Дерби в потопена в скръб и сълзи Турция

13:34
Дерби в потопена в скръб и сълзи Турция
Отборите на Трабзонспор и Бешикташ се изправят един срещу друг в отложен мач от турската Суперлига. Срещата на стадион "Авни Акер", която по програма трябваше да се играе на 24 януари, бе отложена за днес заради тежки атмосферни условия. Длъжността главен арбитър на двубоя тази вечер ще изпълнява Бюлент Йълдъръм, чийто първи сигнал ще прозвучи в 19:30 часа.
 
Мачът ще започне с едноминутно мълчание в памет на починалите при поредния терористичен атентат в столицата Анкара. През този сезон Трабзонспор минава през изключително труден период. Освен финансовите затруднения, поради които отборът трябваше да се раздели с някои от ключовите си футболисти по време на зимния трансферен прозорец, черноморският гранд постоянно е обременен от кадрови проблеми и съдийски тесли. В момента четвъртият най-титулуван клуба в страната заема 13-о място в класирането с актив от едва 30 точки.
 
Бешикташ от своя страна се намира в челото на подреждането и води битка за шампионската титла. С мач по-малко орлите заемат 2-ро място с 57 точки, на 2 от лидера Фенербахче. Грандът от Истанбул може да бъде сравнен с английския Арсенал на база на представянето на двата отбора през последните няколко сезона - шампионска битка до март, след което всичко се обръща с главата надолу. Сега обаче начело на черно-белите е доказан специалист като Шенол Гюнеш, който едва ли ще допусне грешките на предшественика си Славен Билич.
 
Довечера Трабзонспор отново ще е без някои от звездите си. Капитанът Онур Къврак, бранителите Жозе Босингва, Айкут Демир, Гюрай Вурал и Сердж Акакпо, както и трайно контузеният полузащитник Мехмет Екиджи няма да са на разположение на треньора Хамди Мандъралъ.
 
Гостите също имат сериозни кадрови проблеми. Срещата за орлите пропускат вратарят Денис Бойко и защитниците Марсело, Алексис Делгадо и Родолфо. Така орлите ще играят без типичен централен бранител. Освен това Гюнеш няма да може да се възползва и от услугите на халфовете Оузхан Йозякуп и Гьокхан Тьоре.
 
Вероятни състави:
 
Трабзонспор - Естебан, Каванда, Мустафа, Дъглас, Муса, Айтач, Окай, Сефа, Марин, Еркан, Кардосо
 
Бешикташ - Толга, Бек, Неджип, Тошич, Исмаил, Хътчинсън, Соса, Толгай, Куарешма, Олджай, Гомес 


 
Профит - 4304
Брой прогнози - 464
Успеваемост - 55.82%
Осреднен коефициент: 2.08
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация