто изстрел беше доста неточен. В 39-ата Матийо центрира полувисоко, Суарес стреля с глава, топката се отби от Джорджо Киелини, но за негово щастие не влезе във вратата. В края на полувремето домакините се доближиха и до трети гол. В 44-ата Масчерано пак закъсня, Игуаин нанесе удар, Тер Стеген не изби достатъчно уверено и имаше късмет, че Матийо изби в корнер. Като цяло през първото полувреме домакините нанесоха два тежки удара и сериозно затрудниха играта на испанския шампион.

На почивката Луис Енрике смени Матийо с Андре Гомеш. Масчерано стана третият в отбрана, докато португалецът иззе функциите на опорен халф. В 46-ата минута Меси опита да изведе Луис Суарес, Бонучи стигна пръв до топката, но я предостави на аржентинеца, който стреля от 18 метра и я прати много близо до гредата - аут. При ответната атака Кедира шутира мощно от 20 метра, Тер Стеген не помръдно и топката премина опасно покрай гредата. В 50-ата Масчерано изведе Суарес, уругваецът някак се измъкна, но Буфон беше по-бърз. В 52-ата номер 9 на "лос кулес" овладя в наказателното поле и центрира, топката беше изчистена към дъгата, откъдето Иниеста заложи на силата и прати кълбото малко над гредата. Минута по-късно Игуаин завъртя топката към левия ъгъл на вратаря - германецът беше подготвен и улови. В 54-ата Ел Пипита се измъкна от засадата и сам срещу Тер Стеген стреля в неговото тяло. Това беше стопроцентова ситуация, а аржентинецът можеше да потърси и успореден на голлинията пас към Дибала. В 55-ата италианците нанесоха трети жесток удар. След изпълнение на корнер Масчерано се бореше с ръце с Киелини, но така и не успя да му попречи да играе с глава и да насочи много точно по диагонала за 3:0. В 67-ата Меси изведе брилянтно Луис Суарес, а уругваецът пропусна очи в очи с вратаря. В 69-ата Неймар стреля от дъгата, топката се отби от гърдите на Киелини и след това в протегнатата му ръка. Съдията прецени, че това не е дузпа и по-скоро сгреши. В 71-ата Манджукич влезе много остро в краката на Сержи Роберто, но арбитърът не видя причина да спира играта. Само минута по-късно страничният съдия направи грешка и вдигна флага за засада. Кедира беше в редовно положение, след неговия пас топката влезе в мрежата, но играта вече беше спряна. В 75-ата Сержи Роберто получи топката в дясната част на наказателното поле, върна назад към Суарес, който шутира много неточно. В 78-ата Лемина загуби, Неймар получи пространство отляво, подаде към Суарес в наказателното, който опита да пропусне за Меси, но не съумя да го стори. В 80-ата Меси центрира към далечната греда за Юмтити, френският бранител беше на отлична позиция, но остана под топката. В 87-ата Меси получи страхотен шанс да се разпише от пряк свободен удар, но насочи в стената. При последвалото разбъркване Суарес измъкна топката, но Киелини отново се справи.

Стартови състави:

Ювентус: Буфон; Алвеш, Бонучи, Киелини, Сандро; Кедира, Пянич; Куадрадо, Дибала, Манджукич; Игуаин

Барселона: Тер Стеген; Юмтити, Пике, Матийо; Сержи Роберто, Масчерано, Ракитич, Иниеста; Меси, Суарес, Неймар

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stefanBG111
12.04.2017 16:52

Честита победа на феновете на Юве, съвсем заслужена,изиграхте страхотен мач, дано вие спечелите ШЛ време ви е. просто толкова слабо играем, че не заслужаваме да спечелим нито първенството нито Шампионска лига. Трябва големи промени лятото, 5-6 играча не са за Барса, някои наши фенове не харесват Роберто, но той единствено се раздаде макар че треньора не го пуска на неговата позиция. Енрике направи куп грешки както и ръководството да си взимат Андре Гомеш, Алкасер, Матьо и да напускат, на тяхно място можехме да имаме Фабрегас, Тиаго и Мунир, ама ръководството нямат очи да видят проблемите в защита и в халфовата линия какви са. Иниеста и Шави нямат заместници, такъв беше Тиаго, сега Роберто но треньора реши да го прави десен бек. Ракитич и Бускетс са ужасно слаби този сезон особено първия, все едно е друг играч.Трябва ни централен защитник, десен бек, халфове поне 2 и нападател.

biserms
12.04.2017 13:48

Голям Ювентус видях снощи - много надъхан, мотивиран и пределно концентиран. И все пак още нищо не се знае. Видяхме кво стана с ПСЖ, а те имаха дори по-добра преднина. Ноу Камп според мен е най-тежкия стадион за гостуване, така че трябва да изиграем по същия начин и реванша, за да сме спокойни,че ще се класираме напред. Трябва да сме с хладни глави обаче. Все още нищо не сме постигнали, докато не мине и втория мач. ФОРЦА ЮВЕ !

BarcaLeo
12.04.2017 12:51

трябваше ПСЖ да си ни отстрани, ние да си биеме малага реали и да си вземем Ла лига и КК, честито на юве успех на 1/2 този отбор може да постигне много

pesholudiq
12.04.2017 11:43

Браво на Юве, много се радвам са тях, един от отборите, които най-много искам да спечелят ШЛ. Преди две години не успяха, но дано тази година имат повече късмет.

Stratievv7
12.04.2017 10:17

В реванша срещу този Ювентус , който не дава почти никакви шансове на съперника си , цялата бригада , която е бутала Барселона напред през годините начело с Айтекин не може да им помогне!Ювентус са допуснали 2 гола от началото на сезона в ШЛ ( нито един в директните елиминации ) как очаквате Барселона да им вкарат 4 било то и на Камп Ноу? Никакъв шанс , Барса вече окончателно излетя от Шампионската лига!

Stratievv7
12.04.2017 13:05

Нека да гледаме на нещата по реалния начин , ние двамата и може би целия свят знае , че ако не беше съдията нямаше да се случи това срещу ПСЖ. Съдията си ги закопа , защото Барса е по - голям клуб без съмнение и всички искаха Каталунците да напишат история , но в случая не мисля ,че Ювентус са клуб по - малък от класата и историята на Барселона и който и да е съдия не може да си позволи да свири по начина както срещу французите в 1/4 мач реванш от Шампионската лига срещу Ювентус! Извинявай , че повдигнах темата за съдията , но стане ли дума за Барселона ( подобно на Юнайтед ) на много хора на ум им идва веднага побутванията от съдиите.

MaLkO_LuD94
12.04.2017 12:56

Аз още преди мача нямах големи надежди защото сме трагични но вече доказахме че не сме за отписване с лека ръка въпреки резултатът и формата в която сме ;) Можем да им вкараме 3 гола проблемът е че те също ще ни вкарат затова беше нужно да отбележим в Италия ако искаме да имаме някакви реални шансове :)

Stratievv7
12.04.2017 12:13

Веднъж го направихте и може би това е най - великият обрат в историята на Шампионската лига , но ако го направите отново и то срещу този отбор на Юве , който е страшно стабилен в отбрана ще бъде равносилно на чудо! Стане ли това колкото и да ненавиждам Барселона като отбор ще викам за тях да спечелят ШЛ , но шансовете са 99% на Юве да продължат затова не храни големи надежди.

MaLkO_LuD94
12.04.2017 12:10

Спокойно вече ни изпратихте веднъж срещу ПСЖ да не сте разочаровани пак накрая ;) Шансовете ни са нищожни особено с тази игра но вече доказахме че не сме за отписване ;)

Gopcho
12.04.2017 09:24

Енрике е най-големият виновник този сезон. Но въпреки това уникалната защита на ювентус беше разкъсана на два пъти. Но късмета и Буфон бяха там. Не играхме добре, но колко добре трябва да играеш като гост? Как играе Чоло? Моуриньо? Като гост? Важното е да вкараш и да не ти вкарат много. Е ние не изпълнихме нищо от това, заради паразита Енрике. Роберто толкова добър халф, съсипа го. Имаш Алба, Дигне пускаш Матьо който има 150 мин този сезон. Падаме и пускаш Гомеш който му беше нужно от 7 до 10 докосвания да обработи топката, а Д.Суарез офанзивен халф забит на пейката, именно в такива мачове от скамейката може да влезне в ритъм, но един слаб треньор не може да го види.....

Garrincha
12.04.2017 07:05

Трагични ... нищо, де, Меската и компания ще сгънат по 200-300 хилки, а за феновете остават нервите ! Надявах се (силно) на 2 на 0 или поне да вкараме гол, НО уя му Янко !

CFC_H_A_Z_A_R_D
12.04.2017 00:46

Няма връщане назад за Барса!!!Както каза един колега фен на Челси отдолу Юве не са ПСЖ,ако има отбор който да отговаря на думата ДИСЦИПЛИНА това е Ювентус.Според мен Барса могат да стигнат максимум до 2 гона на реванша.Мога да кажа също,че не съм никак изненадан.Истинската криза в Барса започна когато Байерн ги еба*ха от тогава на сам не е същата Барселона.Да Енрике дойде и заблуди със един безпогрешен сезон,че нещата едва ли не са се оправили ама НЕ приятели.Горчивата истина е,че школата на Барселона не можа да намери нови гении като Меси,Шави и Иниеста и не можа да ги замести.Само с Неймар и Суарез не става.Ааа Юве ще ги коментирам с една дума БЕЗУПРЕЧНИ.

ComsteR
11.04.2017 23:45

Кой не ги хвана далеч, кой не ги опъна! Барса си заминава!

MaLkO_LuD94
12.04.2017 00:54

Това го слушаме още от както отпаднахме с общ 0-7 от Байерн ;)

putopalo
12.04.2017 00:04

Може би,но надали!

haldir
12.04.2017 00:03

Дано и на 23-ти продължат така :) !

simi91
11.04.2017 23:44

Както казах - дано не спечелим нищо този сезон. След гнусната гавра с ПСЖ изобщо не искам да гледам мачове на Барса повече. Целият отбор е аутсайдер. След Шави започнахме с големия крах. Вижда се, че когато срещу нас играе добре организиран отбор (и без съдята да ни бута по 250 рамена ест) абсолютно нищо не можем да направим. Два-три пропуска и до там. Плачевна защита. Имаме само Пике, това е. Другите са изпушили и измислени, нямам идея откъде се взе тоя Умтити, или другото франсе, Матио ли е къв е. Пълни загубени каузи. И друго излезе вярно - Барселона без Меси е посредствен отбор, който скоро ще се бори за влизане в Лига Европа. Просто Неймар не е играч, който да носи цял отбор на гърба си, както Меси го правеше. Иначе е приличен футболист, доста добър. Поне се радвам, че поне Игуаин не вкара. Това вече нямаше да го понеса! Успех на Юве по пътя към финала. Време е Джиджи Буфон да вдигне купата най-накрая! И честита титла на Реал Мадрид по между другото! А за нас остава да се надяваме, че до 2-3 сезона отново ще тръгнем нагоре.

RMCF_1902
11.04.2017 23:40

Леко отмениха чист гол на Юве, ама това едва ли учудва някой...

djarata
12.04.2017 12:15

Ти си момиче...само цивриш.Едно мъжко качество нямаш.

pesholudiq
12.04.2017 11:44

Не свириха и чиста дузпа за Барса, което донякъде уравновесява нещата.

MaLkO_LuD94
12.04.2017 09:54

Ама като бихме ПСЖ всички ревахте нали ? И те не са Суонзи ама когато е срещу Барса защо не хах стегни се малко ;)

djarata
12.04.2017 02:51

Ей пантерке ,ти няма ли да спреш някога с това реване ?Виж ся момче ,не може след всеки провал на отбора си ,да ревеш за дузпи ,музпи и прочие.Стегни се малко.Барселона не са ,Суонси ,че да претендираш ,за каквото и да е.Стига с репортара.Или си мъж или си ляв завой.

MaLkO_LuD94
12.04.2017 00:55

А нещо за 100% дузпа за Барса нищо не казваш ?

putopalo
11.04.2017 23:58

Съгласен съм на 100%,Барса трябва да следва модела на нашето цска,тотална смяна на играчи, треньори и собственик.Името също трябва да се смени защото носи лоша карма.Пълна промяна трябва.

Sweetspot
11.04.2017 23:47

Леко спряха да играят футболистите на Барселона при ситуацията, а с тия играчи пак малко паднаха, трябва голяма чистка, 60 % даже и отгоре са за смяна, не става само с Меси.

lilikoli
11.04.2017 23:20

Къде е ония измислен фен на Барса дет викаше, че Юве били стари и слаби и че мача щял да бъде 0-3 хахаха

IvailoIlkov
12.04.2017 05:20

И аз него търсех да му се посмея :)

Garrincha
11.04.2017 22:42

Сърце не ми даде да сложа на 1-цата ... НО мамка им на боклуците, ако Иниеста беше вкарал или имаше нарушение на Меси !!! И мамка им на боклуците, ако дибалката не го върза като за световно ...

putopalo
11.04.2017 22:49

Мамка ти и на тебе,от Барса съм но ме е срам че има такива фенове като тебе.С помощта на Господ и съдията Барселона ще обърне мача.

crip1
11.04.2017 22:34

Не ги виждам просто Барселона, падна им се най-тегавия противник. С тия ниски футболисти отпред и тая недъгава схема са обречени.

putopalo
11.04.2017 22:26

Залагайте за Барса на коефициент 19, visca Barça

djarata
11.04.2017 22:10

Голяма 1ца.Подарък си беше.Юве ще ги разгромят ,ако съдията не се намеси.

ZPM
11.04.2017 22:04

Гол за Юве. Съдията трябва да помага.