Любомира Казанова спира с художествената гимнастика

15:50
Любомира Казанова спира с художествената гимнастика

Гимнастичката Любомира Казанова, която спечели бронзов олимпийски медал в Рио де Жанейро с националния ансамбъл, реши да сложи край на професионалната си кариера.

 

Казанова влезе в ролята на "златна резерва" това лято, след като замести съотборничката си Цветелина Стоянова след инцидента с нея, и се справи перфектно със задачата си, за да стигне отборът до третото място на Олимпийските игри. Първоначалният план бе Казанова да бъде част и от новия ансамбъл, като по-опитен състезател, но в крайна сметка тя е решила да спре със спорта. В открито писмо гимнастичката споделя, че има тежка контузия на крака и интензивните тренировки и причиняват болка. Казанова споделя и че ѝ е трудно да се адаптира към новия отбор. 

 

"Въпреки моите усилия, аз не успявам все още да се адаптирам към този отбор, той е коренно различен от предния във всеки един аспект (методика, стил) и въпреки многото мои усилия, не успявам да се впиша и да се почувствам част от тях, както бих искала и както бяхме с другите момичета", сподели Казанова в своето писмо до президента на БФХГ Илиана Раева.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация