Давайте червен картон за плюене на терена!

12:04
Давайте червен картон за плюене на терена!
За да предпази от риска за заразяване със свински грип, кметът на малък френски град забрани плюенето в града и написа писмо до футболната федерация с предложение футболистите, които плюят по време на мачове да бъдат гонени.

"В това опасно време издадох заповед, с която забранявам плюенето на обществени места", заяви Кристоф Руьон, кмет на Кулен, градче близо до Льо Ман.

Смята се, че Франция е една от най-засегнатите страни от пандемията на свинския грип, след като ново избухване на заразата във френска Полинезия и промяна в метода на броене, постави отново проблема на дневен ред. След забраната за плюене на обществени места в собствения му град, Руьон написа писмо и до президента на УЕФА Мишел Платини, в което призовава футболистите да бъдат пример за това.

"Еднократно изплюване може да се наказва с жълт картон, повторно изплюване да носи червен", предложи френският кмет.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Takeo
26.08.2009 14:00

Напълно съм съгласен TigerJK. Изтощението в баскетбола, физическото натоварване е много по-голямо. А и ти гарантирам,че няма плюене *smile* Според мен освен физиологични причини, до голяма степен плюенето по стадионите е въпрос на навик. На много грозен навик. Едва ли това предложение ще се приеме, но не е лошо да се вземе нещо в предвид.

TigerJK
26.08.2009 12:35

хм защо да е невъзможно? Не съм гледал баскетбол ама не вярвам да плюят в залата, а доколкото съм запознат там има повече изтощение понеже секундата се цепи на 2. А във футбола от 90 мин се играят 60 през другото време се бият статични положения и се хвърлят тъчове ;>

sasedq
26.08.2009 12:27

Ахаха ми то е невъзможно да играят без да плюят..