Григор пропусна мачбол и загуби от Мъри след 3 часа битка

09:42
Григор пропусна мачбол и загуби от Мъри след 3 часа битка
Григор Димитров бе изключително близо до победа над световния номер 2 Анди Мъри, но не успя да се възползва от шансовете си и в крайна сметка загуби с 6-4, 6-7(3), 5-7 в мач от третия кръг на Мастърса в Синсинати.
 
Българинът започна отлично срещата и постигна пробив още на старта, след което нямаше проблеми да удържи преднината си и да поведе в резултата. Гришо продължи с отличните изяви и във втората част, като дръпна с цели два пробива за 4-1, но след това започна да допуска леки грешки и позволи на Мъри да се върне в сета и да влезе в тайбрек. Там няколко неточности на Димитров позволиха на съперника му да изравни резултата.
 
В решаващата част британецът рано поведе с 2-0, но Григор отговори подобаващо и взе 5 поредни гейма, за да се доближи на един от победата. При 5-4 и сервис на Мъри, българинът стигна до мачбол, но не успя да го реализира. В крайна сметка огромният опит на олимпийския шампион му помогна да измъкне победата след 3 часа игра.
 
"Доволен съм от играта ми. Имах твърде много възможности да спечели и не ги използвах. Това е проблемът. Всичко друго беше добре. Тялото ми издържа 3 часа, така че ме очакват добри неща занапред", коментира Димитров след поражението.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kozel4e
21.08.2015 21:17

А, само да добавя ако критикарите са забравили, че Вавринка не просто спечели Ролан Гарос, а буквално размаза безапелационно всичко по пътя си(включително и Джок) само 1-2 месеца след като падаше толкова много, играта му беше неубедителна, Григор си го удряше най-редовно... След 2 месеца обаче... толкова безсилен и нямащ какво да направи Джокович не бях виждал. Григор е ФЕНОМЕНАЛЕН тенисист, дали ще му се удаде възможност да го покаже и да вземе турнир(и) от шлема, времето ще покаже.

kozel4e
21.08.2015 21:00

"Където е текло пак ще тече!" Гришо качествата ги има, няма как да падне нивото му перманенто, едиствено като позастарее физиката няма да е такава. Но този момент е далече. Опитът му все още явно не е достатъчен, опитът да вземеш най-доброто решение в точния момент. Титаните са така, е го един Джокович, толкова далеч като технически качества и импровизация от Федерер(и от Григор), но пък с невероятен интелект, винаги знае къде да бъде, максимално икономичен в действията си, концентриран, психологически устойчив. И ето че това се оказва много по-решаващо от способността да правиш някой "феноменален" удар или разиграване. Но пък и това да хейтвате и плюете, да правите крайни заключения за нациите, за това какъв бил манталитета на българите, народопсихологията.... Е няма да стигнем далеч с това мислене. Григор има още много тенис пред себе си, никога нищо не се знае, хората са способни на какво ли не. Вавринка - шампион Р Гарос 2015, победа дошла не преди 30те му години, ако беше в БГ коментарите още от 20-та му годишнина щяха да са "не може да се мери с големите, това са му възможностите, разведе се и нищо добро не го чака....."

simon_66
21.08.2015 19:07

Имам чувството, че никой от вас колеги не е гледал мача, сериозно! Поне си пуснете видео от мача.. има го 19 мин е с най-добрите моменти гейм по гейм... само ако си направите труда да го изгледате, мисля че ще ви направи впечатление агресията, с която игра Григор през ЦЕЛИЯ мач. Нашият бомбардираше Мъри постоянно, имаха сиг 50+ разигравания с по над 15 удара. Имате ли си представа колко е трудно да биеш Мъри в подобно надиграване от дъното на корта... Григор показа едно ново лице с мощни удари и агресия, която лиспваше последните месеци, даже почти година. Но е лесно да се говори, без дори да знаете за какво става въпрос. От сега казвам- играе ли така Григор може да стигне поне осминафиналите В Щатите на големия шлем.. просто е с кофти ранкинг вече и там ще го чака играч от топ 8 и ще е битка за по-предно класиране *smile* айде със здраве

persie1992
21.08.2015 19:59

Аз също играя тенис и мога да потвърдя твоите думи, че Григор много добре насочваше ударите си, а комбинирани със сила са много опасни. Много е трудно да се поддържа такова темпо (сила и точност) цял мач, особено срещу майстор на защитата като Мъри. Форхенда на Гришо взима да набира темпо, така че очаквайте на US Open добро представяне!

El_Fenomeno_9
21.08.2015 16:16

Какво ви е приятно ве хора ??? Как може да мислите толкова ограничено , ти да знаеш че си талантлив , дори СУПЕР ТАЛАНТЛИВ , да знаеш че с малко труд ще си в топ 5 МИНИМУМ и да сереш сам на себе си , защото само си джиткаш живота и се занимаваш с какви ли не глупости само НЕ И С ТЕНИС и ние трябва да сме горди ??? И е прав пича дето е писал , че нямаме манталитета , погледнете ги тия сърби бе , как може във всеки спорт все да се натискат да са първи , направо съм в шок , какво самочувствие и увереност в себе си , баскетбол ли , волейбол ли , половината "немски" шампиони по бокс в по леките категории са сърби , а бе въобще много много надълбоко трябва да ни се промени мисленето за да започне да ни се случва нещо хубаво !

persie1992
21.08.2015 18:20

Никой човек не се ражда с талант! Никой! Всичко се постига с много труд!

Italian4eto
21.08.2015 15:56

Ако беше победил щяхте да се скъсате да го хвалите но понеже падна дайте да го разкъсаме от критики, това е БГ простотията. Григор е един от малкото бг спортисти който ни карат да сме горди от това че сме българи и според мен тепърва ще завалят победите му срещу големите.

wengerout
21.08.2015 16:27

За нас българите винаги е достатъчно,че опитваме.Е поне момчето опита,е няма много условия,е от България.Все си търсим оправдания,защото сме загубеняци,това е истината. Нищо лошо не съм казал за Григор,но дано той не размишлява по начина,по който го правят хората тук.Е,поне опитах,е,за малко да го бия.Няма за малко.Или биеш и си в историята,или си никой.

El_Fenomeno_9
21.08.2015 16:21

И ти не си прав !!! Когато "победи" вавринка , който беше мега гига хипер ужасно слаб и аз бях тук и казах , че Григор е ужасно слаб и следващия мач ще си проличи и хоп дойде мача с Монфис и беше СГАЗЕН !! Трябва да разбираш играта за да я коментираш , иначе само си чешеш пръстите ....... Иначе по повод коментара за Фиш , да той и Габашвили би Мъри и айде най - големия е ??? За тва не залагам на тия мастърси , никога не знаеш кога фаворита ще се "лигави" много са скапани заложих на Вердаско не отдавна на голям коефицент 5 срещу Надал , взе първия сет и беше сгазен ... Това трябва да те наведе на мисълта , че Надал ще гази поне тези свои сънародници , които са по - ниско ранкирани и хоп снощи взима първия сет на Лопез и загуба ??? Значи и Лопез е велик ??? А това да не можеш да затвориш такъв мач е СКАНДАЛНО ...

ApricotGarden
21.08.2015 13:30

Понеже България винаги е била първа сила в тениса и сега само ако Григор достигне върха (или поне подножието му) тогава ще бъде признат.*surprized* За мен лично е приятно да гледам единствени ни представител в топ 100 (макар и в недобра форма тази година). Дори и да се намираше след 50-то място пак щеше да е успех, ама нали все трябва да се намери повод някой да бъде определен като ''слаб'' играч... За съжаление той не единствения български спортист който въпреки че дава всичко от себе си бива хулен от разни всезнайковци по сайтовете.

Също така ми е чудно до кого Шарапова ще бъде обвинявана за слабия му период (през който минава всеки СПОРТИСТ). Ако красивите жени бяха причината за слабите представяния на спортистите, то тогава нямаше да има смисъл да се състезават професионално.

wengerout
21.08.2015 14:06

Тази глупост до мен ли е адресирана?? Ако е до мен,то е напълно лишена от смисъл,защото аз никъде не съм го обиждал и не съм казал нищо лошо.Казах,че никога няма да бъде на върха и това е факт.Дали му се радвам на играта или не,е друг въпрос,който не помня да съм споменавал.Я чакай да погледна мнението си....не,наистина не съм го споменавал. Като цяло България не е била някакъв фактор в спорта,с много малки изключения,а тенисът не е едно от тях.Дали заради манталитета ни,дали заради условията,не знам. А,и да попитам къде съм казал,че той е слаб играч? И волейболният ни отбор не е на върха и винаги сме се задоволявали да сме близо до него,но на мен ми е адски приятно да ги гледам.Правя го редовно,не винаги,но редовно и им се радвам на играта.Това обаче не ги прави номер 1,нали?

wengerout
21.08.2015 12:06

Харизматичен,талантлив,но никога няма да бъде на върха,ще бъде близо до него на моменти,но никога и на него.Но с оглед на държавата,от която идва,това е супер.Ние винаги се радваме на сребро,бронз или се бием в гърдите,че сме били в топ 4,5 на най-добрите.Просто нямаме манталитет на победители в нито един спорт.Тук-таме има някой,който грабва златото,но после и него бият.Сега се сетих за Станка,която напълно отговаря на това.Уваженията ми за всички,но това са ни възможностите.

Manchester4o
21.08.2015 11:54

Това наистина би тъпомера,граничи с всякаква накадърност това неговото,може ли да водиш със сет и 2 пробива във втория и да паднеш,в подобна ситуация сигурно ще е единствения тенисист от топ 100 който няма да успее да затвори мача с Мъри.Никаква психика как попадна в топ 10 ума ми не го побира,но реално наистина ако трябва да сме пристрастни изобщо не заслужаваше,че той не е постигнал абсолютно нищо за да попадне в 10-ката няма нито финал на мастърсите и на голям шлем,за титла просто и дума не може да става,добре че дават много нереални точки на турнирите "мики маус" иначе с успехите които има максимум 30-то място заслужава,и в най скоро време ще се озове точно там.

chelsea_beroe3
21.08.2015 17:18

Човека ни накара да се гордеем, че сме българи, ти още малко ще го изкараш, че тенис не може да играе. Това, което той направи, е невероятно за България, така че заслужава само похвала.

simon_66
21.08.2015 10:06

Ето това е истинският Григор! Набира скорост момчето- почна да побеждава съперници,доближаващи се до неговия калибър, а в мача с Мъри бе просто толкова близо. Мъри направо в определени моменти не знаеше какво да направи, за да спечели точката.. Единственото, което не ми хареса, беше продължителния спад в третия сет и обратът,който позволи Мъри да му направи, макар че част от геймовете бяха определено на кантар. Куца му само сервиса на Григор към този момент, не влиза голям процент 1-ви сервис, останалото в играта му е на ниво. Чакат просто кой ще назначи след края на сезона Гришо за треньор, за да му помогне да се доразвие и да продължи да мачка,както беше до миналата година. Виждате, че всички от младежите в тура имат и своите спадове- Гришо се смъкна, Раонич също вече е с единия крак извън топ 10, Гофен беше толкова време извън топ 20,даже топ 50, а вчера бе на крачка да бие Джокера, Гришо пък също бе близо да отстрани Мъри. А Мъри не е случаен тенисист- спечели миналата седмица срещу Джокович турнира в Канада.. След този мач определено започнах да вярвам,че Григор отново е в правия път и ще върви само нагоре! *smile*

simon_66
21.08.2015 12:47

Ти си по-кух и от гъба, честно.. просто България и най-вече българите не заслужаваме изобщо да имаме в мъжкия тур представител като Григор Димитров! Ти изобщо осъзнаваш ли колко труд и лишения е положило това момче в живота си, за да стигне дотук? Майка му и баща му са били на границата на мизерията допреди 8-9 години, само и само да могат да го издържат и да протича обучението му в академията на Моратоглу и още няколко други по план, да се превърне в звездата,която е за българските стандарти , а и в тенис средите като цяло. Няма вече тенисист в тура. който да излиза с подценяване, щом играе срещу друг от топ 50, а дори и от топ 100..силите са изравнени дотолкова, че се открояват 2-3 тенисисти като изявени фаворити на големите турнири и дотам. Григор бе на крачка да бие Шотладския боец- защо мислиш, че му е даден този прякор? Да, защото е успявал многократно в своята кариера да прави обрати от подобни систуации. Защо вчера и Гофен водеше с 3:0 в третия сет на Джокович с два пробива и се стигна от 0:3 до 6:3 за Джокера. Това в класата братле.. Просто има тенисисти в тура с желязна психика и затова те са на върха. Останалите просто ще менкат позиции за тях. Федерер е в края на кариерата си, Фере също, Раонич почна да издиша, Вавринка ще има 1 силен сезон още макс и той ще стане като Ферер този сезон тотален крах.. точно сега се отваря пътя за Григор,Нишикори и още няколко други по-млади играчи на вързаст към 25 години да ударят и да се вклинят в топ местата. Трябва му треньор на Григор, но да е тактик, не фитнес инструктор като Рашийд, с тенис визитка зад гърба си, опит на корта и в големите финали... тръгна отново по правия път, от него зависи как ще го продължи!

Manchester4o
21.08.2015 11:57

Да той Мъри се измъчи и с Марди Фиш във 1-вия кръг,значи и той навлиза в правия път,нищо че става на 34 *smile*

MultiRedFan
21.08.2015 10:04

Пича от дясно на Григор показва страхотен баланс на ракета *lol*