Лудогорец започва своя нов поход в Европа

10:34
Лудогорец започва своя нов поход в Европа

Днес Лудогорец започва своя нов поход в Европа. След успешния пробив в групите на Шампионската лига и завоюването на историческото трето място в компанията на Арсенал, ПСЖ и Базел, сега орлите се целят поне в 1/4-финал в Лига Европа. Това ще подобри постижението им от преди 3 години, когато отпаднаха на 1/8-финалите от Валенсия. Първият съперник е ясен от два месеца - ФК Копенхаген. Датският гранд впечатли всички, печелейки 9 точки в своята група на Шампионската лига, но отпадайки за сметка на Лестър и Порто.

 

Свързваме Дания с Хамлет и Малката русалка. Така, че сега орлите трябва да тръгнат на лов за русалки, ако искат да постигнат още нещо историческо.

 

Ще бъде тежко, тъй като стилът на игра на ФК Копенхаген е най-неудобният за състава на Георги Дерменджиев. Те са здрави, центрират много и имат силна защита. Освен това времето е студено, което им харесва, и теренът на "Васил Левски" няма да е в оптималното си състояние заради огромните студове, сковали България близо един месец.

 

Колкото до самия мач, до последно Дерменджиев и неговият екип ще мислят дали да включват в състава левия защитник Натанаел. Бразилецът се прибра до родината си заради семейна трагедия и се забави със завръщането си. Заради това той не игра срещу Монтана (4:0), а освен това не тренира нормално почти седмица. До вчера фаворит за ляв защитник бе Йордан Минев, тъй като Натанаел не е в оптимална форма. Все пак той тренира много здраво в последните дни, защото е готов на всичко, за да играе и не е изключено да излезе като титуляр.

 

Предвид стила на игра на ФК Копенхаген с много центрирания, може от първата минута да започне и Игор Пластун. Той ще дебне за всяка крачка на Андреас Корнелиус. Украинецът се справи отлично със звездата на ПСЖ Единсон Кавани при 2:2 в Париж и сега ще има задачата да спре датския национал.

 

Звездата Джонатан Кафу ще е фалшива деветка. Такъв той бе в куп големи мачове - срещу Цървена звезда, Виктория Пилзен, Базел, Арсенал и ПСЖ. И се представи великолепно, заради което много топ отбори даваха големи пари да го привлекат през зимата. Изненадата в състава на Георги Дерменджиев обаче може да е свързана с Джоди Лукоки. Той бе сред отличниците по време на зимната подготовка, а освен това скоростта му е отлична за бързи контри. Това означава, че на пейката ще останат Клаудиу Кешерю, Върджил Мисиджан и новото попълнение Жоао Пауло.

 

Треньорът на Копенхаген Столе Солбакен ще заложи на любимата си схема 4-4-2. Той понесе един удар преди мача - заради травма в глезена двата сблъсъка с Лудогорец ще пропусне крилото Бенямин Вербич. Аут заради контузии са още Николай Томсен и Дани Амакваа.

 

На вратата на датчаните ще бъде шведският национал Робин Олсен, карето пред него ще е Анкерсон, Йоргенсен, Йохансон u Аугустинсон.  В средата на терена ще са Квист, новото попълнение Матич, Фалк и Туту, а в нападение ще са върлината Андреас Корнелиус и парагваецът Федерико Сантандер. 

 

Който удря пръв, удря два пъти. На тази максима ще се уповава Лудогорец. Възпитаниците на Георги Дерменджиев ще се опитат да вземат аванс у дома, за да се чувстват по-комфортно на "Телиа Паркен" след седмица.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ludogorets
16.02.2017 16:59

Фен съм на лудите но мисля че бяхме до тук днес най много равен да направим

DuX4o0
16.02.2017 15:48

Нз,нз.Дали източно европейския гранд от Разград,ще иска да бори Лига Европа след,като свикна да мери сили със западно европейските грандове в Шампионска Лига.Според мен Лудогорец ще излезе с резерви и юноши за този мач *smile*