Сезон 1986/87: Съдия голмайстор лиши Бешикташ от титлата (видео)

13:50
Сезон 1986/87: Съдия голмайстор лиши Бешикташ от титлата (видео)
Сезон 1986/87 (21.09.1986 г.). Бешикташ гостува на Анкарагюджю в мач от 5-ия кръг на елитната турска дивизия. Орлите допускат първо поражение от началото на кампанията, след като срещата в Анкара приключва при резултат 1:0. Победното попадение за столичани е дело на... главния арбитър Ахмет Акчай.
 
След края на двубоя футболна Турция е в шок. На следващия ден "героят" от мача е на първа страница на всички водещи издания в страната. Навсякъде тема номер 1 е голът на Акчай.
 
"И без това топката щеше да излезе в аут, ако тя не бе рикоширала в мен", спомня си да казва Акчай след края на мача тогавашния защитник на Бешикташ Гьокхан Кескин.
 
В края на сезона Бешикташ губи шампионската надпревара с Галатасарай с една точка разлика и... отново всички се сещат за Акчай. Така орлите не успяват да защитят титлата си, въпреки че по втори показател (голова разлика) имат сериозна преднина срещу лъвовете.
 
Близо 30 г. по-късно голът на Акчай се помни като най-големия съдийски гаф в историята на турския футбол. 
 
Според правилата, няма нищо нередно в това попадение, но какво може да се каже за позиционирането на съдията при въпросната атака на футболистите на Анкарагюджю... 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
11.07.2015 19:56

Аз по принцип много харесвам турското първенство и може да се каже , че симпатизирам на бешикташ най - вече заради стила , който изгради Билич там , но не могат да се оплачат , че това ги е лишило от титлата , все пак е станало в 5ти кръг , с до колкото знам тогава кръговете не са били 8 ... Радвам се че някой техен фен не го е изтъкнал като оправдание , иначе ми направи впечатление как съдията изобщо не се шашна а веднага посочи центъра , УНИКАЛНО *joking**lol* ... И последно стига с тези комплекси към турците , крайно време е да ви хване и вас еволюцията , не трябва да делите хората на "червени и сини" по спортни пристрастия или разни расови предпочитания , преценявайте всеки по отделно според характера и личностни качества , това не означава , че трябва да заобичате турците , аз лично колкото и толерантен да съм никога не бих ги заобичал , причините са ясни , но едно е да не заобичаш някого и съвсем друго да го мразиш , всеки сам за себе си знае , но за мен нещата стоят така *beer*

Mesut213
11.07.2015 18:58

Колко пъти сте виждали такава куриозна случка? Какво значение има дали е в турското пъревнство, или в гибралтарското... Като ви покажат нещо интересно плюете, като ви пишат измислени трансферни истории пак плюете, може да предоставите списък на екипа относно темите, които желате, че да сте доволни. Аман от нагла напаст.

Drogba_d
11.07.2015 16:35

И какво ни интересува какво е станало в турция преди 30 години???*lol*

MiTaKa_D
11.07.2015 17:56

Еми то никой не го интересува ама аре.......*lol*

AC_Milan_92_45
11.07.2015 17:23

Ми не го чети бе