Реки от кръв и здраво меле на дербито между Уест Хям и Милуол (видео)

11:16
Реки от кръв и здраво меле на дербито между Уест Хям и Милуол (видео)
 Вчерашният двубой между лондонските Уест Хям и Милуол се превърна в кървава баня, организирана от хулиганските фракции на двата тима.

Както е известно, феновете на "чуковете" и "лъвовете" са може би двете най-враждуващи агитки на Острова, но от няколко години клубовете играят в различни дивизии и по този начин привържениците не са се засичали отдавна.

След жребия за втория кръг на турнира за Карлинг къп обаче, стана ясно, че предстои здрав сблъсък не само на терена на "Ъптън парк".

От лондонската полиция съобщават, че още два часа преди началото на двубоя организирани групи фенове на двата тима са започнали да се млатят здраво на няколко преки от стадиона.

По-неприятното се случило после, след като и нормалните привърженици на Уест Хям и Милуол започнали да се приближават към стадиона.

"Бях довел децата си на мач и на няколко пъти се проклех за това. Навсякъде около нас хвърчаха бутилки и всевъзможни предмети. Скинари с кървави лица се биеха като обезумели на всеки ъгъл. Беше наистина ужасно", разкрива привърженик на "лъвовете".

"Цялата улица беше претъпкана с наши хора, когато някой се провикна, че другите са се появили. Тогава отзад започнаха да летят празни бирени бутилки, като повечето от тях удряха фенове на Уест Хям, защото тези на Милуол бяха поне на триста метра от нас", обрисува ситуацията фен на "чуковете".

По време на самия двубой грозните сцени продължиха, като след гола на Станислас за Уест Хям, привърженици на домакините нахлуха на терена и прекъснаха срещата за няколко минути. В крайна сметка отборът от Висшата лига спечели с 3:1, въпреки че до 87-а минута на мача Милоул водеше с 1:0 след гол на легендата Нийл Харис.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Wencislaw
26.08.2009 12:33

MiroVr е прав..гледайте Green Street Hooligans и филма е як и изобщо и главно става въпрос за Уест Хям Юнайтед и Милуол *wink*

fishky
26.08.2009 12:19

Този цитат звучи доста в български вариант. А за конната полиция като каза имаше един мач, след който имаше масов бой между фенове на Милуол и полицаи. Имало е доста полицаи и коне вкарани в реанимацията тогава. След тези и други ексцесии се стига до това да забранят на феновете на Милуол да гостуват на чужди терени, както и всякакви чужди фенове да идват на The Den в период от една година. Голяма част от феновете на лъвовете също им е забранено да посещават и домашни мачове.

arsenov
26.08.2009 12:02

"Бях довел децата си на мач и на няколко пъти се проклех за това. Навсякъде около нас хвърчаха бутилки и всевъзможни предмети. Скинари с кървави лица се биеха като обезумели на всеки ъгъл. Беше наистина ужасно" много селска история

Millwall47
26.08.2009 11:59

Абе хора,вие с какъв акъл изобщо се сравнявате с тези от Милуол. Изобщо си нямате и на представа за какво става дума-те са луди отвсякъде-на почти всеки техен мач има и конна и всякаква още полиция. А като тръгнат срещу полицаите, онези ако не са конете ще се разбягат от страх. На Милуол им ходят по 10 000 на мач, ама като почне мача не може да се чуеш със съседа до тебе-такива са крясъци и песни. А като ходят навън , там се затварят магазини , хората се прибират и никой не смее да се покаже докато не минат Милуолци. Аз такова каквото е тяхното дори не съм си представял, че може да има...

MiroVr
26.08.2009 11:49

Гледайте филма Green Streets Hooligans. Точно за тези два отбора и техните агитки става въпрос.

fishky
26.08.2009 11:46

Жалко ! Милуол са ги надиграли в редовните 90 мин, но накрая не са им стигнали силите. С голям лист от контузени футболисти лъвовете отиват само с 4 резерви. Това си е най-голямото дерби в Англия що се отнася за омраза между два отбора. Има един намушкан фен. Играчът на чуковете Джак Колисън играе цял мач 2 дена след като е загубил баща си и е направил страхотен мач. Много от феновете му се възхищават и предричат, че ще стане голям играч. Иначе да сравняваме Левси и ЦСКА с Уест Хям и Милуол просто няма смисъл, понеже когато са се млатели яко едно време в БГ още не са били създадени нашите отбори *wink*

beckham_07
26.08.2009 11:40

Какви Левски и ЦСКА?В България дербито е Локо - Ботев.А тия там са откачени много.По-добре,че не сме като тях!!!!!!!

XyqT
26.08.2009 11:28

Хах и после само в България го имало.. *wink*