Григор надви Гофен в демонстративен мач

21:00
Григор надви Гофен в демонстративен мач
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров прекъсна негативната си серия от шест поредни загуби. Първата ни ракета победи с 6-3,6-7(4), 12-10 световния №11 Давид Гофен от Белгия в мач от демонстративния турнир на трева „The Boodles“ в Стоук Парк, Лондон. Първоначално българинът не бе сред предварително заявените участници в надпреварата, но все пак бе включен в днешната програма.
 
Въпреки неофициалния характер на двубоя, Димитров демонстрира добра игра, примесена с типичните за него трикови изпълнения и напълно заслужено се поздрави с успеха. Впечатление направи и страхотно настроение в представянето на българина на корта, нещо, което определено липсваше в последно време.
 
След като доминираше през първия сет, спечелен с 6-3, във втория Григор пропусна няколко отлични възможности да приключи мача и в крайна сметка загуби след тайбрек с 4-7. В решителния гейм до 10 точки, българинът показа характер и се поздрави с успеха след 12-10 в своя полза.
 
Днешният успех бе втори поред за Гришо над този съперник, след като в предишния двубой помежду им – на US Open 2014, първата ни ракета победи с 0-6 6-3 6-4 6-1. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация