Треньор в Боливия пусна 12-годишния си син в игра и подаде оставка

20:53
Треньор в Боливия пусна 12-годишния си син в игра и подаде оставка
Боливийският треньор Хулио Сезар Балдивиесо, който взриви страната, пускайки своя 12-годишен син в игра за своя клуб Аурора Кочабамба, напусна поста си, след като отказа да изпълни желанието на мениджмънта на клуба да извади младежа от състава.

Бившият национален халф на Боливия направи така, че неговия син Маурисио да влезе в историята като най-младият участник в елита на първенство от Южна Америка, след като го пусна в игра като резерва в последните девет минути на неделната загуба от Ла Пас с 0:1. Балдивиесо заяви пред медиите, че той и неговия син Маурисио, който стана на 13 години в сряда, са станали обект на завист и напрежение от страна на директорите на Аурора. Затова и сина напуска тима заедно с баща си. Балдивиесо заяви:

"За съжаление, много хора не харесваха дебюта на моя син. Няма да позволя да ми казват дали да пускам в игра някой от семейството си или не. Страната и света трябва да знаят, че Боливия има талантливи младежи, които са "осакатени" като се привличат незнайни чужденци."

Според вестник "Ла Расон" Балдивиесо е получил ултиматум да избира между своя син и работата в Аурора, а той решил да бъде баща."

37-годишният Балдивиесо, който игра за Боливия в САЩ\' 94, се състезаваше като играч за базирания в Кочабамба Аурора, а миналата година започна като треньор и направи клуба шампиони на страната.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
25.07.2009 12:34

Евала на такива пичове. Ако имах пари и отбор, бих го взел ! Нямаш право да избираш бразилци и аржентинци, след като в клуба ти има суперталантливи момчета... за съжаление така е с Судамериканския футбол, а се очаква и така да стане и в Европа..