Интер е шампион на трансферните заменки, вижте 10 примера за това

19:13
Интер е шампион на трансферните заменки, вижте 10 примера за това
В последните години Интер е хегемон в Италия и футболистите на "нерадзурите" най-накрая донесоха малко радост на изстрадалите тифози на тима. След скандалът "Калчополи" през 2006 години момчетата на Масимо Морати наистина превзеха Серия "А".

Е, естествено феновете на Интер засега само сънуват нещо повече от драматично отпадане на осминафинал в Шампионската лига, но пък тази година Жозе Моуриньо обещава реки от слава и в този турнир.

Ако има обаче, едно нещо, в което Интер е абсолютен шампион, то това са трансферните размени на футболисти, които са патент на вечно усмихнатия Масимо Морати.

Вижте 10 примера, показващи, че "нерадзурите" винаги "удрят кьоравото", когато стане въпрос за "трампи" на играчи.

10. Кристиан Виери в Интер, Диего Симеоне в Лацио плюс 33 милиона евро през 1999 година.

Вярно е, че Виери се превърна в легенда на "нерадзурите" и вкара много, много голове за миланския гранд, но също така е вярно, че за престоя си на "Сан Сиро" Бобо не спечели нито един ценен трофей. Колкото до Симеоне, той бе един от основните играчи на Лацио, когато римляните спечелиха Скудетото през 2000 година.

\"\"


9. Адриано в Интер, Вампета във Фламенго плюс 3,5 милиона евро през 2001 година.

Адриано в един период от кариерата си бе може би най-добрият нападател в света, но кариерата му в Интер бе една поредица от нощни клубове, скандали с треньори и преотстъпвания в други отбори. Накрая се стигна до това бразилецът да се пенсионира на 27 години, само и само, за да се махне от Интер. Сега "пенсионера" бележи със знойни мацки в родината си и от време на време вкарва и в новия си стар отбор Фламенго.

8. Джанлука Палиука в Интер, Валтер Дзенга и Рикардо Фери в Сампдория плюс 4,1 милиона евро през 1994 година.

На пръв поглед този трансфер също изглежда като не толкова обмислен ход от страна на Масимо Морати, но тук трябва да се признае, че Палиука се превърна в легенда на миланския тим и за всичките си години в Интер дори успя да спечели Купата на УЕФА в края на 90-е години.

\"\"

7. Златан Ибрахимович в Барселона, Самуел Ето\'о в Интер плюс почти 50 милиона евро през 2009 година.

Повечето специалисти твърдят, че това може би е едно от най-добрите сделки, правени някога от Масимо Морати, макар че има и такива, които твърдят, че Интер е загубил лидера си. Все пак трябва да оставим времето да покаже кой от двата тима е спечелил повече от тази размяна.

6. Диего Милито и Тиаго Мота в Интер, Робет Акуафреска плюс няколко играчи от Примаверата на "нерадзурите" в Дженоа плюс 16 милиона евро през 2009 година.

И за тази сделка все още не можем да кажем със сигурност дали Интер е сполучил, но е факт, че през следващите години някои от най-големите проспекти от школата на "нерадзурите" ще играят в Дженоа.

5. Рикардо Куарешма в Интер, Пеле в Порто плюс 18 милиона евро през 2008 година.

Куарешма е безспорно трансферен провал за Интер, като португалеца изкара половин сезон на "Сан Сиро" и бе изпратен да играе в Челси под наем през пролетта. В Лондон крилото продължи да търка пейката и сега Моуриньо иска да го гони.

\"\"

4. Иван Саморано в Интер, Роберто Карлуш в Реал Мадрид плюс 1 милион евро през 1996 година

Това е може би един от най-забавните трансфери, правени от Масимо Морати. Наистина, още е странно как президентът на "нерадзурите" се разделя с най-добрия ляв бек в света, за да вземе 30 годишен нападател, който изобщо не разкри потенциала си на "Сан Сиро".

3. Франческо Коко в Интер, Кларанс Зеедорф в Милан през 2002 година.

Невероятен ход на Морати и компания. Зеедорф със сигурност не може да се сравнява с класата на Коко, който е много добър... по душа и на всичкото отгоре има и актьорски заложби. Трофеите, които Кларанс спечели с Милан едва ли тревожат собственика на "нерадзурите", който през лятото на 2002 година направи отбора си много по-стилен, взимайки любимецът на жените Коко.

2. Андреа Пирло в Милан, Андрес Гулиампиетро в Интер плюс 2,8 милиона евро през 2001 година.

Тук едва ли е нужно да сравняваме качествата на двамата играчи. Пирло вече е легенда на Милан, докато Гули отдавна вече е забравен от тифозите на Интер... всъщност не, аржентинският полузащитник има с какво да бъде запомнен. Все пак халфът има един много важен гол, докато играе в Интер. През февруари 2003 година Гули жестоко матира Франческо Толдо в първата минута на дербито за титлата с Ювентус на "Деле Алпи". После торинци се осмелиха да бият с 3:0 и поради тези си "престъпления" срещу Интер трябваше да минат през Серия "Б" в сезон 2006-2007 година.

1. Фабиан Карини в Интер, Фабио Канаваро в Ювентус през 2004 година.

Това безспорно е най-уникалната сделка на Масимо Морати. Странното в случая е не толкова желанието на Интер да се раздели с Канаваро, колкото симпатията на "нерадзурите" към вратаря Фабиан Карини, който за няколко години имаше не повече от пет мача като титуляр за Юве. Кариерата му на "Сан Сиро" се разви по същия начин.

Фабио Канаваро, от друга страна, сега е наричан "продажник" и "Юда" от феновете на Юве след завръщането си в тима от авантюрата с Реал Мадрид. Когато погледнем нещата около Кана по отблизо, ще видим, че през двете си години в Ювентус той беше твърд титуляр, изведе отбора до две поредни титли на Италия, а през 2006 стана и световен шампион с Италия.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cmexypahko
30.07.2009 22:55

Зеедорф със сигурност не може да се сравнява с класата на Коко, който е много добър... по душа и на всичкото отгоре има и актьорски заложби. *lol*

nigaman
30.07.2009 18:00

дали са канаваро,пирло,сеедорф и роберто карлош после що отпадат на осмина финали в шампиоската лига *sick*

Kalinho
30.07.2009 17:50

тук таме имат и някоя сполочливане само издънки

vanko88
30.07.2009 17:39

"те верно интер имат много издънки някой от тях чак се чудя как са ги направили " няма какво да се чудиш, то си е в кръвта им *lol*

idol_bg
30.07.2009 17:36

Съвсем скоро отварях очите на едно фенче на Интер,колко е смешен Морати с трансферната си политика..... *wink* И ето че от сайта като че ли ме чуха и пуснаха много изчерпателна статия като доказателство на думите ми тогава,за което много благодаря.Та нека това невръстно нерадзурче (мисля че Adriano му беше ника)да прочете и да спре да пише глупости относно Милан.

Kalinho
30.07.2009 17:24

те верно интер имат много издънки някой от тях чак се чудя как са ги направили