Публикуват втората част от доклада на Макларън на 9 декември

14:09
Публикуват втората част от доклада на Макларън на 9 декември

Втората част от доклада на независимата комисия на на Световната антидопингова агенция (WADA), оглавявана от Ричард Макларън, ще бъде публикувана на 9 декември. Това заяви генералният директор на организацията Оливие Нигли в Глазгоу.

 

"Макларън ни информира, че докладът ще бъде готов на 9 декември", обяви Нигли. Първата част от доклада бе изнесена на 18 юли и WADA тогава препоръча на Международния олимпийски комитет да отстрани Русия от участие в Олимпиадата в Рио де Жанейро.

 

МОК все пак взе решение да не отстранява Русия и повери на международните федерации в различните видове спортове да определят кой от руснаците може да пътува за Рио.

 

През месец май "New York Times" публикува материал с изказвания на бившия директор на Руската антидопингова агенция Григорий Родченков. Той твърдеше, че минимум 15 руски спортисти, спечелили медали на Зимната олимпиада в Сочи, са били част от "допингова програма" на Русия, създадена, за да доминира страната на домашните Игри. По-късно WADA започна собствено разследване на база изявленията на Родченков. Макларън не разкри нито видовете спорт, нито фамилиите на спортистите, съпричастни към допинг-машинациите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация