Топ мачът на седмицата: Барса срещу Мадрид (вероятни състави)

10:58
Топ мачът на седмицата: Барса срещу Мадрид (вероятни състави)
Отборите на Барселона и Атлетико Мадрид се изправят един срещу друг в един от топ мачовете на сезона. Залогът е изключително голям, тъй като изходът от този двубой може да преначертае по-нататъшния път на двата тима в битката за шампионската титла на Примера дивисион, в която те играят роли на основен фаворит. 
 
Преди изиграването на срещите от 21-ия кръг на Ла Лига, настоящите съперници имат равен актив от по 48 точки, но лидер в класирането е каталунският тим. Това е така, защото Блаугранас спечели първия им пряк дуел за първенство през този сезон (2:1). Освен това е важно да се отбележи, че възпитаниците на Луис Енрике имат мач в запас, което несъмнено е голям скрит джокер. 
 
През седмицата двата отбора имаха трудни домакински мачове за Купата на Краля. Във втория тур от четвъртфиналите Барса обърна Атлетик Билбао до 3:1 и с общ резултат 5:2 се класира за следващата фаза, докато Атлетико Мадрид загуби с 2:3 от Селта де Виго (0:0 в първата среща) и отпадна от надпреварата. Разбира се, провалът на дюшекчиите не е голяма драма и това не би трябвало да окаже негативно влияние на играта им днес следобед. Предвид разочароващото представяне на градския съперник Реал, именно в Атлетико е надеждата на недоброжелателите на Барса. Освен това евентуален успех на футболистите на Диего Симеоне на "Камп Ноу" може да върне Белия балет в борбата за титлата. Така че и феновете на вечния враг ще стискат палци бандата на Ел Чоло да превземе Каталуния.
 
Ако се поразровим из архивите, ще видим, че "Камп Ноу" не е никак гостоприемно място за Атлетико. От там дюшекчиите често са си тръгвали с пълна кошница. Най-пресният спомен за победа на трицветните в каталунската столица датира отпреди 10 години, а анализатори и букмейкъри отново определят Барса като изявен фаворит.
 
В лагера на мадридчани има куп кадрови проблеми преди този изключително важен сблъсък. Нападателят Фернандо Торес със сигурност пропуска мача, след като не успя да се възстанови от травмата в глезена и не попадна в групата за двубоя. В Мадрид останаха също Гилерме Сикейра, Лукас, Матиас Краневитер, Тиаго и Анхел Корея.
 
Барселона пък ще може да разчита на Жорди Алба и Арда Туран. И двамата взеха участие в последната тренировка на каталунците. Алба имаше мускулни проблеми в десния крак, а турчинът страдаше от ангина. Бразилският голмайстор Неймар също ще е на линия, увери на пресконференция Луис Енрике. На разположение ще е и централният бранител Жерар Пике




Профит - 2644
Брой прогнози - 581
Успеваемост - 51.29%
Осреднен коефициент: 2.122 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Uigtfri
30.01.2016 14:38

Мисля, че е пределно ясно на всички, че Симеоне ще забърка як бетон. С идването на Суарес обаче Барса вече не изпитва затруднения срещу добре затворени отбори и по мое мнение колкото по-бързо поведем в резултата, толкова повече попадения ще им вкараме. Тези 8 гола допуснати от Атлетико конкретно преди този мач нямат абсолютно никаква стойност, защото почти всичките им „сухи“ мрежи през сезона бяха постигнати срещу тимове от долната половина на таблицата. Срещу топ отборите обаче Атлетико се пропукаха на няколко пъти, а дори в последния ни мач с тях на Калдерон в началото на шампионата не само, че ги бихме, но и пропуснахме да ги разгромим (греда на Суарес и три несвирени дузпи в наша полза).

MaLkO_LuD94
30.01.2016 15:12

Прав си 6 бяха в рамките на първите 3 кръга *thumb_up*

Uigtfri
30.01.2016 15:06

Ако си гледал внимателно двубоя ни с Атлетико в началото на сезона, нямаше да ме „храниш“ точно в тази статия. Тогава съдията като цяло бе изключително неадекватен, тъй като не отсъди и 11-метров наказателен удар в полза на Атлетико. Трите дузпи за Барса обаче бяха кристални и незнайно защо Лаос не отсъди поне една от тях.

crreal
30.01.2016 14:45

Само 3 ли са несвирените дузпи от онзи мач за вас... поне 6 бяха. Ти си най-големия палячо от всички драскачи тук, ЧЕСТИТО номер 1 си.

cesekarchetooo
30.01.2016 14:35

Аре и аз да се разпиша с едно мнение за Атлетико. 2-1 бият и печелят титлата инфарктно накрая като предния път за неудоволствие на феновете на Барса и Реал. *joking*

RMRM7
30.01.2016 14:14

Очаквам зрелищен мач, голове,картони,хвърчащи бутонки, а нека после ми разправят че първенството е слабо, успех на Барса!

plamo_85
30.01.2016 12:26

С вероятните състави от winner не съм съгласен 11ката на Барса ще е Браво-Алба, Пике, Масчерано, Дани Алвеш - Иниеста, Бускетс, Туран - Неймар, Суарес, Меси. Ще е много интересен и труден мач, очаквам трудна победа на Барса с 2-0 или 2-1. В сряда сякаш Атлетико мислеше повече за мача с Барса от колкото с този със Селта и за това паднаха, с една дума пестяха се. Трудна е програмата, много умора се събра и в двата отбора, но една победа на Барса ще е страхотен завършек на Януари след 8 мач и за двата отбора за този месец *smile*

kolio_vg
30.01.2016 12:15

Виж че не са спирали през 4 дена мачове,ако малко гледащ футбол,ще разбреш за какво ти говоря. Защо отписваш Атлетико. Паркират рейса и иди побеждавай.

kolio_vg
30.01.2016 11:48

Доста тежки мачове ни се понатрупаха,днес и Х ще е добре дошъл за нас, с оглед на трудната и натоварена програма която ни предстои и за напред.

Greenwich
30.01.2016 11:59

Какъв Х бе,бате?Мачът е на Камп Ноу,а Барса винаги играе за победа.Всичко друго освен успех на Барса днес ще е изненада.

MaLkO_LuD94
30.01.2016 11:15

Много тежък мач ни чака особено като се има в предвид че последните мачове правим по едно много слабо полувреме ако се получи и днес така може и да се окаже фатално за крайния изход на мача *cigarette* Все пак аз се надявам на победа и да ни отпадне единият опонент в борбата за титлата но няма какво да се лъжем мачът си е троен *thumb_up*