Даниел Асенов загуби от Мохамед Али в Самсун

21:18
Даниел Асенов загуби от Мохамед Али в Самсун
Даниел Асенов загуби полуфиналния сблъсък от квалификационния турнир по бокс в Самсун, Турция от състезателя на Великобритания Мохамед Али, съобщи сайтът на БФБокс. По този начин българинът пропусна отлична възможност да се класира за финала в категорията и да получи директна виза за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през лятото.
 
Европейският шампион в категория до 52 кг все пак ще има още един шанс за участие в Бразилия. Той ще се изправи срещу Брендан Ървин от Ирландия в мач за бронзовия медал на турнира. Победителят от двубоя също ще спечели квота за Игрите в Рио през август.
 
По-рано през деня Станимира Петрова се класира за финал и спечели първа квота за страната ни от олимпийския квалификационен турнир в Самсун, Турция. Другата ни състезателка Светлана Каменова отпадна на полуфиналите в категория до 60 кг и не успя да спечели виза за Рио 2016. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

AC_Milan_92_45
16.04.2016 01:11

Е всеки който следи бокс знае, колко много фенове има стария Али, особено в Англия, където принца е поискал да удостоят Али с титлата СЪР, ама чак децата си да кръщават на него.

Chelsea86
16.04.2016 01:33

Да го бяха кръстили Касиус Клей.