Най-известните прякори в НБА (част II)

19:07
Най-известните прякори в НБА (част II)

Миналата седмица ви разказахме историите зад прякорите на пет от най-популярните и колоритни играчи в НБА. Тази седмица ви предлагаме нова група от петима състезатели от най-силната баскетболна лига в света и начинът, по който те са се сдобили с прозвищата си.

Брадли Бийл - Голямата панда

Атакуващият защитник на Уизърдс получава прякора Голямата панда от съотборниците си заради нестихващия си апетит. В свое интервю преди години пред Диана Русини Бийл и Джон Уол разказват любопитни неща около живота в столичния тим, а в него няма как да бъде пропусната темата за прякора на Брадли. Уол споделя:

Когато излезем на вечеря Брадли винаги си поръчва най-голямата порция и винаги я изяжда цялата.

На въпрос "кое е любимото му ястие", без да се замисля Бийл отговаря - Пица!

Фред Хойбърг - Кмета

На местните избори през 1993 г. в Еймс, Айова настоящият треньор на Чикаго Булс получава подкрепата на някои от съгражданите си, въпреки че не е вписан като кандидат-кмет. Разбира се, те далеч не са достатъчни Хойбърг да спечели (самият той няма никакво желание това да се случи), но това автоматично му носи прякора Кмета, с който е известен и до днес.

Джулиъс Ървинг - Доктора/Доктор Джей

Един от най-значимите играчи в НБА получава прякора си Доктора още като дете от негов приятел, с който играел баскетбол. Той бил вдъхновен от начина, по който Ървинг се промъквал между защитниците и "оперирал" около ринга. По-късно, когато става професионалист, прозвището му се трансформира до Доктор Джей.

Пол Пиърс - Истината

През 2001 г. Бостън Селтикс губят от Лейкърс със 107:112. Пиърс вкарва впечатляващите 42 точки, като пропуска едва 6 опита от игра. След края на мача Шакил О'Нийл в типичния си стил привиква местен репортер и му нарежда:

Запиши си това! Името ми е Шакил О'Нийл, а Пол Пиърс е ши***ата Истина! Цитирай ме точно и не цензурирай нищо. Знаех, че той може да играе, но не знаех, че може да играе по този начин. Пол Пиърс е Истината!

Шакил О'Нийл - Дизел 

Едва ли някъде може да се намери официална статистика за спортиста с най-много прозвища, но ако имаше такава с почти 99% сигурност лидер щеше да е Шак. Изключително колоритният бивш център на ЛА Лейкърс има поне двадесет прякора, известни на широката баскетболна общественост:

Големия Аристотел, Голямата детелина, Големия Шактус, L.C.L. (Last Center Left/ Последният оцелял център), Шак Фу, Супермен и много, много други.

Прякорът, с който обаче е най-известен О"Нийл, за мнозина си остава Дизел. Историята разказва, че Шак го получава заради мощта, която демонстрира на паркета, която някои сравняват с тази на двигателите на легендарните американски камиони Мак. 

През 1993 г., когато играе за Орландо Меджик, О'Нийл дори пуска рап албум, озаглавен Шак Дизел (участие в него взимат и Фийф Дауг, Деф Джеф и др.), който достига платинен статут.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари