Мъри разби Гришо с 3:0 за малко над 2 часа игра

07:33
Мъри разби Гришо с 3:0 за малко над 2 часа игра
Първата ракета на България Григор Димитров приключи участието си в последния за годината тенис турнир от Големия Шлем – Откритото първенство на САЩ. На осминафиналите хасковлията загуби от поставения под номер 2 Анди Мъри с 1-6, 2-6,2-6 за малко повече от 2 часа игра.

Това бе седма победа за шотландеца от общо 10 изиграни двубоя с най-добрия ни тенисист.

Въпреки предварителни очаквания и надежди за оспорван двубой, на централния корт “Артър Аш” Мъри показа, че се намира във феноменална форма и напълно заслужено се поздрави с успеха. От своя страна Гришо допусна твърде много грешки и не успя да намери своя ритъм на игра. Все пак с достигането си до осминафиналите 25-годишният Димитров продължи с възходящото си представяне в последно време и най-вероятно през следващата седмица ще се придвижи с няколко места в световната ранглиста. Иначе днешната среща започна добре за българина, който получи две възможности за пробив още в откриващия гейм на първия сет. С много мощен сервис обаче световният номер 2 отрази опасността и в крайна сметка спечели подаването си, за да поведе с 1-0. Димитров моментално възстанови равенство на свой сервис, след което Мъри отново излезе напред за 2-1. В четвъртия гейм шотландецът реализира и първия пробив в мача, след което го затвърди при своето подаване за 4-1. До края на сета Мъри успя да пробие още веднъж сервиса на Григор и да затвори първата част с убедителното 6-1 в своя полза.

Доминацията на олимпийския шампион от Рио де Жанейро продължи и във втория сет, в който поведе с 3-0. В четвъртия гейм Димитров успя да върне един пробив, прекъсвайки серията от 8 поредни спечелени гейма на своя съперник. За негово съжаление обаче още при следващото си подаване хасковлията позволи отново да бъде пробит за 4-1 в полза на Мъри. В тези минути, въпреки че търсеше да се върне в мача, Гришо продължи да допуска твърде много грешки и с това допълнително улесни задачата на световния номер 2, който удвои аванса си след 6-2.

Третият сет отново започна по възможно най-лошия начин за първата ни ракета, който допусна пробив в откриващия гейм. Пред Димитров се откриха две възможности за пробив при подаването на Мъри, но за кой ли път в този мач началният удар на шотландеца го спаси и така той подпечата преднината си 2-0. Брилянтната игра на шампиона от 2012 продължи и той спечели следващите два гейма, за да поведе с внушителното 4-0. Това на практика сложи и точка на спора, като в крайна сметка Мъри затвори срещата след 6-2 в своя полза.

В следващата фаза световният номер 2 ще срещне Кей Нишикори. Японецът си осигури място сред най-добрите осем след победа с 3-0 сета (6-3, 6-4, 7-6) над 37-годишния ветеран Иво Карлович от Хърватия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ginekologaa
06.09.2016 17:59

Не подскачайте и не очаквайте повече. Между хасковския козунак и топ играчите се е отворила пропаст, голяма, като гранд каньона. Не спях цяла нощ, обърках си целия режим, отново за да гледам малодушие, купища непредвидени грешки, нищожно количество уинъри, безброй слайсове от бекхенд летящи с 50 км/ч(любимия му супер фъшкиен удар) и по детски слаб сервиз. Слаб играч е и никога няма да спечели сериозен турнир докато в него присъстват 1-2 топ играча. Това е.

sundza
06.09.2016 13:27

Прогреса е на лице, факт е и че отпада от втория в света, който е и в перфектна форма. В същото време ще се изкачи малко напред и в ранглиста. Само плюсове от US Open. Аз лично очаквам с нетърпение следващия турнир.

javorrrrr
06.09.2016 11:52

Той нашия редовно си прави грешки, просто тези които бие правят повече от него, а Мъри в момента е железен.
Засега толкова от него

ComsteR
06.09.2016 14:40

Там е въпроса, Мъри е в най-добрата си форма в последните 5-6 месеца. Може би ще измести Жокера за малко от първото място. Гришо вчера не знаеше, къде се намира след удари от Мъри. В края на втория сет имаше една невероятна точка след рали. Интересно е защо сервиса на Гришо беше толкова слаб и лошо пласиран, всеки един начален удар на Мъри беше с 20мили отгоре минимум. Трябва да работи върху физиката си.