Даниел Евънс с първи финал на турнира в Сидни

16:29
Даниел Евънс с първи финал на турнира в Сидни

Британецът Даниел Евънс достигна до първи полуфинал от турнир на АТП, след като победи руснакът Андрей Кузнецов с 6-2, 3-6, 6-3 в мач продължил близо 2 часа.

 

Евънс е близо до спечелването първата си титла на сингъл, като на финала ще премери сили с ветерана от Люксембург - Жил Мюлер, който също до този момент не е печелил титла на сингъл в кариерата си. След като изненадващо победи световният номер 8 Доминик Тийм на четвъртфиналите, Евънс успя да се възползва по най-добрия начин от прекъсването дошло заради дъжд изсипал се над Сидни и взе с 6-2 първата част. 

 

Кузнецов заигра по-добре през втората част, като сервисът му бе най-добрия помощник и така успя да вземе втория сет с 6-3. Това не се случи през третата част, когато руснакът сервираше колебливо и Евънс се възползва от грешките на руснак, като направи решителен пробив за 3-1. Тогава отново се намесиха метеорологичните условия и мачът бе прекъснат за втори път. Това не разконцентрира британецът и той затвори третата решаваща част с 6-3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация