Превъзходно начало за Гришо на турнира в Индиън Уелс

00:21
Превъзходно начало за Гришо на турнира в Индиън Уелс

Григор Димитров започна по превъзходен начин участието си на турнира от серията "Мастърс" в Индиън Уелс. 13-ият в света българин срази руския ветеран Михаил Южни с 6:4, 6:0 в мач от втория кръг, като това бе първият двубой между двамата тенисисти.


Поставеният под №12 в схемата Димитров почиваше по право в първия кръг, докато бившият №8 в ранглистата на ATP Южни (№84 в момента) преодоля на старта с 6:4, 6:4 младия си сънародник Даниил Медведев.


Мачът започна с перфектен сервис гейм на 0 за българина. Доброто начало продължи и с пробив още в първото подаване на Южни. Той дойде след много вариативна и търпелива игра на Григор, който стигна до два шанса за пробив при 15:40, а двойна грешка сложи край на гейма.


Димитров поведе с 40:15 в следващото си подаване и изглеждаше, че ще си осигури аванс от 3:0. Само че в този момент ролите се размениха - Южни направи няколко печеливши удара, стигна до равенство, а съперникът му започна да греши. Световният №13 пропусна и трети геймбол след двойна грешка, а нови две неточности означаваха рибрейк.


Ветеранът успя и да вземе своето подаване, за да изравни за 2:2. Димитров все пак сложи край на тази лека негативна серия с втория си гейм на 0 в мача за 3:2.


Полковника обаче отново демонстрира, че е повишил нивото си спрямо началото на мача и изравни за 3:3.


Българинът пък трябваше да се измъква от трудна ситуация в седмия гейм, след като неочаквана грешка от бекхенд воле на мрежата направи резултата 0:30. Четири поредни точки обаче дадоха нов аванс на Гришо.


Макар и трудно и преминавайки през две равенства, Южни взе следващото си подаване за 4:4.


Димитров също имаше проблеми, но успя да вземе гейма зa 5:4 и да накара съперника си да сервира за оставане в сета. И точно в този момент играта на Южни се разпадна, той направи няколко непредизвикани грешки и при 15:40 негов удар в мрежата означаваше край на първия сет с успех за Димитров - 6:4.

 

Втората част отново започна с гейм на 0 за българина. Последва маратонски гейм, в който Димитров пропусна четири шанса за пробив, но при петия грешка на Южни значеше 2:0 за Григор.


Пробивът бе затвърден отново на 0, а световният №13 изглеждаше все по-уверен на корта. В същото време Южни бе изнервен, бъркаше постоянно и след малко вече имаше два пробива пасив.


А Полковника отново не успя да вземе дори точка на подаването на съперника и при 0:5 сервираше за оставането си в мача. Григор Димитров обаче бе на гребена на вълната и Южни не бе в състояние да вземе дори почетен гейм в този втори сет.  При 15:40 още първият мачбол бе реализиран след прекрасна игра и след час и 9 минути игра Григор Димитров се поздрави с победата в мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация