Джокович с категоричен успех над Мъри, 6-та титла за сърбина в Мелбърн (видео)

15:48
Джокович с категоричен успех над Мъри, 6-та титла за сърбина в Мелбърн (видео)
Новак Джокович спечели шестата си титла от Аустрелиън Оупън, след като победи Анди Мъри на финала в Мелбърн. Номер 1 в света се наложи над втория в ранглистата с 6-1, 7-5, 7-6(3) в интересен и драматичен сблъсък.

Двубоят започна изключително лошо за Мъри, който изглеждаше като уплашена сянка на корта и загуби с 6-1 само за 30 минути. Във втория сет обаче нещата се промениха коренно. Шотландецът изцяло смени облика си и категорично се противопостави на опонента си, като дори имаше реална възможност да вземе сета. В крайна сметка Ноле спечели и втората част със 7-5 след близо час и половина игра. Третият сет също не започна добре за Мъри, който допусна пробив още в самото начало. Новак успя да затвърди пробива си и поведе с 2-0.

Мъри успя да върне пробива и двубоят отново се изравни. Стигна се и до тайбрек, който бе спечелен от Джокович с 7-3.

С това сърбинът спечели финала с чиста победа в три сета. Това е петата загуба на Мъри от Ноле на Аустрелиън Оупън, а балансът в двубоите му с Джокович вече е 22-9 в полза на сръбския тенисист. Освен това Джокович изравни и рекорда на Рой Емерсън с шест титли в Мелбърн, а като цяло това е 11-ия трофей от Голем шлем на Ноле.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kristianoooo
31.01.2016 18:10

Както и очакваххх никаква интригаа....*erm* Почвам да се плаша от тази доминация на Ноле..... Не знам колко е добре това за тениса като цялоо..!!!☚*erm*