Хамилтън стартира първи на "Силвърстоун"

16:43
Хамилтън стартира първи на "Силвърстоун"
Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран При на Великобритания и на стартовата решетка утре ще се подреди първи пред родната си публика. До него ще е съотборникът му Нико Розберг, а трети ще е пилотът на Ред Бул Макс Верстапен.

Четвърти в класирането от сесията финишира другият пилот на Ред Бул - Даниел Рикардо, а пети бе Кими Райконен. Себастиан Фетел завърши шести, но ще търпи наказание с пет места. Така една позиция ще спечелят Валтери Ботас, Нико Хюлкенберг, Карлос Сайнц, Фернандо Алонсо и Серхио Перес.

В последната част от квалификацията Люис записа една бърза обиколка, но стюардите на пистата я изтриха, защото решиха, че е направена извън ограниченията на пистата. Така Хамилтън трябваше да даде всичко от себе си в последните минути от сесията и го направи. Той бе с три десети по-бърз от Розберг, а след Сребърните стрели бяха Ред Бул бяха на секунда дистанция.

В Q2 останаха Серхио Перес с Форс Индия и Фелипе Маса с Уилямс, които за малко да се класират за последната част от квалификацията, но в крайна сметка останаха извън нея. Другите отпаднали бяха пилотите на Хаас, Даниил Квят с Торо Росо и Кевин Магнусен с Рено.

Преди това в началото на сесията времената и на двамата пилоти на Рено бяха изтрити, защото стюардите бяха преценили, че също са напуснали очертанията на трасето. Дженсън Бътън, за разлика от съотборника си Фернандо Алонсо, утре ще стартира от дъното на колоната на 17-а позиция между двата жълти болида на Рено, а след тях ще са пилотите на Менър – Рио Харианто и Паскал Веерлайн. Последният ред на решетка ще е за Фелипе Насър и Маркус Ериксон със Заубер. Ериксон не взе участие в квалификацията заради катастрофата, която претърпя в последната тренировка на "Силвърстоун" по-рано днес. Той излезе сам от болида си, но бе откаран в близката болница за допълнителни прегледи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

clippers_LA_90
10.07.2016 08:40

Формулата заприличва на състезание не за 1-то място, а кой ще се качи на подиума (3-то място). Разлика между 1-я и 10 в последната част от квалификацията- 3сек. Преди това се забелязваше между 1-я и последния. Дано поне се получи интересна битка за 3-то място и дано завали де *lol*