Арсенал си остава сила

20:43
Арсенал си остава сила
Истина е, че като цяло Арсенал повече продава досега през трансферния прозорец. Те се разделиха с Матю Фламини и Йенс Леман, чиито договори изтекоха и преминаха съответно в Милан и Щутгарт като свободни агенти. Продадени пък бяха Жилберто Силва на Панатинайкос и Александър Хлеб на Барселона. Имаше и доста спекулации около евентуален трансфер на Емануел Адебайор в Барселона или Милан, но до сделка не се стигна и засега тогоанецът остава в отбора.

За заместници на напускащите бяха взети младите Самир Насри от Олимпик Марсилия, Аарън Рамзи от Кардиф и Карлос Вела, който досега бе даван под наем на различни отбори.

Нека съпоставим и сравним напусналите с новодошлите и да видим дали наистина силата на Арсенал ще бъде толкова отслабена, колкото твърдят някои.

Матю Фламини се наложи в отбора едва през миналия сезон и изнесе някои доста силни мачове в средата на терена. Той обаче не бе твърд титуляр като Фабрегас и високата заплата, която поиска от ръководството не бе оправдана. Именно за това французинът бе оставен да премине в Милан, който определено се нуждае от подмладяване на състава си. Заместник на Фламини се очаква да бъде 20 годишния Денилсон, който понатрупа доста опит през миналия сезон. Двамата доста се доближават като стил на игра, но Фламини получаваше по-голямо поле на изява досега. През предстоящия сезон Денилсон определено ще участва в повече мачове и ще има шанса да докаже, че по нищо не отстъпва като качества на бившия си съотборник.

Напускането на Йенс Леман и това на Жилберто, като че ли най-малко ще се отразят на отбора. Леман изгуби титулярното си място още в началото на миналия сезон, а Жилберто също си беше постоянна резерва в по-голямата част от сезона. А и двамата са в края на футболните си кариери и не могат да изкарат един пълен сезон на добро ниво. На тяхно място резервната скамейка ще бъде допълнена от младия вратар Лукаш Фабиански и новодошлия Аарън Рамзи.

Александър Хлеб, който премина в редиците на Барселона, като че ли е най-сериозният играч, който напусна отбора. През изминалия сезон беларусинът бе твърд титуляр, но играта му бе доста спорна. Според някои той бе стълб в халфовата линия, но според други той не показа истинските си качества. Истина е, че той не правеше толкова силни мачове колкото изкарват в момента някои. Каквото и да говорим, Хлеб бе купен от Барса и ще липсва на Арсенал, поне в началото. Въпросът е кой ще го замени. И тук идва името на най-сериозното ново попълнение в отбора досега през това лято - Самир Насри. Младият французин наподобява стила на Хлеб и може да играе еднакво добре на почти всяка позиция в средата на терена. Той изкара няколко силни сезона във Френската Лига 1 и бе обявен за един от най-обещаващите млади таланти. Предимството на Насри е, че той е по-млад и доста по-амбициозен, и по-нахъсан в сравнение с напусналия Хлеб.

Ще отделя няколко реда и на завърналият се от Испания Карлос Вела. Младият мексиканец за последно бе под наем в отбора на Осасуна и направи много добър втори полусезон, като отбеляза 3 гола и загатна за потенциала си с няколко доста силни мача. Преди това той е бил под наем в отборите на Саламанка и Селта Виго. За мъжкия национален отбор на Мексико той има отбелязани 5 гола от 8 мача, а е едва на 19 години. Безспорно той тепърва ще трябва да се доказва, но е една нова алтернатива в атаката на Арсенал за предстоящия сезон.

Положителното от тези трансферни ходове е, че състава се подмладява още малко, но пък не губи своите лидери в лицето на Фабрегас, Адебайор, Ван Перси и Росицки. А напусналите далеч не бяха лидери, по-скоро добри играчи и резерви, но не и лидери. Недостатък може да се окаже липсата на опит в някои играчи, но кой може да има по-голям опит от самия Арсен Венгер. Той бе хванал сериозно първото място в Премиършип през миналата есен, но все пак не успя да го удържи и знае по каква причина. Сега нищо не му пречи да поправи грешките си от миналия сезон и без много звезди в отбора си отново да бъде първи на есен, а защо не и след това.

Едно е сигурно, колкото и продажби да направи, Арсенал няма да се предаде без битка!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gcvs_inox
10.08.2008 10:40

Сур Алекс трябва да умре,че да могат тия да вземат титлата

sashko__1985
08.08.2008 21:24

Фламини направи силен минал сезон а също и много силен сезон като ляв бек през годината в която Арсенал игра финал в ШЛ.Но самия факт че той напуска заради пари ,променя нещата.Той няма да ми липсва.Сигурен съм че ще получи същите освирквания като Ашли Коул когато гостуваше на Емиратс.Хлеб даде каквото можа на Арсенал.Миналата година игра слабо и забавяше темпото на атаките на Арсенал в много случаи.Жилберто и Леман:Нищо изненадващо ,че играчи над 31 напускат.Новото- Насри ,доказана звезда на Лига 1 а и факта че е французин гарантира бърза адаптация в Арсенал.Очаквам да надмине с много Хлеб.Рамзи и Бишоф тепърва ще стават част от тима.Очаквам да са резерви тази година и да помагат главно в домашните турнири.Догодина ще видим класата им.Карлос Вела-това име ще приковава вниманието занапред .Гледал съм го в Осасуна и знам че става въпрос за голям талант.Напомня Серхио Агуеро ,диаманта на Атлетико ако сте го наблюдавали ще сте наясно за какво говорим.Ще завърша с имената които бяха в миманса но за които този сезон ще се говори много-Сонг, Траоре,Денилсон ,Фабиански.Моля ви който не е наясно с потенциала на Арсенал да не пише глупости и квартални лафове.

seriosblack
04.08.2008 01:57

Геца заядох се с твоя ранг защото критиката ти по адрес на иксвел беше много нескопосана.Това дали аз или някой друг е прост си е проблем на самия него.Издразни ме че се нахвърли на човека.Едва ли с такива изказвания си спечелил правото да пише експерт под името ти.Не ти харесват прости изказвания.Хубаво обаче в твоето първо такова нямаше голям смисъл.Аз не съм дал нищо на другите потребители за да са по точни в прогнозите си.Това си го признавам.Няма и да им давам.Не ми е цел.И никога не съм се целил в титли подобни на тази.
Колкото до темата.Щастлив съм че не ми пука колко титли имат Арсенал.Те обаче имат нещо което другите нямат.Имат Венгер.А с него те играят най-красивият футбол на клубно и национално ниво.И по този показател никой не може да им стъпи на малкия пръст.Титлите правят клубът велик само на хартия.Играта прави отбора велик в сърцата на феновете.

fangor
03.08.2008 18:44

хора кажете кой ще играе за арсенал в нападение че нещо ми се струва че няма да ги бъде особенно и после да се вклуча в спора за това гранд или не в началото не определено не беше сега спокоино мога да кажа че е защото го доказа интересно е чевенгер прави от нишо нещо но определено трябва да се купи нещо сериозно иначе ще гледаме повторение на миналия сезон аз поне не виждам ножия беркамп ако греша поправете ме

Resorter
03.08.2008 17:14

Напротов, Арсенал винаги са били гранд и то не само в Английския футбол. Още от основаването си, клуба е мачкал и така и до днешни дни. Защото за разлика от Ман Юнайтед, Ливърпул и Челси те не привличат световни звезди, а създават такива и винаги са в ТОП 4 което е достатъчно красноречив факт и нещо което други отбори години наред немогат да постигнат. Така,че ако се водиш по това че не са взели Шампионската си в много голяма грешка пич. Барса също 14 години не беше направила нищо въпроса и в крайна сметка успя, но така като гледам играта и настроенито в отбора + новите попълнения и треньор нищо чудно да видим след още 14 години отново триумфирали.... което някък си не ми се връзва и показва че не са най-най, защото всички знаем че Барселона са отбор който играе на приливи и отливи. Да не забравяме и ЧЕЛСИ (колкото и да ми е неприятно да призная, този новоизлюпен гранд и най-богат клуб в света) ,който купува звезди на килограм и все още не е печелил така мечтаната ШЛ. Та мисълта ми е не слагай личните си пристрастия като показател към друг отбор.......

dunavec
03.08.2008 15:59

Хлеб е може би най-класния беларуски футболист за всички времена и логично изкачи най-голямото стъпало във футбола - да отиде в гранд като Барселона. Надявам се на него да не му се налага да прави дълга адаптация и да заиграе добре от първите мачове.
И не се засягайте толкова, че наричам Арсенал средно-класен отбор, а не гранд...защото просто не е такъв! Докато нямаш във витрината си ШЛ не може да те взимат за един от най-великите отбори!

dunavec
03.08.2008 15:55

Арсен. Не съм съгласен, че само Ван Бронкхорст е играл добре в Барса.
Овермарс, откакто дойде 2000г. стана основен играч и даде много на отбора! По лявото крило беше несменяем титуляр и правеше фантастични мачове, развинтвайки всички защити вкл. и на реал гастрит!

arsen
03.08.2008 15:26

Към dunavec-а .Този гранд-Барселона не е май такъв 'гранд' какъвто си беше преди.А е глупаво и смешно да включваш Арсенал в графата "средно-класен" Там можеш да наредиш шалке04,Портсмут,виляреал или спортинг и др.С изключение на Бронкхорст,спечелил ШЛ2006 другите бивши артилеристи май се представят отчайващо във "гранда" Барселона а.Статията е мн добра-6

Resorter
03.08.2008 14:47

''средно-класен отбор като Арсенал'' ..............

Брех какъв познавач си имаме

ov3r
03.08.2008 12:31

Отдавна чаках момента, в който Карлос Вела ще заиграе голям футбол. Мисля,че този момент настъпи. Не съм фен на Арсенал, но с нетърпение ще чакам изявите на Вела през идния сезон.

RUSSIA_FAN
03.08.2008 09:34

*Арсенал си остава сила* ....... те винаги са били ГОЛЯМА СИЛА !

Geccata
03.08.2008 09:09

Слушайте сега, мишоци! Арсенал е уникален отбор и единствения от големите, който успява сам да си изгради играчите и от това освен титли печели и пари. Така навремето в отбора, който никой не успя да победи в продължение на близо 50 мача, бяха доведени млади футболисти, като Анри например, който по това време беше резерва в Ювентус. И какво стана? Тези млади футболисти обезмислиха Премиършип, като станаха шампиони март месец. За пръв път се случва това на острова. Преди това пак слушах същите коментари: "Арсенал играели много красив футбол, ама им липсвало класа, ала-бала...", и после две години мълчаха. seriosblack, замили се ти защо нямаш такова звание, колко ценна информация си дал на хората от този сайт и на колко човека си помогнал да се ориентират в прогнозите?! Всеки може да пуска коментари и да се прави на отворен, но дали даваш нещо ново и полезно за хората тук?! Пак ще кажа: не ми харесват прости изказвания от рода "Арсенал са мноого далеч от титлата", без да са обосновани поне с малко факти и творческа мисъл. Това е смешно, все едно преди началото на сезона да кажеш, че Барселона и Реал са много далеч от титлата. Желая Ви успех в играта!

dunavec
03.08.2008 07:39

Аз пък харесвам Арсенал, защото станаха донори
на моя любим отбор - Барселона!

DarkJ1
03.08.2008 01:48

В кои очи го казваш Геца у форум секи е много отворен Успех и на двата отбора за напред,но пътят към успеха е много труден у трънлив.

seriosblack
03.08.2008 01:42

Админите по-добре да променят статуса на гецата че с това експерт мн се излагат.Нищо смислено не е казал по темата.На иксвел мога да кажа че съм съгласен с това че автора е написал темата сякаш арсенал са продали недъзите в отбора.И съм абсолютно съгласен с автора.Хлеб задържаше топката прекалено мн и първото му действие с топка в крака почти винаги беше финт.В арсенал се играе комбинативен футбол.Затова от големите 4 в англия арсенал ми харесват най-мн.А за фламини ще кажа че е мн далеч от класата на други футболисти играещи на неговия пост-Алонсо,Карик,Есиен.Тва беше само вметка обаче

iksvel
02.08.2008 23:39

Geccata , а ти какво искаш от мен, с 100 сложни думи да изразя нещо толкова просто?
Прави разлика между просто изложено мнение и просто мнение И още едно нещо - човек, който с усмивка обижда другите, е садист...

Patilanec
02.08.2008 23:21

Не просто имам чувството, че вие феновете на Арсенал хвалите тима си с това,че прави звезди...къде са титлите последните няколко години

Geccata
02.08.2008 22:56

Точно за това, че много просто си е изложил мнението...не обичам прости мнения, особенно когато засягат Арсенал...а и не съм агресивен, винаги пиша с усмивка...и обичам да казвам мнението си директно в очите, като се обосновавам...нещо друго недоумяваш ли?!

lubo_nemaniq
02.08.2008 22:52

Патиланец-много добре знаеш,че Арсенал са велик клуб.Казваш,че не са завоювали вани трофеи-13 пъти шампион на Англия,10 пъти купа на ФА,2 пъти купа на лигата,Уефа 1970 и множество признания от специалисти за велик отбор и индивидуални отличия!Това че не ти харесва Арсенал не можеш да кажеш,че не са велик клуб или че не са сила в Европейския футбол.Аз мразя Байерн М. но какво признавам си-те са най-успешния Немски тим!Просто мисли преди да говориш!

lubo_nemaniq
02.08.2008 22:43

Geccata,знаеш ли?...аз също съм за Арсенал.Но недоумявам защо си толкова агресиввен.Забелязал съм те от доста време,че не контактуваш с другите нормално.Аз съм напълно съгласен с iksvel,защото той много просто и вярно е изложил становището си.Друг въпрос е,че хора като теб тръгват да му търсят сметка.Аз знам защо е така-просто Арсенал са велик клуб,който не успя последния сезон да завоюва важен трофей.Това те дразни и си го изкарваш на хора,които не са ти виновни.iksvel просто дава своето мнение.Не се заяждай! Be Mine!!!

Patilanec
02.08.2008 22:33

Абе да ти кажа shafhauzen тва ,че Арсенал прави от млади футболисти звезди си е така ама поради тая причина невиждам защо са елитни и славни... се пак славата на един отбор се изразява в титлите и отличията, нямаш ли такива..едва ли си много славен.А и то не е много за хвалене ,че прават звезди и ги продават на по-големите.Ако съм фен на Арсенал точно от тва ще ме е яд. Ясно е продават се за много пари , но.... каде са титлите?

deligiozov
02.08.2008 22:33

Фен съм на Арсенал , но ще се опитам да бъда обективен. Арсенал въобще не са много далеч от титлата и това го показаха миналия сезон - изпуснаха надпреварата в един от последните кръгове. Определено ми харесва политиката на арсенал с обиграването на млади таланти , но си мисля че един трансфер на по-опитен играч ще им е много от полза. Един от основните проблеми на отбора през изминалия сезон беше отбелязването на голове - да те играха красив футбол с множество атаки , но сякаш прекаляваха с разигравинията в близост до наказателното поле и липсваха завуршващите удари. Арсен Венгер прекрасно знае това и се надявам че ще намери ключа за разрешаването на тези проблеми.

WarBlade
02.08.2008 22:28

Момчета, не се карайте, няма смисъл! Който гледа футбол разбира, че Арсенал мачка наред и то с млади и неопитни футболисти. Такава е политиката на Арсен Венгер, купува млади и можещи, прави ги звезди и след това ги продава за 5 цифрени суми. Затова и Арсенал е на второ място по бюджет. Всичко на-добро и само АРСЕНАЛ!

deko1991
02.08.2008 22:06

важни са победите на даден отбор по това личи дали е добър поне засега мача се определя от голове а не от добра игра само на арсенал точно голове липсват поне според мен иначе играта им е бърза и красива

Geccata
02.08.2008 21:48

Абе като гледам, точно това е мястото да си хваля отбора, ако можеш да четеш, прочети заглавието на статията...въпроса е, че на теб не ти е мястото тук, което е видно....защото от твоя коментар ми стават ясно две неща...първо, че си достатъчно некомпетентен, за да се завираш тук и да коментираш отбор, за който нямаш никава представа, и който си гледал само по Диема, евентуално...и второ, че не си чел "Изкуството на войната", а и не познаваш законите в РБ....и накрая, ти не си единичен случай, в България има много некомпетентни хора, които се опитват да провокират останалите несъзнателно, разбира се...такова ти е нивото, sorry

shafhauzen
02.08.2008 21:45

Арсенал за мене ще си останат най-елитният отбор защото само АРСЕНАЛ зима нови ни известни играчи и ги прави звезди и после ги продава на уж колосите Челси Милан и още други Арсенал ако почнат да се надхвърлат със скъпи трансфери няма кой да им вземе Х в крагъ на шегата и така дза мене АРСЕНАЛ си остават СИЛА тва е

iksvel
02.08.2008 21:29

Просто бях сигурен, че веднага гладните фенове на Арсенал ще ме нападнат и опитат да изядат. Ако искаш да си хвалиш отбора, не е това мястото. Тук всеки има право да си сподели своето мнение, а ти се опитваш да си натрапиш своето... По принцип това е наказуемо...Желая ти приятна вечер.

Geccata
02.08.2008 21:03

А тоя, дето е писал, че Арсенал са далеч от титлата, по-добре да ходи да протестира че са му спрели субсидийте за земеделие, отколко да коментира неща, които са на свтлинни години от съзнанието му...

iksvel
02.08.2008 20:56

Това, което ще кажа, си е лично мое мнение и с него не целя да обидя никого.
1) Според мен авторът така е написал темата, че тя звучи сякаш футболистите, заминали си от Арсенал, са някакви недъзи!
2) Арсенал още са мноого далеч от титлата