Най-шокиращите изненади в историята на Висшата лига

16:59
Най-шокиращите изненади в историята на Висшата лига
След като вчера новаците от Бърнли поставиха на колене шампиона Манчестър Юнайтед, побеждавайки с 1:0, днес ви представяме някои от останалите най-шокиращи изненади, случвали се във Висшата лига на Англия ( от нейното създаване през 1992 година)

►  Арсенал Хъл Сити - 1:2, 27-и Септември 2008 година

Мачът се играе в събота, като само три дни по-рано вторият отбор на "топчиите" е треснал Шефилд Юнайтед с 6:0 за Карлинг къп. Пол МакШейн си вкарва автогол и дава преднина на лондончани. "Тигрите" обаче се съвземат и правят чудото след невероятен гол на Джовани и попадение на Даниел Козен.

Ливърпул Уотфорд - 0:1, 14-и  Август 1999 година

Преди този мач лондончани никога не са печелили като гости на Ливърпул от първия мач между двата тима през 1967 година. Уотфорд точно е спечелил промоция и никой не предполага, че момчетата на Греъм Тейлър са способни на чудеса срещу "червените". Гол на тарана Томи Мууни в 14-а минута носи невероятен успех за Уотфорд, които същата година изпадат в Първа дивизия.

Уулвърхямптън Манчестър Юнайтед - 1:0, 17-и  Януари 2004 година

През тази кампания "вълците" завършват последни във Висшата лига, а преди този мач те са считани за абсолютни аутсайдери. Денис Ъруин и Пол Инс, които са бивши футболисти на "червените дяволи", помагат на Уулвс да се преборят със звездната селекция на сър Алекс, а Кени Милър вкарва ценен гол, който се помни дълго на "Молиню".

Ливърпул Барнзли - 0:1,  22-и Ноември 1997 година

Барнзли се задържа само един сезон във Висшата лига и той не е особено приятен за "песовете". Йоркширци понасят поражения като 0:7 от Манчестър Юнайтед, 0:6 от Челси и Уест Хям и 0:5 от Арсенал. Точно поради това победата на Барнзли над Ливърпул на "Анфийлд" се счита за може най-невероятната изненада, случвала се във Висшата лига досега. Ашли Уорд е героят за "песовете", който вкарва гол през първото полувреме, който се оказва решителен за грандиозния успех на тима от "Оукуел".

Манчестър ЮнайтедБолтън - 0:1, 11-и Септември 2002 година

Това е безспорно един от най-големите успехи на Сам Алардайс, който след това успява да утвърди Болтън като отбор, борещ се за място в зона УЕФА, а не за оцеляване във Висшата лига. А иначе, халфът Кевин Нолан смълчава трибуните на "Олд Трафорд" и вбесява сър Алекс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Levski_Feen
20.08.2009 18:15

Забележете че от 4-5 години всеки път започват зле и накрая-шампиони.Така че нищо не е загубено.

simi91
20.08.2009 18:05

юнайтед нямат шанс просто за титлата.. тази година битката е между челси и арсенал, ще видите! арсенал БЯХА млади до миналия сезон.. вече пораснаха и ще бият здраво, а челси с татко Карло са жадни за успех през този сезон *wink*

Tuns
20.08.2009 17:33

Много ясно си спомням победата на Уулвс над Юнайтед... Това беше първият път, в които играх Еврофутбол *joking*