Забраниха на английските отбори да псуват съдиите

19:44
Забраниха на английските отбори да псуват съдиите
ФА днес официално обяви, че всичките 92 отбора от английската футболна лига получават забрана да коментират публично съдиите, които са получили наряд за техен предстоящ мач.

"Всеки един клуб от всичките четири нива на английския футбол е получил лично предупреждение, че коментарите от страна на мениджъри, играчи или други хора от клуба за определен рефер преди началото на мач, ще бъдат строго санкционирани”, съобщава официалният сайт на футболната асоциация.

Това означава, че всяко една дори и незначително споменаване на определен рефер, дори и отправено с позитивна насоченост, може да коства сериозни наказания на английските клубове.

Все още са позволени коментарите за съдийството след края на даден двубой, но само ако тези забележки не нарушават добрия тон.

ФА освен това, ще санкционира даден отбор, чийто играчи (повече от трима) обкръжат определен съдия и се опитват да му влияят върху решенията.

Според медиите на Острова, тези стриктни решения са взети заради инцидентите преди финалния плейоф за влизане във Висшата лига, когато мениджърът на Шефилд Юнайтед Кевин Блекуел шест дена преди сблъсъка с Бърнли открито заяви, че назначението Майк Дийн за главен съдия е позор. Гневът на Блекуел бе предизвикан от факта, че през същия сезон Дийн бе изгонил играч на "остриетата" още в първите минути на градското дерби с Шефилд Уензди, което впоследствие "кукумявките" спечелиха двубоя.

В крайна сметка, Майк Дийн не взе никакви грешни решения по време на финалния плейоф, но въпреки това Бърнли победи с хубав гол на Уейд Елиът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TigerJK
06.08.2009 09:39

ми то в Англия си е пълно с педали, кво се учудваш *joking*

onzzy
05.08.2009 21:24

е Марк Райли няма да свири вече ще им е малко по спокойно