Барса с минимална домакинска победа срещу последния (видео)

00:05
Барса с минимална домакинска победа срещу последния (видео)

Барселона взе много трудни и много важни три точки в гонитбата с Реал Мадрид в Ла Лига. Шампионът на Испания се наложи с 1:0 над гостуващия Гранада в 10-ия кръг на шампионата, като този път неочакван герой открадна шоуто от звездното трио в нападение Лионел Меси - Луис Суарес - Неймар.


Преди първия съдийски сигнал на „Камп Ноу“ звездата Луис Суарес показа под бурните аплодисменти на феновете връчената му преди дни Златна обувка за сезон 2015/2016. На терена обаче нито на него, нито на Лео Меси или на Неймар не беше толкова лесно срещу подчертано дефанзивния тим на Гранада.


Съперникът беше изградил истинска стена пред вратата на Гилермо Очоа с тактическа постройка 5-4-1. Почти всички усилия на играчите, водени от Лукас Алкарас, бяха съсредоточени в спирането атаките на каталунците.


През първата част определено планът на Гранада сработи доста добре въпреки солидния натиск, на който тимът беше подложен. Атакуващият тризъбец на Барса срещаше доста трудности в откриването на свободни пространства и стигна до само един чист шанс. В 35-ата минута Луис Суарес натисна спусъка от границата на наказателното поле, за да види как Очоа избива изстрела му в корнер.


На почивката разборът на Луис Енрике очевидно свърши работа, защото само 3 минути след подновяването на играта Барса стигна до гол. Домакините изплетоха една от обичайните си многоходови акции и буквално заляха наказателното поле на Гранада като лавина. Меси и Рафиня направиха двойно подаване до дъгата, а аржентинецът нахлу в пеналта, като пусна вляво за Суарес. Около точката на дузпата уругваецът умело пропусна за Неймар, който за момент се забави, но после шутира към вратата. Топката отскочи от лявата греда, за да попадне у Рафиня, който без проблем я бутна в мрежата – 1:0.


Барса не се отказа да търси голове, докато Гранада почти не опита да преследва изравняването. В 63-ата минута Неймар засече по чудесен начин центриране в наказателното поле, ала срещу себе си също имаше великолепния Очоа. Мексиканецът реагира невероятно и съумя да избие.


Осем минути преди края Луис Суарес имаше още един шанс да успокои съвсем домакините. Уругваецът опита да преодолее Очоа с глава, но пак вратарят излезе победител от сблъсъка.


Въпреки това трите точки останаха за Барселона, който защити второто си място в класирането. „Блаугранас“ имат 22 точки, като изостават с 2 от лидера Реал Мадрид. Гранада, от своя страна, остава последен в класирането без нито една победа.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Banditos
30.10.2016 03:46

И как го разбра това,гледа ли мача въобще,резултата реално трябваше да е 3 4:0

MaLkO_LuD94
30.10.2016 10:34

Нали се сещаш че играта е според противника *wink* Ман сити са доста по-грамотен отбор сищаш ли се *erm* Мен друго ме дразни веднъж сърбаха попарата и очевидно не са си взели поуки и пак излизат на разходки *erm* Стегни се вкарай 2-3 гола пък после играй както искаш *cigarette*

Futbolfen
30.10.2016 09:16

покажи видео на тия засади

Reyes_de_Europa
30.10.2016 07:07

Хахаха, явно ти ки гледал друг мач. Пишеш наизуст че нас ни бутали, след като най-после след 8 месеца ни свириха дузпи, които си ги имаше, а нищо не казваш как страничния съдия спря няколко контри на Гранада без да има засада и беше вдигнал превантивно флага още предварително. Имахте късмет че играхте с най-слабия отбор в лигата, че с тая защита ако ви беше хванал по-грамотен отбор с тая игра падахте. Не ви виждам със Сити и Севиля с тая защита ако тримата отпред не се стегнат да ви извадят мача.

Sweetspot
30.10.2016 01:03

Никой да не се обижда, но бяха пълни трагедии, аз докато гледах, време прехваления Енрике да си стяга багажа и да си ходи