Радослав Янков спечели Световната купа в Банско

16:17
Радослав Янков спечели Световната купа в Банско

Българският сноубордист Радослав Янков спечели паралелния гигантски слалом от Световната купа в Банско и излезе начело в генералното класиране на дисциплината.

 

27-годишният Янков бе безгрешен днес на писта "Алберто Томба", като даде второ време в квалификациите, след което последователно победи германеца Александър Бергман, опитния Джеси Джей Андерсън от Канада и досегашния водач в генералното класиране Бенямин Карл, за да стигне до финала. В него той се изправи срещу швейцареца Невин Галмарини, който в края на януари го победи на финала в Рогла. Янков обаче успя да вземе реванш пред родната публика край връх Тодорка и взе победата, след грешка на Галмарини в края.

 

След този успех спортист номер 3 на България за миналата година вече има 2720 точки в паралелните дисциплини и излезе на първо място в генералното класиране. На 80 точки зад него е Бенямин Карл, който завърши трети днес, а тройката се допълва от Невин Галмарини с 2618 точки. Янков води и в класирането за паралелния гигантски слалом с 2400 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fivooo
04.02.2017 11:23

Момента, в който разбереш че тази статия има три пъти по-малко гледания от простотиите на Божинов, разбираш че тази нация напълно заслужава да бъде заличена.