Григор Димитров с изключителен обрат над Анди Мъри в Маями (видео)

01:35
Григор Димитров с изключителен обрат над Анди Мъри в Маями (видео)
Григор Димитров направи впечатляващ обрат срещу световния номер 2 Анди Мъри на турнира на твърди кортове в Маями. Двамата топ тенисисти спазиха традицията да правят много оспорвани мачове помежду си и представиха страхотно зрелище на публиката на Централния корт. Хасковлията загуби първия сет след тайбрек, но това не го сломи и той продължи да се бори, достигайки до успеха – 6-7(1) 6-4 6-3.
 
Димитров определено може да съжалява, че загуби откриващия сет, тъй като игра не по-лошо от съперника си, но няколко грешки в тайбрека му костваха частта.
 
В продължение на представянето на Григор от последните месеци се очакваше тотален срив в играта му след такъв развой на събитията, но за наше щастие нищо такова не се случи. С два затвърдени пробива българинът поведе с 4-0 и макар да изпита затруднения да затвори втория сет бързо, все пак го направи с 6-4.
 
В началото на третия сет Мъри стигна до 3-1 в споя полза, но точно след четвъртия гейм започна тоталната доминация на Димитров на корта. Българинът осъществи моментален рибрейк, а малко по-късно се възползва от огромния брой грешки, които допускаше шотландеца и стигна до 4:3. Паниката все повече обзе Анди Мъри и той бе пробит отново, с което мачът приключи след почти два часа и половина.
 
Това бе първи успех на Григор над играч от топ 10 от близо година насам, когато надигра Станислас Вавринка. Следващият съперник на Гришо ще бъде един измежду Гаел Монфис и Пабло Куевас, които започнаха своя мач преди броени минути.
 


Всички мачове от турнира в Маями (мъже и жени) може да прогнозирате с WINNER.BG!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sundza
29.03.2016 13:10

Безспорен талант, който трябва да се доразвие с работа върху психиката и концентрацията. Тогава ще дойде и постоянството. Браво на Григор за днес.

lazera0
29.03.2016 12:26

Браво за победата, но Мъри в момента е изключително слаб, най-вероятно заради дъщеричката му и иска да прекарва повече време с нея и жена му, ще си проличи на какво ниво е Димитров в следващите мачове, схемата му е отворена да стигне до финала, сега е с Монфилс, след това най-вероятно с Нишикори и на полуфинала с Раонич или Кириос, тези играчи преди време бяха на неговото ниво сега са по-силни, но не и непобедими, така че ако иска да направи нещо по-голямо сега е момента

catalan
29.03.2016 10:59

Много важна победа за психиката му, по време на мача правеше уникални неща,но после даваше много лесни точки, трябва да поработи върху непредизвиканите си грешки, много искам някой ден да спечели титла от голям шлем

El_Fenomeno_9
29.03.2016 01:57

За пореден път показа УНИКАЛНИЯ СИ ТАЛАНТ и тва не е пресилено , защото макар Мъри да играе на около 50% от себе си по тия турнири , нашия показа майсторска игра . Когато има чувство в ръката си става много труден за играчи като Мъри и Федерер , тъй като те със сила не могат да се бият и единствения начин е да ги извадиш от релси , а Григор е точно такъв играч , който притежава разнообразен арсенал , но да стане тва чувство в ръката по - постоянно му трябва огромна промяна в тренировъчния план

MaLkO_LuD94
29.03.2016 01:43

Браво на Гришо жалко че му липсва това постоянство*smile* Има потенциала да е постоянно в топ 10 дано в най-скоро време се завърне там и да ни радва с трофеи *thumb_up*

asdsasds
29.03.2016 01:42

Смаза арогантния и мазан шотландец. Жалко за пропиляния 1ви сет. След това Мъри направи 100 оут-а и закономерно нашия го довърши. И отново този прословут сервис... много грешки много нещо.. мъка но все пак БРАВО голяма победа дано не е последната за този турнир !