Гофен взе реванш от Гришо в Ротердам

23:08
Гофен взе реванш от Гришо в Ротердам

Давид Гофен спря Григор Димитров по пътя към титлата на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам, след като го победи с 6:4, 1:6, 6:3 на 1/4-финал.


Така серията на българина от шест поредни победи в тура бе спряна от белгиеца, който за първи път постига успех над българина от общо шест мача.


В играта на Гришо имаше малко слабости и той демонстрира страхотен тенис през голяма част от времето, но и неговият противник бе на изключително високо ниво.


Първият сет започна доста оспорвано и първо Гришо спаси две точки за пробив в третия гейм, а след това и неговият противник направи същото.


В петия гейм обаче Гофен достигна до пробив аванс, след като при точка за пробив нашият тенисист направи двойна грешка.


Тилдановият гейм за малко да отиде отново в сметката на белгиеца, но хасковлията се измъкна, след като спаси цели три точки за пробив и си взе подаването, а още в следващия гейм бе на косъм да върне пробива, но Гофен спаси две точки.


Все пак белгиецът спечели първия сет, но във втория сет Григор бе безкомпромисен.


Той започна трудно сета и трябваше да спасява три точки за пробив още в първия гейм от него, а при 1:1 направи серия от 5 поредни гейма, два от които след пробиви в четвъртия и шестия гейм.


Третият сет обаче започна отлично за белгиеца и той проби във втория гейм на 15, а Григор изпусна шанса си да върне пробива в петия гейм, след като изтърва две точки за пробив.


До края на сета белгиецът си взимаше подаванията и стигна до успеха.


Следващият турнир на нашенеца е този в Индиън Уелс, който ще започне в срeдата на месец март, след като Григор обяви, че ще пропусне надпреварата в Марсилия, за да си вземе почивка.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stan_the_great
18.02.2017 01:58

Аз леко се чудя как се определя кой турнир каква категория да е? Ами за мен поне турнирът в Бризбейн беше с по-силни и качествени тенисисти тази година от този в Ротердам, а е по-ниска категория..в Доха същата работа. Наред най-големите в този спорт пропускат ежегодно участие на този турнир в Холандия, особено в последните няколко. Изненада е, ако привлекат някое име, по-голямо от Вавринка да речем. Федерер не играе вече тук, Надал също, за Мъри и Джокера да не говорим. Точно заради това Клизан успя и да спечели турнир от подобна категория миналата година, тази пък Пиер Уго ще играе полуфинал срещу Гофен. Общо взето този месец гледаме едни и същи имена по турнирите(братята Звереви, Григор, Гофен,Тийм, няколко по-добри французи и останалото са пълнеж, който отпада до към четвърт-полуфиналите. Трябва си някаква промяна, защото в началните турнири на годината участват всички най-добри и е редно да има турнири измежду тях от по-висока категория от сегашната 250, докато такъв като този в Ротердам да си е типичният 250 турнир и без това и публиката все едно е на театър, никаква атмосфера, особено с тези притъмнени светлини на почивките, действа ми приспивно. София макар и да разполага с най-голямата зала от всичките турнири 250 категория няма как да получи за по-висока категория скоро време, но пък аз отдавна не бях чувал директорът на даден турнир да поздравява на първо място страхотната атмосфера от страна на публиката, изключение правят може би турнирите от Големия шлем, където обстановката понякога си е тотална лудница по трибуните.

sakata_97
18.02.2017 00:48

До някъде очаквана загуба поне за мен,доста умора и напрежение понатрупа във последно време,важното е сега да си почине добре и да се подготви по-възможно най-добрия начин за следващите сериозни турнири,които му предстоят.Успех Гришо,България е горда,че има такъв спортист*beer*

stan_the_great
18.02.2017 00:03

У Григор липсваше агресивността, както и вчера срещу Истомин, но докато вчера това не повлия особено на крайния резултат, днес съперникът бе от друго естество. Видяхте и сами накрая какво означаваше тази победа за Гофен- беше като побъркан от радост, че най-накрая успя да спечели срещу Григор, а и не му беше взимал и сет отдавна. Жаждата за реванш също бе водеща, но няма спор- Григор е по-качественият тенисист, когато и двамата си играят играта на върха на възможностите, мисля, че това е повече от очевидно. Според мен Григор направи грешка и трябваше да се откаже от този турнир в Ротердам, макар и да е от категория 500, а да играе направо в Марсилия с една седмица почивка през настоящата седмица. Така можеше да си е отпочинал добре след титлата в София и свеж да се бори за нова и 250 точки в Марсилия, а сега печели едва 90 от този четвъртфинал и прекалено дълга пауза от близо 20 дни до Индиън Уелс, но той си знае най-добре! Успех, Гришо и дано с едно добро представяне да влезеш в топ 10 още след двата мастърса в Индиън Уелс и Маями *smile*

GarethBale3
17.02.2017 23:16

Рано или късно щеше да свърши тази великолепна серия, Гофен игра много силно и победи. Дано след тази загуба станеш още по-силен Гришка, смело напред и нагоре. Ти си гордост за БЪЛГАРИЯ!

marcho_89
17.02.2017 23:50

Понатрупа умора и тя повлия.Сега му трябва хубава почивка и го чакаме на Индиан Уелс,който е доста сериозен турнир.Напред Гришо!