Ноле: Това е най-важният момент в кариерата ми

21:56
Ноле: Това е най-важният момент в кариерата ми
"Това е един специален момент за мен, може би най-важният в кариерата ми", това заяви световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович след триумфа си на Ролан Гарос.

Сърбинът спечели 12-а титла от Големия Шлем и единствената, която липсваше в неговата колекция след успех с 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 над Анди Мъри от Шотландия. С успеха си Джокович стана едва третият играч в историята, който държи едновременно титлите и на четирите турнира от Големия шлем, след като днес спечели своята четвърта поредна титла от Шлема. Това са постигали единствено Род Лейвър (1962, 1969) и Дон Бъдж (1938).

"Слънцето изгря, след толкова дни на дъжд и е хубаво, че се случи точно сега. Прекрасно е, че видяхме толкова много фенове на финала, надявам се да сме им доставили удоволствие с нашата игра. Трябва да кажа, че най-важното за мен е, че днес почувствах неща, които не съм чувствал преди на Ролан Гарос. Получих възможността да нарисувам това сърце – почувствах, че винаги ще бъда на този корт с вас. Благодаря ви!", сподели още развълнуваният шампион.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация