Григор не успя да преодолее Бердих и отпадна от надпреварата в Стокхолм

21:38
Григор не успя да преодолее Бердих и отпадна от надпреварата в Стокхолм
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира на твърда настилка в Стокхолм. В повторение на миналогодишния финал в шведската столица, Димитров отстъпи с 5-7, 4-6 пред актуалния шампион Томаш Бердих.
 
Двамата тенисисти изиграха изключително равностоен първи сет. При 5-5 и сервис за българина, Бердих успя да пробие и да поведе в резултата. В последвалия гейм, въпреки че успя да спаси един сет бол, Димитров в крайна сметка загуби първата част след 5-7.
 
Сценарият се повтори и във втория сет. Въпреки че пред българския тенисист се откриха няколко възможности да пробие своя съперник, той не се възползва от тях. Вместо това световният номер 5 успя да спечели подаването на българина в най-подходящия момент и да поведе с 5-4, след което да затвори и мача на свой сервис за крайното 6-4.
 
В битката за място на втори пореден финал Бердих ще спори с победителя от двойката Маркос Багдатис и Жил Мюлер. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kalinho
24.10.2015 12:09

Григор има всички качества необходими да е в топ 5 поне според мен *smile* проблема му е в главата.

GarethBale3
24.10.2015 10:49

Хора стига сте говорили глупости....... Толкова си можел и т.н., точно в този момент гледам повторението от мача по Ринг, през първия сет не беше кой знае какво, но при 6:5 за Бердих и при негов сервис, Гришата направи такива точки, че някои играчи от топ10 могат да си мечтаят! И във втория сет Гришата си взима всеки сервис гейм, а при сервисите на Бердих, нашия доста го е затруднявал! Така, че стига с това толкова си можел, за мен е играл даже много добре!

kiro911
24.10.2015 16:58

pps И още нещо само да вметна не можем да кажем какво ще се случи тогава защото Григор ще е в пиковата си форма а знаем всички тенисисти колко са добри на тези си години . Джокович например знаем колко силен беше на тази си възраст си възраст след като беше в сянката на Федерер и Надал. Така че това което казваш е повърностно. А колкото до това , че Джокович щял да го размаже хм доколкото всички срещи между тях са равностойни , плюс това той няма да става по млад а ще остарява а и с този стил на игра не мисля че ще изкарара много , виж какво се случва с Надал контузен. Така че ще видим какво ще стане

kiro911
24.10.2015 16:36

Поредният многознайко който си мисли че нашият няма качества да печели, абе ти гледа ли го въобще миналата година колко обърнати мачове спечели и титли също . Игра 1/4 на АО , 1/2 на Уимбълдън, 1/16 на US OPEN 1/2 , на мастърсите в Рим и Торонто 1/2 . Спечели ( К уинс, Букурещ, и Акапулко ). Това как мислиш го е постигнал? Постигнал го е с силна психика, силна воля за победа , увереност в собствените му сили .Да сега е в дупка , играе слабо няма я тази увереност която я имаше мин година и от там идват лошите резултати , не искам да го оправдавам но смени ракетата, треньора и остави Шарапова няма как това да не му се отразява . Но аз вярвам че ще се вдигне и ще запоне пак да побеждава и да печели титли, само му трябва малко време. Сега най важното е да завърши сезона както трябва и да направи една много добра подготовка за новият сезон , да си вземе някой добър треньор, и един психолог мисля че ще му са необходими и догодина да ги започва

petko9305
24.10.2015 13:16

Играл е добре, но само толкова. Дори Джокович да бъде в най-слабата си възможна форма, а Григор да бъде в най-добрата си форма, то пак ще бъде размазан от Джоко. Нашия има моменти на проблясъци, но това не е достатъчно за да постигне големи успехи в тениса. Освен това в България почти няма конкуренция и това е проблем за малкото ни тенисисти/ки.

vlatkyn
24.10.2015 09:00

Хубаво щеше да имаме още поне две , три добри момчета като него, но уви е само един.

vlatkyn
24.10.2015 08:59

Това е максимума на възможностите му , не чакайте чудеса.

simon_66
24.10.2015 00:20

От какво да се откаже бе, умник? Човекът си завършва сезона.. Бердих е поставен под номер 1 на турнира, а ти какво искаш- в тази си форма Григор да го победи ли? Липсва му самочувствие и хъс в играта, и това е видимо, но ми харесва фактът, че 1-вият му сервиз е много по-ефективен от предишните турнири, в които взе участие. Трябва да се спре на точно определен треньор сега през почивката след края на октомври и да вземат необходимите мерки Григор да започне отнвоо със стабилните си изяви, нещо, в което аз не се съмнявам.. всеки от тенисистите има своята слаба година- Джокович, Надал, дори и Федерер имаше такава( слаба като за тяхното зверско ниво). Явно е, че Григор мисли вече какво да прави през почивката, за да подобри представянето си през следващата година, а хубавото е,че няма да защитава никак много точки и ще прогресира бързо при добри резултати.