Локо ГО надви Берое в 5-звезден мач в Стара Загора (видео)

21:04
Локо ГО надви Берое в 5-звезден мач в Стара Загора (видео)

Берое отстъпи на Локомотив (Горна Оряховица) с 2:3 в изключително драматичен първи двубой от плейофите. Гостите успяха да излязат с два гола напред в резултата още до 26-ата минута след попадения на Рахави Кифуети и Аристот Н’Донгала, а през втората част успяха да покачат до 0:3 чрез Владислав Узунов. Въпреки че изоставаха сериозно в резултата, „беройци“ не се предадоха, а се бориха докрай, за да върнат две попадения чрез Жуниор Мапуку, но малшансът и няколкократните системни грешки от страна на съдийския щаб лишиха „заралии“ от възможността да се доберат до равния резултат.

Наставникът Ферарио Спасов извърши една промяна в своя титулярен шанс, като днес той даде шанс на голмайстора от последната шампионатна среща срещу “Локомотив” (Пловдив) Матеас Делич, който зае мястото на Борислав Цонев в стартовата единадесеторка.

В 9-ата минута Мохамед Бет Отман проби отляво, но притиснат до аутлинията, изсипа топката в наказателното поле, която попадна в Игор Джоман, а последвалият му удар бе неточен, преминавайки на 2 метра покрай целта.

В 21-ата минута при изпълнение на ъглов удар в полза на “Берое” главният арбитър Ангел Ангелов показано изключително пресилен червен картон на капитана Иво Иванов за удар без топка по Жан Амброуз.

След подновяването на играта, в състоялата се за “Локомотив” атака, Атанас Зехиров сгреши, предоставяйки топкатана Рахави Кифуери, а той технично залъга стража Душан Перниш, за да открие резултата – 0:1.

Само четири минути по-късно преднината на “Локомотив” бе удвоена, след като индивидуален пробив на Аристот Н’Донгала завърши с удар, който рикошира в Атанас Зехиров, залъгвайки вратаря Перниш, и топката влетя в неговата врата за 0:2.

В 35-ата минута Мохамед Бет Отман центрира от пряк свободен удар в пеналта, където Аристот Н’Донгала не успя да засече топката, която впоследствие се озова директно в ръцете на Душан Перниш.

Две минути по-късно Антон Карачанаков стреля директно от пряк свободен удар, а кълбото отскочи коварно пред погледа на Николай Банков, който обаче не се подведе и изби.

В 42-ата минута Веселин Пенев напредна отлично през центъра на атаката изведе в коридор Жуниор Мапуку, който се озова очи в очи срещу стража на гостите Николай Банков и го преодоля технично, но кълбото срещна десния страничен стълб на вратата.

На почивката легендата на “Берое” Илия Илиев бе удостоен с признателен плакет за заслуги към развитието на футбол на местно и национално ниво по случай 60-годишния си юбилей.

В 49-ата минута Антон Карачанаков стреля директно от пряк свободен удар, заложен на 28 метра от целта, но при изпълнението се подхлъзна и изпрати топката над рамката на вратата.

В 62-ата минута многоходова акция от страна на “железничарите” завърши с изстрел на Владислав Узунов, който бе париран, но топката отново попадна в Узунов, който при втория си опит бе безпогрешен и покачи на 0:3.

Четири минути по-късно Жуниор Мапуку бе елегантно изведен от Мартин Райнов и останал сам срещу Банков, не сгреши, за да намали преднината на гостите до 1:3.

В 72-ата минута многоходова атака за „Берое“, преминала през Ерик Почански, Карлос Охене и Жуниор Мапуку завърши с изстрел на последния, който простреля Николай Банков за 2:3.

В 83-ата минута Антон Карачанаков стреля директно от 28 метра, но изпрати топката на сантиметри над напречната среда.

В последната минута на продължението Венцислав Василев засече с глава центрира от ъглов удар топка, но я изпрати на сантиметри от целта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация