Федерер се справи лесно с "екзекутора" на Мъри (видео)

12:07
Федерер се справи лесно с "екзекутора" на Мъри (видео)

Роджър Федерер победи с 3:0 (6:1, 7:5, 6:2) Миша Зверев в 1/4 финален мач от Аустрелиън Оупън. Маестрото се справи с германеца, въпреки че Зверев играеше по същия начин, с които изрита от турнира Анди Мъри. Швейцарецът направи показно на световния номер едно как да се справи с този начин на игра - сервис-мрежа.


С победата Федерер се класира на 1/2 финал където го чака сънародника му Станислас Вавринка, който по-рано днес се справи с Жи-Вилфрид Цонга също с 3:0.


Първият сет се превърна в 19-ата минутна лекция на Роджър Федерер, който с отлични минаващи удари наказваше тактиката на съперника си, базираща се на постоянни излизания на мрежата. Четирикратният шампион в Мелбърн Федерер поведе с 5:0 преди Зверев да успее да спечели гейм на свой сервис, но швейцарецът затвори първата част със своя начален удар в седмия гейм.


Във втория сет вече се получи битка. С блестящи ретури, уверена игра на мрежата и малко късмет при една точка Зверев проби на нула в четвъртия гейм за аванс от 3:1. Федерер обаче успя веднага да върне пробива и малко след това изравни за 3:3. При 5:5 Федерер реализира пробив на нула и след това с гейм на 30 сложи край на втория сет, приближавайки се към победата.


В първия гейм на третия сет Федерер имаше точка за пробив, но 29-годишният Зверев се измъкна. В петия гейм обаче швейцарецът спечели подаването на германеца и след това поведе с 4:2. Последва много дълъг гейм, в който братът на младия талант Александър Зверев спаси няколко точки за пробив, но в крайна сметка се предаде и при 5:2 Федерер получи шанс да сервира за победата. Роджър отрази брейкпойнт, но все пак взе подаването си и затвори мача.


На полуфиналите Федерер ще играе със своя сънародник и приятел Стан Вавринка. Поставеният под №4 Вавринка, шампион за 2014 година в Мелбърн, по-рано днес не даде сет на французина Жо-Вилфред Цонга (7:6, 6:4, 6:3). Федерер има 18 победи и само 3 загуби срещу Вавринка, като последният им мач бе на полуфиналите на Финалния турнир на ATP в Лондон през 2015 година, когато Роджър спечели със 7:5, 6:3.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация