Кълъмбъс Крю - Ню Йорк РБ (превю)

16:09
Кълъмбъс Крю - Ню Йорк РБ (превю)
Кълъмбъс Крю приема Ню Йорк РБ в първия мач от финалите на Източната конференция. В този мач ще се противопоставят първият и вторият на Изток от редовния сезон, а залогът е огромен - финал в МЛС. Двата отбора имат здраво съперничество в последните два сезона, като в предходните срещи победите се редуват ту за единия, ту за другия отбор. Разликата обикновено е не повече от гол за победителя, което е предпоставка за доста оспорвани два двубоя.
 
Кълъмбъс имаха много трудна полуфинална серия срещу Монреал Импакт, от която се измъкнаха успешно благодарение на Кей Камара, който вкара победното трето попадение в продълженията. Като приоритет пред домакините в утрешния мач се очертава запазването на "суха" мрежа, а по възможност и осигуряване на преднина пред коравия тим на Ред Булс. Този мач е от по-особено значение за домакините, тъй като точно срещу Ню Йорк те спечелиха и единствената си до момента титла на САЩ през вече далечната 2008 г. Освен това Монреал бе първият тим, който Крю отстраняват в мач извън редовния сезон именно от шампионския им поход преди седем години и едва ли хората на Грег Берхалтер ще се задоволят само с него.  
 
Нашата работа не свършена и единственият начин да оставим миналия сезон зад гърба ни е като спечелим този финал. Това е голяма стъпка за отбора. Що се отнася до опит, не са много момчетата, които са играли финал в конференцията и това ще е страхотно преживяване за тях. Ние излизаме за победа и ще я търсим на всяка цена.
 
Думите на капитана Майкъл Паркхърст едновременно казват, че увереност и самочувствие в тима не липсват, но и сякаш си оставя вратичка при евентуален неуспех, който да бъде оправдан с неопитността на определени състезатели. 
 
По всичко личи, че тежестта в предни позиции ще падне върху Кей Камара, който се оказа герой за своите в сблъсъка с канадците от Монреал. Пропуснатата от него дузпа в крайна сметка не се оказа решаваща и треньорът Берхалтер засипа с похвали нападателя от Сиера Леоне. Мениджърът заяви, че е видял всичко, което се изисква от един нападател - борба, голове, помощ в дефанзивната част на терена. Изказването на Грег Берхалтер обаче не бива да бъде приемано еднозначно. С него той намеква на Камара, че очаква именно от негова страна да дойдат заплахите за Луис Роблес и да поведе съотборниците си към триумфа в серията.
 
Докато в предни позиции нещата изглеждат обнадеждаващи в лицето на Камара, сериозна пробойна за домакините се отвори в защитната линия, след като аржентинецът Гастон Сауро бе наказан заради натрупани картони. Мястото му ще бъде заето или от Тайсън Уол, или от австрийския ветеран Емануел Погатец
  
Ню Йорк завършиха на първо място в Източната конференция със солидна преднина от седем точки пред втория Кълъмбъс. Това, разбира се, няма да има никакво значение в следващите два двубоя с Крю, още повече, че в исторически план Ред Булс не пазят добри спомени от сблъсъците с този опонент, губейки и трите си елиминационни срещи. 
 
Треньорът на гостите Джеси Марш заяви, че няма да променя тактиката си и подхода в утрешния мач, но наблегна на факта, че 90-те минути на "МАПФРЕ" ще са изпитание за защитата на отбора при наличието на физически доста солиден нападател като Кей Камара, който може да е заплаха за вратата им по толкова различни начини.
 
След всичко казано дотук, може да се направи изводът, че ни очаква много интересен сблъсък между два изключително равностойни отбора, а крайният победител вероятно ще стане ясен със сигурност след срещата им на "Ред Бул Арена" след около седмица.
 
► Кълъмбъс Крю: ЗППЗП
► Ливърпул: ЗПППП
► Начален час: 00:00/23.11.15
► Главен съдия: Алън Чапман
► Асистенти: Джордж Ганснър, Джеф Мушик  
► Четвърти съдия: Марк Гайгър
► Стадион: "МАПФРЕ", Кълъмбъс, Охайо 
► Телевизионно покритие за България: EUROSPORT 1
 
►Профит - 832
►Брой прогнози - 20
►Успеваемост - 85%
►Осреднен коефициент: 1.657 
 
*Превюто е направено специално по молба на потребител tihomir_91

Вероятни стартови състави:

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

valdes021
05.12.2015 16:35

Да хванеш Стоук Сити 1х и някакви италиански мафиоти от серия Б да те издънят*stop*

valdes021
15.12.2015 20:09

Новара щяха да ме издънят но си излязоха *smile*

ziLonG
06.12.2015 14:10

От Серия Б пък какво те е издънило ;/ и Кротоне излязоха и Новара , и Бари

tihomir_91
26.11.2015 00:37

Изключително съм благодарен на г-н Петко Груев!

Когато поисках превю за този мач, ни най-малко не очаквах молбата ми да бъде изпълнена, приятно съм изненадан. За съжаление чак сега видях материала, но само поздравления за жеста.

Бъди здрав и още веднъж благодаря!