Пирин обърна Нефтохимик в Благоевград (видео)

20:47
Пирин обърна Нефтохимик в Благоевград (видео)

Нефтохимик започна със загуба участието си в груповата фаза на първенството. При гостуването си на Пирин Нафтата отстъпи с 1:2, като отново бургазлии могат много да съжаляват за пропуснатата победа. 

Още в 6-та минута Нефтохимик поведе, след като Иван Вълчанов след самостоятелен рейд завърши с класен удар и даде аванс на „шейховете“. След това попадение Пирин се опита да натисне и това отвори много пространства в тяхната защита. При една контраатака Живко Петков се оказа да добра позиция, но ударът му беше париран от Макенджиев. Малко след това отново Петков остана напълно сам срещу вратарят на Пирин, но отново не успя да го преодолее и шутира в аут. Ситуацията бе изключително чиста и този пропуск се оказа решаващ. В края на полувремето  Пирин успя да изравни, след като Попев се озова на добра позиция и не остави шансове на Янко Георгиев.

През втората част Нефтохимик даде инициативата на домакините и в 72-та минута се стигна до дузпа в полза на „орлетата“. Яни Пехливанов игра с ръка в наказателното поле и Станислав Тодоров не се поколеба да отсъди най-тежкото наказания във футбола. Иван Цветков бе точен, а това попадение се оказа достатъчно за Пирин да спечели срещата с 2:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация