"Барса не е толкова силна, колкото беше през 2015 година"

09:35
"Барса не е толкова силна, колкото беше през 2015 година"

Защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи подходи с изключителен респект към отбора на Барселона преди утрешния първи четвъртфинал от Шампионската лига между двата тима тима.


Както е известно, утрешният двубой е своеобразно повторение на финала от 2015 година, когато каталунците победиха Юве с 3:1.


"Меси, Суарес и Неймар са трима от десетимата най-добри футболисти в света. Но в тази класация попадат също Пауло Дибала и Гонсало Игуаин", коментира Бонучи.


"Противникът е непридвидим, защото нападателите им притежават толкова много талант. В последно време Меси обича да се връща и да атакува от дълбочина. Това означава възможна неприятна изненада за нас почти по всяко време", допълни защитникът.


"Мисля, че ние сме по-силни от Барса в защита. В подобни турнирни сблъсъци головете на чужд терен са изключително важни и поради това е от огромно значение да притежаваш солидна отбрана като нашата", смята италианският национал.


Какво се е променило в последните две години?


"Барса са със същия треньор, което е позитив за тях. Неймар демонстрира огромно развитие. Масчерано е натрупал още опит във фаза защита. Ракитич показва класа. Въпреки това обаче, смятам, че Барселона не е толкова силен отбор, колкото беше през 2015 година", отсече Бонучи.


"Мисля, че в момента Байерн е най-класният тим в Шампионската лига. Сигурен съм, че те никога нямаше да допуснат подобен обрат като този, който сполетя ПСЖ", твърди звездата на "Старата госпожа".


"Вчера си говорих с Марко Верати за "Камп Ноу". Той ми каза, че там е почти невъзможно да пресираш и дори да видиш топката в някои моменти, тъй като теренът е прекалено голям. Знам наизуст как играе Барселона, гледам ги по телевизията постоянно. Даже често се караме със съпругата ми, защото когато имам почивен ден, го прекарвам на дивана, наблюдавайки някой мач", каза още Леонардо Бонучи.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация