Ето как се прави селекцията в Левски

13:08
Ето как се прави селекцията в Левски

Подписването на договор на футболист с Левски е дос­та сложна процедура, пише "Тема Спорт". До такъв с клуба може да се стиг­не само след три писма до вис­шето ръководство. Това ва­жи както за всяко ново попълнение, така и за настоящите играчи на тима, на които им се предлагат нови контрак­ти. Всеки състезател трябва да получи одобрението на трима души. Това са спортни­ят директор Даниел Боримиров, главният скаут Георги Чиликов и старши треньорът Николай Митов. Те трябва да опишат в доклади всичко от­носно евентуално привличане на нов футболист, а също и да изложат становище защо трябва да се удължи конт­рактът на някой от сегашни­те. Наред с това трябва да дадат и обосновка за размера на заплатата.

Явно обаче по оста поняко­га се получават и разминавания. За това призна халфът на сините Георги Костадинов. След мача с Локомотив Плов­див полузащитникът обяви, че няма да удължи договора си. Полузащитникът призна, че два пъти си е стискал ръката с човек от клуба, но след това той се е отмятал от постиг­ната договорка. Твърди се, че този човек е изпълнителният директор Диана Иванова, въпреки че Костадинов е имал договорка със спортния директор Дани­ел Боримиров. Разминаването е дошло от размера на бъде­щата заплата на футболис­та.

Контрактът на Георги Кос­тадинов изтича с края на пър­венството и той ще си търси нов отбор в чужбина. Подобна е и ситуацията с друг полузащитник - Джереми де Ноойер.

От "Герена" вече изтече ин­формация, че функциите на Диана Иванова са замразени и тя няма право да подписва до­говори - правомощията й са поети от финансовия дирек­тор Красимир Иванов. Срещу нея има голямо недоволство от организираните фенове. От Националния клуб на привържениците вече потър­сиха оставката й заради казу­са "Станимир Стоилов". Мъри заведе иск до Лицензионната комисия за неполучени суми от 2004 до 2008 година, а в отговор на това клубът даде под съд треньора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация