Джокович: Искам да завърша годината по най-добрия начин

15:18
Джокович: Искам да завърша годината по най-добрия начин

Ден преди старта на заключителния турнир на ATP в Лондон, Новак Джокович изрази оптимизъм, че ще завърши сезона по най-добрия начин. Въпреки че преди седмица бе свален от върха в световната ранглиста от Анди Мъри, сърбинът продължава да отчита 2016 като успешна в неговата кариера.

 

„Високите стандарти, които поставих по отношение на резултатите, оказаха своето влияние. Не успях да се възстановя достатъчно бързо след Ролан Гарос и затова не можех да покажа най-добрия си тенис”, заяви Джокович.

 

„Имах нужда от допълнително време да се върна отново в правилния път, но като цяло смятам, че това бе една много добра година за мен. Имах няколко много добри месеци. Да, не успях да повторя представянето си отпреди 12-15 месеца, но в спорта няма как винаги да очакваш, че ще побеждаваш. Дойдох в Лондон с ясната цел да завърша годината по най-добрия начин. Определено последните четири турнира в „О2 Арена” бяха невероятни за мен”, допълни още сърбинът, който ще опита да спечели пета поредна титла от Финалите в Лондон, с което ще си върне и първото място в света.

 

Утре Джокович започва защитата на трофея си с мач срещу австриеца Доминик Тийм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация