Григор Димитров без проблеми на старта на Аустрелиън Оупън

12:24
Григор Димитров без проблеми на старта на Аустрелиън Оупън

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за втория кръг на Аустрелиън Оупън, след като преодоля без проблеми съперника си на старта на надпреварата - Кристофър О'Конъл, побеждавайки го със 7-6(2), 6-3, 6-3.

 

Намиращият се на 231-во място в световната ранглиста австралиец игра стабилно в първата част, като успя да отрази пет възможности за пробив и да стигне до тайбрек. Там обаче сервиращият отлично Димитров показа класа и спечели със 7-2, за да поведе в резултата. Силите на О'Конъл не стигнаха за нещо повече и Гришо го проби два пъти, за да вземе втората част, след което направи един пробив в началото на третия сет и запази преднината си спокойно, за да затвори мача след малко над 2 часа игра.

 

Във втория кръг Димитров ще играе срещу представителя на Република Корея Хиеон Чунг. 20-годишният кореец е на 104-о място в ранглистата в момента. Двамата тенисисти не са се срещали досега при професионалистите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fivooo
18.01.2017 03:00

Трябва да забранят на българи да ходят да зяпат тенис. Изречението "Давай майстуреееее" ме накара да спра звука на телевизора.

rimlianin
17.01.2017 21:30

Нямам търпение за осминафиналния мач между Гришо и Ноле , очертава се много интересен сблъсък

stan_the_great
17.01.2017 14:18

С тази си игра О'Конъл щеше да спечели срещу не малко играчи между 50-100 място в световната ранглиста-игра много стабилно в първия сет, къде с повече, къде с по-малко късмет се задържаше в резултата, където в тайбрека беше смазан. След това започна да играе много агресивно и създаваше не малко проблеми на Григор, но нашият демонстрира супер устойчивост и защита, която преливаше в контри и минаващи удари. Много ми напомня играта на този австралиец на Александър Дългополов- агресивен, има качествен сервис, без много техника, но с отлично придвижване по корта. Отлична победа с 3:0 сета като за старт, Григор излъчва просто стабилност и увереност, сервисът му бе повече от чудесен днес! Очаквам мач между него и Джокович на осминафиналите... с тази си игра Гаске няма как да се противопостави кой знае колко на Григор в 3ти кръг, ако се стигне дотам, а сърбинът надали ще има проблем с достигането до осминафиналите. Успех,Гришо, ще стават и в 4ч сутринта, ако трябва, за да ти гледам мачовете на Аустрелиън Оупън, не веднъж си доказвал, че това е един от най-любимите ти турнири.