Най-висшата лига започва! Какво Не трябва да очакваме през новия сезон

10:08
Най-висшата лига започва! Какво Не трябва да очакваме през новия сезон
Днес преди началото на сезона в най-гледаното първенство в света – английската Висша лига, британското издание "Independent" изготви списък с неща, които бихме искали да видим през кампанията, но надали ще имаме тази възможност.
 
Премахване на задължителното ръкостискане преди мачове 
 
Класацията започва с една от най-досадните официалности преди всеки мач – задължително стискане на ръцете. Преди всеки двубой от Висшата лига играчи, съдии и треньори са задължени да направят общо 448 ръкостискания помежду си. Всъщност, ръкостискането бива забелязано само в редките случаи, когато не се състои. Най-добър пример за това е известният инцидент между Патрис Евра и Луис Суарес преди няколко години.
 
Арсенал да спечели титлата без централен нападател от световна класа
 
Само един път в историята на футбола отбор е печелил някой от големите трофеи, без да разполага с изявен нападател от най-висока класа – Франция на Световното първенство през 1998 година. Всички помним страхотното представяне на "петлите", предвождани от феноменалния Зинедин Зидан. Но помни ли някой Стефан Гиварш? По някакви странни обстоятелства (най-вече неопитността на Тиери Анри и Давид Трезеге) именно Гиварш водеше нападението на Франция на домашния турнир. Нападателят записа в кариерата си общо 14 мача за националния отбор, но 6 от тях бяха на Мондиала, включително и титулярно място във финала. Сега Арсенал разполага с друг французин, който не е считан за играч от световна класа – Оливие Жиру. Според мнозина обаче Арсен Венгер разполага със състава, за да върне титлата в северен Лондон след повече от 10 години чакане. Дали ще успее, ще разберем в следващите 10 месеца. Не се учудвайте обаче, когато "артилеристите" стигнат до третото място в крайното класиране със силен финален щурм.
 
Схемата "4-3-3" на Луис ван Гаал
 
Едно от нещата, които почти сигурно няма да видим, е Луис ван Гаал наистина да използва схема 4-3-3. Мениджърът на Манчестър Юнайтед твърди във всяко свое интервю, че точно това е системата, която ще прилага през този сезон, а и трансферите през това лято насочват натам, но всички го познаваме, нали? Надали феновете на "червените дяволи" ще са учудени, когато видят Мемфис Депай поставен на левия фланг на защитата, Маруан Фелайни застанал на върха на атаката, а Хуан Мата да се мъчи като опорен халф. Надали ще е и чак толкова учудващо, ако Ван Гаал донесе титлата на "Олд Трафорд" с подобни експерименти.
 
Радамел Фалкао да отбележи 50 гола
 
Всички симпатизират на колумбийския нападател, който бе най-желаният играч в Европа преди няколко години. Тежката контузия в коляното обаче сякаш отне футбола от Ел Тигре. Всичко, което той прави сега, е да се подхлъзва, да си спира топката с къс пас и бива преборен от всеки един играч във Висшата лига, въпреки внушителната си физика. И все пак, всеки тайно очаква момента, кой с надежда, кой с притеснение, в който Фалкао ще избухне. Този момент надали ще дойде.
 
Бундеслигата да не е решена до Коледа 
 
Да си го кажем направо - Байерн отново ще стане шампион на Германия и това ще е ясно много преди настъпването на пролетта. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
09.08.2015 08:32

Относно темата ... Сещам се и за Испания.Вярно,че Давид Вия и Торес бяха основните нападатели на испанците,но помня и добре в колко от мачовете,Фабрегас играеше ролята на фалшива деветка.
А последната точка за Байерн в бундеслигата може и да е вярно,но какво общо има с началото на висшата лига????????

RoSKo0o0
08.08.2015 17:05

Аз пожелавам на футболна Англия тази година да спечели отбор, който играе наистина футбол. *smile*

wengerout
08.08.2015 14:15

Забравих да кажа,че по принцип бих се радвал и на Бензема,но и той не е някакво свръх чудо.
И имаме още една позиция,която ни куца и тя е също толкова сериозна,колкото един нападател,но на нея естествено не се обръща внимание.Позицията е ДМ.Коклен си върши работата перфектно там,но той няма да издържи 38 мача за ВЛ плюс още 10(примерно) в ШЛ.Няма никакъв шанс,а другите ни два варианта са много рисковани-Артета и Фламини.Ако Коклен замине за повече от месец,нещата стават много,много сериозни.

sdw
09.08.2015 08:34

Евала!Не толкова за коментарите,а заради ника.Един трезвомислещ фен на Арсенал относно "великия" ви треньор.

Cleveland
08.08.2015 16:42

На бг не можеш ли? От трите ти коментара половината думи английски..

wengerout
08.08.2015 15:15

Един път да не ме репликираш значи... Както и да е,не отричам качествата на Бензема,но не знам,някак си на мен не ми се струва топ топ куолити,за което Венгер винаги говори. Може би е доста по-добре от Жиру,но не се и знае как ще се представи в Англия.

El_Fenomeno_9
08.08.2015 14:44

Съгласен съм с всичко , освен че Бензема не е супер класен тук бъркаш много . да , можеше да се развие много повече , като талант беше светлинни години и пред Роналдо и пред Меси на 20 години ако сравним как играеха тримата , малко на калпазанлък го удари Но това не променя факта , че притежава уникални индивидуални качества

wengerout
08.08.2015 14:09

По-точно hold-up play е част от функциите,а не главната.Отнемането на внимание може да стане само с присъствие на някой по-едричък. **

wengerout
08.08.2015 14:08

Малко съм като ощипана девойка заради тази статия,но нека се изкажа и аз.Това с нападателя хем е така,хем не е.Тази позиция излиза напоследък от мода,защото отборите стават предвидими.Имам предвид позицията на типичния таран.Головете идват от различни места,не е казано,че само от централния нападател трябва да дойдат.Дори понякога той е пускан с цел да отнеме вниманието на защитата,за да могат да се включат халфовете в атаката,така наречената hold-up play.
Естествено има и нещо вярно,но въпреки това смятам,че Жиру напоследък върши доста работа.И,за да станеш шампион не се иска само един нападател,трябва цял отбор,а и много,много късмет.Това е съвкупност от много неща и отборът,който ги има,ще спечели титлата.Може да извадим и 100 милиона за Ибрата и ако имаме състав от преди 2,3 години,няма да направим нищо.
А и в момента нападателите от световна класа се броят на пръстите на едната ми ръка и те не са за продан.
Да не говорим,че в Англия освен Сити,друг отбор няма супер класен нападател.Извиненията ми към Челси,но да наречеш Коща световна класа е смешно.Това е все едно да го сравниш с Ибрахимович или Перси от най-добрите му години,или Роналдо и така.Не казвам,че е слаб или посредствен,но не е и световна класа.

davidvilla19
08.08.2015 13:47

отборите на най-висшата лига се издъниха срещу отбори от лиги със съща класа на контролните срещи. уест хям отпадна от някакъв селски отбор. ако пуснем рен, киево, селта, хановер вероятно ще доминират над второкласните и третокласните отбори от най-висшата лига. играчите тука са по-популярни и надценени в игри като фифа-пес, но това е далеч от истината. немската бундеслига е 3 пъти по-висша от тази.

lupooo
08.08.2015 14:02

Расиме на тебе какво ти разбира главата?Виж колко повърхностни неща си написал.По-добре не се изказвай по този ограничен начин, защото изглеждаш не на място.

s_portal
08.08.2015 13:17

А кога ще пуснат ДС2 по булсаткома.

s_portal
08.08.2015 13:43

А от 14:45 ще дават Юнайтед-Тотнъм.

simvol_bg
08.08.2015 13:40

Все до 17:00 трябва да го пуснат,понеже пише,че от 17:00 ще дават Борнемут там

lupooo
08.08.2015 13:09

Канала Диема Спорт2 е пуснат от вчера и дават разни репортажи на играчи и треньори от Висшата Лига.Точно в момента дават класически мач между Юнайтед и Тотнъм.

fivooo
08.08.2015 12:11

"Класацията започва с една от най-досадните официалности преди всеки мач – задължително стискане на ръцете." - на мен никога не ми е било досадно стискането на ръцете.

lupooo
08.08.2015 13:12

Има капка лицемерие в стискането на ръцете, но това е лично мое мнение.Със стискане или без, това не влияе на футболната среща.

Wolf1
08.08.2015 12:09

Някой може ли да сподели, как да гледам мачове на андроид устройство? Преди време вървяха безпроблемно, сега като вземе да зарежда и забива. Другия вариант е да иска инсталации на разни програми, като и с тях не мога да подкарам нищо *sad*

skivur
08.08.2015 11:24

Кога наистина пускат тоя канал??

darklight
08.08.2015 11:30

Вече е пуснат навсякъде освен при булшита.

darklight
08.08.2015 11:17

Към невъзможните неща бих добавил и булшитком да пусне ДС2 навреме.

Rezors
08.08.2015 11:12

Хубава статия от Индипендънт,можеш да се посмееш. Този сезон се очертава да е още по-вълнуващ,Юнайтед правят доста сериозни трансфери,Челси запази шампионския си състав,Арсенал винаги са били конкурент.Ливърпул като цяло не направиха много добри трансфери,но никога не трябва да бъдат отписвани,както и Саутхямптън,Тотнъм и Евертън,които винаги са били черни котки за големи от ТОП 4. Пожелавам ви много страхотни моменти и радост с любимите отбори,а и по-малко спорове,защото футбола е за забавление. *beer*

sa6etoo
08.08.2015 10:49

Посмях се на написаното. *lol* Чакането свърши след 4 часа се започва. Аз пък пожелавам да НЕ виждаме празни бутилки от бира, че туко виж изпуснем някой гол докато сме до магазина. *lol* На фона на трансферите ни очаква още един страхотен сезон и този път ще е още по-драматичен според мен.

bacardy_breezer
08.08.2015 10:19

Хаха не знам по каква причина, но снощи сънувах, че гледаме с едни аверчета Ман. Юнайтед - Тотнъм и мача свърши 1:3 *joking* Но като цяло сънищата ми на футболна тематика, в 90% от случаите излизат наопаки, така че най-вероятно Юнайтед ще си бият *joking*