Дешан: Щеше да е добре да имаме допълнителни 24 часа за възстановяване

14:33
Дешан: Щеше да е добре да имаме допълнителни 24 часа за възстановяване
Селекционерът на националния отбор на Франция – Дидие Дешан, коментира предстоящия финал на Евро 2016 срещу Португалия. Мачът на „Стад дьо Франс“ е в неделя от 22:00 часа българско време.

"Имаме страхотната възможност да станем европейски шампиони. Независимо дали играчите са на 18, 20 години, или са по-големи, те трябва да спечелят титлата, без да мислят какво ще стане в бъдеще. Футболистите знаят, че са привилегировани да играят на финала на Евро 2016 като домакини в Париж“, заяви Дешан, цитиран от официалния сайт на УЕФА.

" Португалия е много класен отбор и не е случайно, че е на финал. Подобно на нас, и те бяха много критикувани в началото. Подобно на нас, те са на финала. Отборът е много опитен, който може да променя схемата си, за да се справи с противника. Техният дефанзивен триъгълник е стабилен.

Разбира се, че Португалия разчита много на своите нападатели – Кристиано Роналдо и Нани. Съперникът ни не се опитва да отнеме топката възможно най-близко до вратата ни, но се стараят да взаимодействат бързо с техните бързи играчи в предни позиции“, каза още селекционерът.

"Не сме обмисляли тактиката за финала. Досега се възстановявахме от мача срещу Германия. Щеше да е по-добре да имаме 24 часа повече, за да се подготвим за финала“, добави Дешан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация