Моуриньо е най-добре платеният треньор в света

07:17
Моуриньо е най-добре платеният треньор в света
Жозе Моуриньо е най-добре платеният треньор в света, пресметна и в."Марка". Португалецът оглавява класацията със заплата от 18 млн. евро чисто на година в английския шампион Челси.

На второ място е Хосеп Гуардиола, който получава по 15,2 млн. на сезон от Байерн Мюнхен. Трети с 11,3 млн. евро е Арсен Венгер от Арсенал. Още един специалист достига кота 10 млн. - Луис ван Гаал прибира по толкова от Манчестър Юнайтед.

Най-екзотичното присъствие в десетката е на клуб - китайският Шанхай осигурява по 8 млн. евро годишно на Свен Горан Ериксон, осми в подреждането. А Реал Мадрид е скромен за своите стандарти със 7 млн. за деветия - Рафаел Бенитес. Треньорът е далеч по-опитен от Луис Енрике, който обаче е на кота 9 млн. евро и e шести.

Повече от Моу във футбола получават само двете най-големи звезди - Лионел Меси (20 млн. плюс бонуси за 3 млн.) в Барселона и Кристиано Роналдо (18,3 млн.) в Реал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cvetan_vatev
02.10.2015 11:05

Взима много-не прави нищо. А не, в същност прави. То се вижда в играта на отбора и класирането във втората половина на висшата лига.

П.С. Аз съм долен хейтър, скапан комплексар. *cards*

vla666
26.09.2015 07:29

истър Моуриньо, да си говорим за български футбол, и по-конкретно за приятеля ви Стоичков. Помните ли първия път, когато го видяхте? Какви бяха първите ви впечатления от него?
- Първият път... Видях го на един летен турнир в Сетубал, а това беше много отдавна, през 80-те години. Бях изумен от състава на ЦСКА - Стоичков, Пенев, Костадинов... Просто разгромиха моя отбор. Разбиха ни. Той беше съвсем млад играч, но какво впечатление правеше! По-късно, по времето, когато бях помощник на мистър Боби Робсън в Порто, играхме полуфинал в Шампионска лига срещу Барселона. Христо просто ни разруши в онзи мач на "Камп Ноу". Срина ни за няколко минути. И вече години по-късно именно аз говорих с него по телефона по молба на Боби Робсън, когато водехме Барселона. Трябваше да проведа първия разговор, с който да го поканим да се върне в клуба, защото тогава Христо бе в Парма. Той бе напуснал Барса в най-силния момент от кариерата си и Робсън искаше да го върне. Ние знаехме за неговия характер, че той е лидер. Няколко дни по-късно, вече в Барселона, той подписа договора си и тогава се видяхме лично. Лице в лице се уверих какъв е като човек, видях емоцията му да се върне, да подпише пак с клуба. Христо даде страшно много на Барса. Примерно в онзи мач, когато губихме 1:4 от Атлетико за купата, той влезе като резерва на почивката... Бихме 5:4. Мотивацията му, класата му... Несъмнени! Заради това естествено е и един от Клуба на Великаните - на носителите на "Златна топка".....всеки ни знае*smile*)

eELBARCa
25.09.2015 23:50

треньор със малко средства, и не чак толкова класни играчи, така да си подреди отбора да надиграва ,великата барса да не знае къде се намира цели 90 минуту е тренера на Селта , а не като тоя циркаджия моу да сложи 11 защитника и после най добрия,специалния бил той ,най скъпо платения бил той *joking**joking**joking* аве докато има будали,ще има и тарикати *tongue*

chelsea_beroe3
26.09.2015 01:11

Ти май се влюби в тая Селта. Я да следваме твоята логика. Ми то излиза, че Роберто ди Матео е най-великия треньор. Срещу великата Барса от 2-0 с човек по-малко и дузпа взе, че ги елиминира, ако въобще знаеш за какво ти говоря, защото явно си от много скоро във футбола.

chelsea_beroe3
25.09.2015 20:13

Каква е тая злоба не мога да разбера. Какво значи антифутбол. Футболът отдавна е повече тактика, отколкото красива игра, и в това няма нищо лошо, защото ролята на треньора е възлова, независимо Меси или Роналдо ти е в отбора. Моу е не само уникален тактик (това мисля, че колкото и да сте злобни, е очебийно), но и уникален психолог. Наистина ли вярвате, че мисли глупостите, които дрънка. Той умее да свали напрежението от отбора си и да влее тройно повече на противниковия.

IM_A_PLAYER
25.09.2015 20:04

Щом най-скъпо платен е треньор който ти прави антифутбол, то футбола определено не върви на добре.

Big_Ivan017
25.09.2015 17:05

Не вярвам че някой е предполагал, че има друг на който плащат повече... не че това има и някакво значение де *smile*

RoSKo0o0
25.09.2015 13:00

А, да... и преди да ме нападнете за предния ми пост искам да ви напомня нещо и защо се изразих така... кое е първото нещо, което ви казват, когато отидете да спортувате? Футбол, баскетбол, бокс, мма, хокей на креват... научи се, да го можеш. Какво е нещото, което ви казват в училище? Научи се да го знаеш. Затова не му признавам титлите, при които не са играли футбол. За мен това не е футбол. За мен да играеш за резултата, а не за играта - не е футбол. Същото е и в училище... учите, за да се научите и да покажете знания след това, или учите за оценката... еми, и да изкарате добра оценка... това не ви прави научени. Същото е и тук. Същото е и навсякъде. Но в крайна сметка съм един никой, че да не му признавам победите. Да си брои милионите, жив и здрав да е. *wink*

Amateur1878
26.09.2015 15:07

Човекът със свободните съчинения да не се обажда *smile*

Brezov25
26.09.2015 14:18

дрогиран той изгради Челси през 2003-2004

Amateur1878
26.09.2015 11:44

Прав си, в Интер за два сезона изхарчи "само" 100млн. паунда при вече готов състав от Манчини, който четири години преди това го изгради. То оставаше и там да счупи трансферни рекорди... Но както и да е. Няма лошо! Колкото за младите - аз това казвам, че не се доверява на младите. А майсторството, за мен, е именно да се довериш на младите и да изградиш състава покрай младите. Да разчиташ на тях, постепенно да ги наложиш и да разчиташ на тях и в сериозните мачове, а не само да купуваш доказани играчи. Както САФ правеше, както Венгер, Симеоне, Ван Гаал, Клоп, а и ред други треньори, които сега ръководят "средняшки" отбори и които, за съжаление, просто нямат средствата да закупят някое доказано име, когато е нужно. И разбирам защо няма сплав между него и младите - понеже никога не се задържа на едно място, за да изгради тази сплав. Заради това и купува само доказани имена. Възползва се от моментната форма на всеки отбор, настървява ги, озлобява ги, изтисква ги докрай, спечелва нещо и после хайде дим да го няма в другият. За мен лично това не може да се каже точно майсторство. Може би сък прекалено консервативен, но за мен истинското майсторство е именно постоянността на един треньор с един отбор, а не да бъдеш уволнявам от тук и от там след 1-2 сезона. Просто мое мнение, нищо повече.

Chelsea86
26.09.2015 09:18

Разбира се, че и аз влизам в това число. Само, че аз не обиждам отборите, треньорите и футболистите на противниците. И не определям дали стават за нещо, как са го постигнали и т.н!

kapitana123
26.09.2015 01:11

"...Вие тук сте много малки да определяте какъв е Моу и какво трябвало да прави. Можете само да си давате некомепетентните мнения на фенска основа и нищо повече... Но всъщност тези мнения са без значение и тежест..." - случайно да припознаваш и себе си в тоя кюп? *wink*

El_Fenomeno_9
25.09.2015 23:06

Добре , според тебе в Интер пак имаше нелимитиран бюджет , така ли ... и спираме по темата ... Първо говориш едно , после съвсем друга страница обръщаш , след като има такива изгодни оферти защо да не ги предпочете ??? Когато нямаше изгодни оферти след като абрамата го изрита като пес , ще не ще отиде в Интер и видя какво направи с хора като Тиаго Мота , Камбиасо , Милито , което само доказва тезата ми , че той много рядко се доверява на младите , освен ако не види хипер потенциал в тях както примерно с Варан ... Когато се получи нужната сплав между него и играчите му , той им вдъхва един съвсем различен характер - ШАМПИОНСКИ , когато обаче разни като Азар започнат да мрънкат , че искали да изпълняват само офанзивни функции , няма как да стане сплав , но както и винаги съм го казвал , много мръсно му направиха в Мадрид и от тогава той не е същия психически , вече не е толкова силен , а много по - лабилен

Chelsea86
25.09.2015 20:48

След като Моу се доказа в Порто и Интер е нормално да вдигне претенциите си като треньор. Което означава, че иска да работи в най-големите отбори с най-добрите футболисти. Където са тези футболисти и отбори, тама са и многото пари. Всеки треньор би желал подобно нещо. Все едно аз да поискам Меси да се "докаже" като футболист в Макаби и да принизя класата му, защото е при многото пари в отбор с едни от най-добрите футболисти... Ами Меси никога няма да отиде в Макаби за да се "докаже"... Същото е при Моу. Той си има вече стандарт за отбори и си го следва. И аз да съм на негово място и аз ще искам в най-богатите отбори с най-добрите играчи.

Amateur1878
25.09.2015 20:37

Съжалявам, като допълнение дали Моу е доказан и пр. и харченето на пари. Имах предвид, че един по-качествен треньор би постигнал подобни резултати и без да хвърля чак толкова много пари, а с наследените играчи в Реал по-добри резултати (Анчелоти дори и ШЛ им спечели човека). Та заради това говоря, че ми се иска да видя Моуриньо с лимитиран бюджет. Понеже не се изразих правилно относно това с продаването и купуването на играчи и се извинявам. Треньори, които определят на каква цена да се купи даден играч или да се продаде май не останаха. Само Венгер, а допреди 3 сезона и САФ. Това са треньори-институции. Докато другите са си просто един от многото треньори, които казват "Този и този искам, този и този не искам" и се започва пазарлъка. Но едно е да знаеш, че който и да поискаш ще го получиш на каквато и да е цена (в случат на Челси), друго е да знаеш, че ръководството ще се цигани за трансферните суми и дори ще откаже да прави трансфери заради висока цена (Мойс в Юнайтед в случаят с Ерера, та и Фабрегас).

Amateur1878
25.09.2015 20:31

Добре де, говориш/пишеш за омраза. Защо омраза, ще ми обясниш ли? Не би ли трябвало хората да мразят повече Анчелоти, например? Или Гуардиола? Защо пък всички трябва да мразят Моуриньо? Аз лично ги пиша всичките тези неща като безпристрастен фен. Моу ми падна в очите след изцепките си в Реал Мадрид, но омраза в никакъв случай. Изказванията му пред медиите... не ме интересуват. Всеки треньор говори глупости. Това с антифутбола за мен изобщо не е довод. Печеливш футбол е, това е. Уважавам това нещо! Убеден съм, че повече от противниците на антифутбола му, ако собственият им отбор заиграе по този начин ще започнат да разправят как било изкуство. Така че това за мен не е довод. Не е приятно за гледане, но и играта на моят отбор също не ми харесва към този момент, както и тики-таката на Пеп. Така че разбери ме - не пиша от омраза, злоба, комплекси, завист или каквото и да е. И нямах предвид, че Моу е недоказан треньор. Все пак, доста трофеи е завоювал, а това само с пари не става. Трябва и акъл, а той определено го има. Но идеята ми беше, че никога не би поел отбор, който не харчи пари и да се пробва да създаде отбор без пари или, поне, с по-малко пари. Съвпадение или не, но всичките му отбори (без Порто, разбира се) са харчили доста пари - или непосредствено преди него, или по негово време. За печалбата е така, да. Най-накрая има печалба. Колкото и малка да е, поне не е на минус. За фенската база не съм много сигурен, но мисля че сте по-назад. Въпреки всичко, все сте един от най-подкрепяните отбори, няма съмнение.

Chelsea86
25.09.2015 19:58

Глупости говориш/пишеш... Миналата година официално от клуба потвърдиха, че вече сме на печалба. Точно заради това Абрамович обмисля и нов стадион. *wink* Не е случаен факта, че Челси е на 4-то място в света по брой фенове и печалбите са огромни. Къде съм написал, че Моу е най-добрия треньор сега и в историята? Казах, че се е доказал като един от най-добрите треньори. Много омаловажавате уменията му като треньор и си мислите, че всеки може с много пари, но не е така. А точно Моу е доказал, че може както с много пари така и с по-малко. Вие така го принизявате, че едва ли не трябва да хване някой селски отбор от 5-то ниво и да стане шампион и да спечели ШЛ с 0 паунда за да го признаете. Омразата ви взима връх над преценката ми се струва... *wink*

Amateur1878
25.09.2015 19:55

Успокой се ти бе, приятел. Какво си започнал да лепиш епитети смешко, дребна душица и пр.? По какъв начин съм провокирал обиди? Недей да се пънеш толкова много, понеже изобщо не си разбрал какво имам предвид. Аз не говоря за това, че Челси много харчат. "Това го знае всяко хлапе", че харчите като луди, но това ИЗОБЩО не е темата на разговор. Все пак, от 2003г. да хвърлиш ти 1 млрд. паунда за нови играчи, ето това е голяма харчене. Изброените от теб Арсенал, Ливърпуул, та дори и Юнайтед за 23 години не са минали 1 млрд. паунда изхарчени. Това, че в последните 1-2 сезона са хвърлили колкото Челси всеки сезон изобщо нищо не означава. Понеже още следващото лято тези отбори пак ще спрат да харчат. Челси няма! Но ако Абрамович не харчеше като луд, Моуриньо щяхте да го видите през крив макарон. Както преди, така и сега. Това именно се пробвах да кажа. Щеше да поеме, например, Сити. Или ПСЖ. Или Монако преди време. Но не и вас. За Реал и отборът отново се съгласявам - търпяха унижение след унижение и спечели една титла при всичките тези големи имена. Това добър признак за треньорски умения ли е? Да не можеш ти да подредиш като хората такива играчи? И то разбирам да е бил един сезон, но става въпрос за цели три. Толкова време изкара там, такива играчи имаше, такива и класни взе и една титла. За мен лично не е. Колкото до некупуването на мега-звезди. Аз не говоря за мега-звезди и това е поредното, което не си разбрал. Аз говоря за доказани играчи. Или може би Педро, Сеск и Коща не са!? Примерът с Арсенал и Ливърпуул, че набивали пари е меко казано нерелевантен при положение, че тези отбори никога не са харчили големи пари. В това число смятам и Юнайтед. Ливърпуул хвърлили един сезон 110млн. паунда и хайде и те в клуба на отборите, които много харчат. За Арсенал е същата история, както и за Юнайтед. Сега вече стана такава ситуацията, че ако има някакви амбиции даден отбор, то трябва да хвърли 100млн., за да вземе някакви читави играчи. Такива са цените просто. Свършиха се времената, в които с 40-50млн. можеш да печелиш. Така че по-спокойно с изказите и коментирай нормално. В крайна сметка, всеки има право на мнение и бъди така добър докато коментират нещо, свързано с отбора ти по нормален начин и ти да отвръщаш по същият начин. Коментари с обидни епитети като твоят будят само и единствено отвращение и съжаление към подобен вид особа, както и още повече хейт, обиди, псувни и прецакване на форума като цяло. Не говоря за мен конкретно, защото аз няма как да се обидя от форумец за това, че ме напсувал на майка или ми казал "смешко". Но има колкото си щеш други хора, които биха се и става мазало.

El_Fenomeno_9
25.09.2015 19:22

Успокой се смешко ... Първи престой в Челси - дори да не беше Моуриньо , който и да беше при всичките амбиции на Абрамович и отбора , който тогава представляваше Челси тези пари щяха да бъдат похарчени по модела на ПСЖ , Сити , РЕАЛ , които като видяха как им го набива Барса и почнаха да пръскат ... Иначе те и Ливърпул и Арсенал харчат като луди последните години , така че тоя довод със страшно пръснатите пари , като имаш предвид че Моуриньо не е купувал в свой отбор където и да било някаква мега звезда , тоя ти довод е напълно посредствен .... Втория престой в Челси изхарчи , но и успя да се отърве от много неудобни за клуба играчи и то на висока цена , само да ти кажа , че ти е мега неадекватен довода когато Челси купува ги купува Моуриньо , а когато продава ги продава ръководството , ако цената за дадения играч при огромното влияние на мениджъра в Англия не като в Испания и Италия където ръководствата решават , та при положение че Моуриньо каже не ни устройва тази цена и съответно не се продава !!! Тва че получи в Реал най - скъпия състав не означава нищо при положение , че те търпяха унижение сред унижение и им викаха осминареал ... По случая с налагането на младежи както има достатъчно примери на не успешно наложени , така има примери и на успешни такива , Моуриньо си е такъв че на недоказал се младок във важни мачове не разчита , това са си негови виждания и единственото за което реално могат да се захванат такива дребни душици като тебе

Amateur1878
25.09.2015 19:08

Ехеее, къде 400млн. паунда бе, приятел? *smile* Цфрите ги нямаш за нищо *smile* То че сме ги спечелили сме ги спечелили, но това го оставяме настрана. 145 миналият сезон + 111 млн. този. Kоето прави 250-260млн. паунда за два сезона при тези луди цени сега. Откъде ги изтрещя тези 400, не те знам *smile* Недейте така да си измисляте някакви цифри само и само да подкрепите мнението си. Дори в евро не се доближаваме до 400-те... Дори ако вземем и сезонът на Мойс, пак не сме дори и близо до 400-те *smile* В следващият ти коментар да не станат 500 *smile* А и за тези пари се взеха 10 играча - цял отбор е това.

Amateur1878
25.09.2015 18:54

Явно не са се избили понеже винаги сте били на финансова загуба. Така че не са се избили, очевидно. Иначе е факт, че Моуриньо е добър треньор, но е далеч от най-добрият според мен. Има и е имало къде-къде по-добри от него, които просто са нямали финансовите възможности, които има самият Моуриньо. Разбира се, не всичко е само пари, трябва си и акъл.

Brezov25
25.09.2015 18:47

голяма злоба нещо вие сега за 2 сезона дадохте 400 млн паунда. сега ще има ама ние сме ги спечелили*lol**joking* ама не ми пука добре , че беше дъртия

Chelsea86
25.09.2015 18:25

Изброените от теб милиони отдавна се възвърнати. Дори клуба от 2014 е на печалба... Вие тук сте много малки да определяте какъв е Моу и какво трябвало да прави. Можете само да си давате некомепетентните мнения на фенска основа и нищо повече... Но всъщност тези мнения са без значение и тежест. Хората в световен мащаб са го признали като един от най-добрите треньори в историята и разни тролчета, хейтърчета, злобари и просто хора мразещи всеки противник може да си изливат комплекса колкото си искат. Моу е доказан треньор и мненията ви няма да променят това колкото и да се напъвате. *wink*

Amateur1878
25.09.2015 17:25

Първи престой в Челси: за три летни прозореца, изхарчени 230млн. паунда. И то по ОНОВА време! Когато цените на играчите бяха коренно различни и топ отборите харчеха по 30-40млн. на сезон, че и по-малко. За сравнение, Юнайтед за въпросните три сезона изхарчиха около 90млн. паунда. Доволен за милионите от първи престой!? Понеже за мен това са МНОГО наляти пари. Ама МНОГО!!!!! Достойно за сравнение само и единствено с Реал и Барса по изхарчени пари. Втори престой в Челси за три трансферни прозореца: 260млн. паунда изхарчени. Малко пари ли ти се струват? А в Реал получи най-скъпият състав в Европа и в предходните 1-2 сезона Реал бяха дали 250млн. паунда за нови играчи като Роналдо, Кака, Алонсо, Бензема, Пепе. Всъщност, като се позамисли човек, направо готов състав получи, но все пак не му попречи да набие още 70млн. паунда за Ди Мария и Йозил. Колкото до продадените играчи: не ги продава ТОЙ! Продава ги ръководоството. Моуриньо просто казва "Не искам този и този. Продавайте го ако искате, но аз няма да го използвам". Така че тези "продадени" играчи са заслуга не на треньора, а на пазарлъците между ръководствата на два отбора. Но въпреки всичко - не, дори сте доста далеч от печалбата от продадените играчи понеже освен Мата и Луиз, друг не сте продали скъпо. Равносмеката е нещо от сорта на 130-140млн. продадени играчи от престоят му. Подмяна на поколение е, когато имаш 4-5 играча на преклонна възраст, които са ти все още титуляри. Както, например, ние бяхме след САФ - Евра, Карик, Рио, Видич, Гигс и Перси на 30+ години! Но за мен подмяната на поколение е нещо друго. Не да купуваш готовите Фабрегас, Педро и Коща. Та те дори и не са някакви младоци, а са в най-добрите си години на футбола сега. Точно за да ги използва сега и пак да се обяви за Специален и Единствен! Върпосът е да купуваш някакви "анонимници". Това е майсторството. Да ги развиеш и да ги направиш неизменна част от отбора. А Моуриньо ТОЧНО това не прави. Той купува само и единствено доказани играчи и разчита само и единствено на доказани играчи. Младежите при него не виреят. Доказателство е Де Бройне, доказателство е и Лукаку, и Шурле, и Ван Гинкел. Заради това и миналият сезон разчитахте на 14 играча за всичките ви мачове и нямаше почти някакви ротации. Понеже я мръдне нанякъде от тези титулярни 11, я направи грешка! А заговорим ли за наложени играчи от школата... е тогава състоянието е още по-плачевно.

chelsea_beroe3
25.09.2015 16:52

И Моу го е казвал, но и аз ще го кажа - единствения отбор, който може да се мери по класа с Арсенал в момента е Сити, пък не виждам нищо особено. Другото, което е я кажи какви милиони и сипел Челси. Даже си мисля, но не съм сигурен, че даже сме на печалба от играчи, откакто дойде Моуриньо. И, ако не ти е известно Моу в момента извършва точно тази смяна на поколенията, която твърдиш, че не прави. Не съм го видял да си тръгва, пък в момента сме фрашкани с проблеми. Общо взето всичко, което каза за него, не е вярно. Лично за мен Венгер наистина е един от най-добрите, но нямаш достатъчно доводи да обедиш някого, че е по-добър от Моуриньо.

El_Fenomeno_9
25.09.2015 16:38

Като цяло си много смешен ... Едните не трябва да печелят , че постигат резултати с грозен футбол , другите не трябва да печелят , че нищо не печелят , е тогава кой трябва да печели ?? Колкото и да го хулят Моуриньо никога не е имал някакъв супер отбор (освен в Реал) и винаги е бил аутсайдер срещу супер отборите в повечето случаи ги е отнасял , а за тва че Челси не игра атакуващо миналия сезон , значи тотално си го проспал и няма нужда въобще да се коментира , само за сведение ще ти дам , че Диего Симеоне също започна сво престой в Атлетико с ултра атакуващ стил , който обаче винаги го водеше до загуби в големите мачове , тогава Адриан играеше невероятно да не говорим и за останалите и после какво стана ??? Изведнъж започна стил с 4 дефанзивни халфа всеки двубой и него никой не го коментира за бусове мусове и т.н. ... Колкото и да ги боли някои , футбола е игра на тактика , а в тази си част Моуриньо е ненадминат и съвсем заслужено е на върха

Amateur1878
25.09.2015 16:24

И аз съм на това мнение: не са само трофеите за това дали един треньор е добър или не. Бих гледал много други неща като развити играчи, развит отбор, смяна на поколения, атрактивност на игра. Иначе то е ясно, че като сипеш по стотици милиони всеки сезон за нови играчи и взимаш едно от най-доброто на пазара ще печелиш титли. На всичкото отгоре и като се махаш (или те махат) при първите проблеми. Но майсторството е да останеш, да го развиеш, да го подмениш отново и отново да печелиш трофеи с новото. Моуриньо точно това НЕ прави, а ШЛ с Порто нямаше да спечели ако съдийството беше нормално в мача срещу Ман Юнайтед. Тогава съм убеден, че нямаше да е нито Специален, нито Единствен, нито незнам си какъв си. Но вие се смеете на Венгер и колко безтитлен бил, но в последните два сезона има четири трофея - две ФА и две Суперкупи на Англия (и само не ми казвайте, че Суперкупата е "картонена" купа). Ами... не е лош резултат според мен. Малко започна да харчи повече и резултатите веднага са на масата. Не ми се мислеше какво щеше да става в Англия и ако играчите на Арсенал не бяха толкова алчни преди 5-6 години, когато Сити им купи половината отбор. Но дали ще задържиш даден играч не зависи от треньора, а от финансовото ръководство. Надали Венгер е искал да се разделя с Насри, Адебайор, Клиши и Коло Туре. Така че смело мога да кажа, че Венгер е по-добър от Жозе Моуриньо и един от най-добрите треньори в света. Това, че все го спъват неща, независещи от него не го прави по-малко кадърен.

red_army_10
25.09.2015 14:31

То да не е само до трофеи бе умник.

RoSKo0o0
25.09.2015 13:17

Мда... между другото Арсен Венгер изобщо не го виждам пък защо да е сред тях. Той пък не печели почти нищо.

chelsea_beroe3
25.09.2015 13:10

Много хубав пример даваш с училището, но не съм съгласен, че е същото. Изкуство е да побеждаваш по-силни отбори било то и с 1-0 и грозна игра, докато в училище си е чисто зубрене. А и да не би тика-така или Арсен Венгер заслужават да са най-скъпоплатени. Моу, какъвто и да е по-характер, е най-добрия от всички треньори, изброени в статията, и заслужава заплатата си.

RoSKo0o0
25.09.2015 11:53

Хаха, бас ловя, че ще отида там за 20 000 евро заплата и ще ги наредя по-добре от него. То хубаво да си най-скъпоплатения, но поне да има защо.

j_mourinho
25.09.2015 16:38

Само да добавя, че всъщност това не са всички индивидуални награди.

ryangiggs1000
25.09.2015 15:48

Айде да не се изказваме колко беше "красиво" с Порто.

RMRM7
25.09.2015 13:43

хаха какво си писал приз от вестник марка не знам си какво , успехите му да не са с отбори втора ръка, винаги е разполагал с най скъпите играчи в първенствата, кой треньор няма такива успехи ?

RoSKo0o0
25.09.2015 12:56

Такам. А сега какво точно прави, че да е най-скъпоплатеният? Същото като Алонсо. Едно нищо. А за миналите успехи... без показана красива игра - за мен са престъпления. Може би с Порто беше наистина красиво и уникално!

j_mourinho
25.09.2015 12:38

Успехи на Моуриньо. Примейра Лига (2): 2002–03, 2003–04 Купа на Португалия (1): 2002–03 Суперкупа на Португалия (1): 2003 УЕФА Шампионска лига (1): 2003–04 Купата на УЕФА (1): 2002–03 Междуконтинентална купа (1): 2003 Челси (2004–2007) Премиър лига (2): 2004–05, 2005–06 ФА Къп (1): 2006–07 Купа на Футболната лига (2): 2004–05, 2006–07 Къмюнити Шийлд (1): 2005 Интер (2008–2010) Серия А (2): 2008–09, 2009–10 Купа на Италия (1): 2009–10 Суперкупа на Италия (1): 2008 УЕФА Шампионска лига (1): 2009–10 Реал Мадрид (2010–2013) Примера дивисион (1): 2011–12 Купа на краля (1): 2010–11 Суперкупа на Испания (1): 2012 Челси Премиър лига (1): 2014–15 Купа на Футболната лига (1): 2014-2015 Индивидуални Примейра Лига Треньор на годината (2): 2002–03, 2003–04 Треньор на годината в Английската Висша Лига (2): 2004–05, 2005–06 Треньор на годината в Серия А (2): 2008–09, 2009–10 (Златна пейка) (1): 2009–10 Приз "Мигел Муньос" на испанският вестник "Марка" (2): 2010–11, 2011–12 Награда за Треньор на годината на УЕФА (2): 2002–03, 2003–04 Отбор на годината на УЕФА (4): 2003, 2004, 2005, 2010 Европейски треньор на годината (2): 2005, 2010