Официално: Без Гран При на Германия във Ф1

09:43
Официално: Без Гран При на Германия във Ф1

Германия със сигурност няма да приеме старт от световния шампионат във Формула 1 през следващата година. Това стана ясно, че след като от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) утвърдиха календара за 2017. Новият сезон в кралските гонки ще включва 20 състезания, като началото ще бъде дадено на 26 март в Австралия. Финалът пък отново ще е на пистата "Яс Марина" в Абу Даби на 26 ноември.

 

Освен липсата на Германия като домакин, основните промени в календара за следващата година са свързани с размяната на датите на състезанията в Сингапур и Малайзия, като първото ще се проведе в средата на месец септември, а надпреварата на „Сепанг” ще се състои на 1-и октомври.


Променена е и датата на старта в Азербайджан, с цел да бъде избегнато застъпване с легендарните 24 часа на Льо Ман.

 

Ето и пълният календар за 2017-а година във Формула 1:

 

► 26 март Австралия (Мелбърн)
► 9 април Китай (Шанхай)
► 16 април Бахрейн (Бахрейн)
► 30 април Русия (Сочи)
► 14 май Испания (Барселона)
► 28 май Монако (Монте Карло)
► 11 юни Канада (Монреал)
► 25 юни Азербайджан (Баку)
► 9 юли Австрия (Шпийлберг)
► 16 юли Великобритания (Силвърстоун)
► 30 юли Унгария (Будапеща)
► 27 август Белгия (Спа-Франкоршан)
► 3 септември Италия (Монца)
► 17 септември Сингапур (Сингапур)
► 1 октомври Малайзия (Сепанг)
► 8 октомври Япония (Сузука)
► 22 октомври САЩ (Остин)
► 29 октомври Мексико (Мексико Сити)
► 12 ноември Бразилия (Сао Пауло)
► 26 ноември Абу Даби (ОАЕ)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aa4opz
01.12.2016 21:12

на загуба са колега защото дядо бърни им иска много гОляма такса..и понеже са полупразни трибуните...а не си ли задаваш въпроса----как и защо при толкова световни шампиони и германски пилоти пистата е полупразна ..а.----това нЕ е формула 1 вече ..колега ...нито колите са каквито трябва да бъдат нито правилата .....затова швабите не са тъпи ...и не ходят да е гледат ..а не можеш да сравняваш хокенхайм с сахир или шанхай или баку ...нали така ...

Reyes_de_Europa
01.12.2016 21:28

Къде съм казал че сравнявам Хокенхайм със Сакир или другите писти на Тилке. На мене Хокенхайм ще ми липсва, ама не сегашния, а старата конфигурация в гората със завоите Сена, Осткурве и Кларк. Липсва ми и Нюрбургринг и то също стария вариант. Обаче и германците доста се поразглезиха. Защо Силвърстоун и Монца се пълнят, а немските писти я съберат 60 000, я не, а на Хокенхайм ходеха по 128 000. А че дъртия и алчен Бърни унищожи формулата и играе по свирката на определени отбори чрез правилата е повече от ясно. Почнаха вече и да дирижират шампионата и да определят кой и най-вече кога да стане шампион. Нищо общо с формулата от времето на Сена, Пикет, Прост,Менсъл и др. Вече почти не я гледам даже и което е по-лошо, не ми липсва !

aa4opz
01.12.2016 17:23

и тази година беше така ....марина бей беше преди сепанг ....като изкарват хокенхайм остават само тапанарски писти все дело на веЛикият архитект на писти ..херман тилке....както върви ..ако махнат монца ...канада и спа ....то скоро няма да останат истински писти в формулата ..

Reyes_de_Europa
01.12.2016 18:04

Хокенхайм сами се махат защото са на загуба. Парадоксално е че в страната на световния шампион Розберг, на Фетел и на Мерцедес няма интерес към формулата и пистата е полупразна. Първо се отказаха Нюрбургринг, сега и Хокенхайм.