Радослав Янков: Всичко беше като сън

17:53
Радослав Янков: Всичко беше като сън

Радослав Янков не скри радостта си от победата си за Световната купа по сноуборд в паралелния гигантски слалом в Банско. На финала Янков победи швейцареца Невин Галмарини.

 

"Всичко беше като насън. Вярвал съм в себе си, но не обичам да мисля за класиранията. Като цяло пистата беше перфектна, никога не съм карал на толкова добро трасе, дори другите състезатели го казват - че това е най-добрата писта, на която са карали за Световната купа. При второто ми спускане в квалификацията проблемът беше в мен, а не в трасето, просто допуснах грешки", сподели пред БНТ след големия успех Радо Янков.

 

"Разликите са много малки, ако направя някаква грешка… Благодаря на Джоко, Георги Атанасов, моя треньор, че нареди трасето по такъв начин, който ми помогна. Двете трасета по принцип са абсолютно еднакви, но понякога може да има една врата, на която да е малко по-изровено, но като цяло трасето беше много добре наредено", продължи най-добрият ни сноубордист. 

 

"Знаех си грешките и се опитвах да не ги повтарям. Трябваше да минавам много близо до вратите. Усещах, че противниците ми са зад мен и успях да ги победя. Повярвайте ми, не ми беше лесно на финала. В Рогла той успя да ме победи, въпреки че имах преднина в началото. Но тук си казах, че няма да се откажа. Силите ми свършваха, но по някакъв начин успях. Благодаря на всички, че са тук и ме подкрепят, дори да не бях спечелил, мисля, че пак щяха да ме подкрепят, за което им благодаря", завърши Янков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация