Юнайтед пак с лъвския пай от парите за телевизионни права

12:06
Юнайтед пак с лъвския пай от парите за телевизионни права
Манчестър Юнайтед е получил рекордна сума от телевизионни права за миналия сезон, показват счетоводните доклади на Висшата лига. "Червените дяволи" са прибрали над 51 милиона паунда, което е една пета от всичките им приходи за изминалата година.

Това е и най-голямата сума, която Юнайтед е взимал от създаването на Висшата лига досега. За сезон 2007-2008 дяволите са прибрали с 1,7 милиона по-малко.

Шампионите са взели и с 1,4 милиона повече от своя основен опонент през миналата кампания Ливърпул.

Принципно, всеки отбор от Висшата лига има гарантирани 21,5 милиона паунда от телевизионни права, което е само една част от наградния фонд, който раздават от ФА.

Останалата част от парите се разпределя според крайното класиране и най-вече според това колко често мачовете на даден тим се излъчват пряко по телевизията. Естествено, за поредна година Манчестър Юнайтед е бил най-показваният тим от Англия и именно на това се дължи фактът, че "червените дяволи" са прибрали лъвския пай от капиталите.

Дведесет и пет мача на момчетата на Фърги са били излъчвани в пряко предаване, а 24 двубоя на Ливърпул са били също пускани в пряко предаване. Челси и Нюкасъл пък са се появявали на екрана по двайсет пъти, което обяснява и защо изпадналите "свраки" са взели с цели 10, 75 милиона повече от гарантирания минимум.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация