Отборът ни за Купа Дейвис отива за победа в Тунис

15:48
Отборът ни за Купа Дейвис отива за победа в Тунис
"Всички сме в топ форма и се надявам за мачовете в Тунис да покажем най-доброто от себе си. Вярвам във всички в отбора", заяви капитанът на националния отбор на България по тенис за Купа "Дейвис" Тодор Енев.

В състава за предстоящия бараж за оставане във Втора група на зона Европа/Африка срещу африканската страна Енев ще разчита на Димитър Кузманов, Александър Лазов, Васко Младенов и Александър Лазаров. Националите тренираха на твърди кортове в София и утре сутрин отпътуват за важния мач.

"Първият етап от лагера мина и се подготвихме много добре, всички сме в топ форма и се надявам за мачовете в Тунис да покажем най-доброто от себе си", каза още Енев на пресконференцията преди заминаването на тима.

"Разбира се, че те са фаворит, но ние си имаме нашите шансове. Заминаваме утре, за да сме по-рано там и да можем да се подготвим нормално. Благодарен съм на БФ Тенис, които ни осигуриха всичко за подготовката. Сигурен съм, че момчетата ще дадат всичко от себе си и вярвам в успеха. Както играем добре на червени кортове, така съм сигурен, че можем да играем добре на хард. Мисля, че кортът там ще е бавен, като хубавото е, че е на открито и че срещите започват по-рано - така първият мач ще е на нормални температури."

В състава на Тунис са Малек Джазири, Анис Горбел, Азиз Дугаз и Скандер Мансури. "Аз познавам целия отбор на Тунис", заяви Васко Младенов. "С Анис Гурбел - втората им ракета, съм играл на двойки няколко пъти, така че сме подготвени с информация за съперника и се надявам да ни е един малък плюс. Винаги смятам, че можем да се борим за победата. Няма да е лесно, при всички положения, още повече като знаем какви ще са условията там - жега и влага, но мисля, че можем да спечелим и ще се борим за всеки един мач."

Позитивната си нагласа изказаха и останалите национали Димитър Кузманов, Александър Лазов и Александър Лазаров. През март е изпратена покана на Григор Димитров, който в началото на юни е отказал участие, тъй като ще се включи в тенис турнира във Вашингтон, започващ на 18-и юли, а след това започва подготовката си за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Двубоят Тунис - България е от 15-и до 17-и юли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация